- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- DIGI Mobil
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Garmin topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
Új hozzászólás Aktív témák
-
madarasz92
őstag
Jó lessz ez a kinaiaknak szerintem..
-
suriati
csendes tag
akkor kell a Qwerty a kinai piacnak, sokat kell gepeljenek szegenyek.
-
Maegoss
tag
Igen, ugyanis a kínai karaktereknek Kínában létezik latin betűs átirata, úgy hívják, hogy Pinyin (amit egyébként a kínai iskolákban is tanítanak). A Kínában kapható összes érintőkijelző nélküli mobiltelefonban megtalálható a Pinyin alapú karakterbevitel. Ez azt jelenti, hogy beírod a kívánt kínai karakter latin betűs átiratát, majd a szoftver kiadja a lehetséges kínai karaktereket. Azért a többesszám, mert egyrészt több kínai karakter is rendelkezhet ugyanazzal a latin betűs átirattal, másrészt a mandarin nyelv különböző hanglejtéseket (összesen négyet) használ. Ezt azt jelenti, hogy sokszor két kínai karakter kiejtése ugyanaz, csak a hanglejtés különbözik. A különböző hanglejtéseket az írott Pinyin képes megkülönböztetni ("ékezetek" formájában), de a mobiltelefonokban nem lehet a hanglejtést megadni.
Egyébként ez csak a Kínai Népköztársaságra (PRC - People's Republic of China) vonatkozik, más kínai nyelvet használó országok (pl: Taiwan) nem ismerik a Pinyint és más beviteli módot használnak.
-
Coyote2000
őstag
miért?
A RIM is iden inditja az uj termeket, ami Harpoon fedonev alatt Kina szamara keszul... Van ott penz, felszippantja a piac secperc alatt... Termeszetesen nemi modositas kell a karaktertamogatason, de ha valakinek, akkor a kinaiaknak TENYLEG hasznos a sok gomb.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
Jogos, nem sokra mennénk a WAPI-val.
Impossible is nothing
-
atike
nagyúr
LOL.
Amúgy nekem valahogy nagyon nem jönnek be az ilyen stílusú telók... Igen, a BlackBerry sem...
-
pite4
tag
QWERTY a kínaiaknak?
Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Zöld, 1 Év Apple Garancia
- iphone 14 Pro 256 GB - használt, független, 230 000 HUF
- Honor 200 Pro új, 12/512GB black eladó!
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- iPhone 16 Pro Max 256 GB Black Titan - Bontatlan - ApCom
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest