- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Akciófigyelő: Februári Honor ajánlatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
madarasz92
őstag
Jó lessz ez a kinaiaknak szerintem..
-
suriati
csendes tag
akkor kell a Qwerty a kinai piacnak, sokat kell gepeljenek szegenyek.
-
Maegoss
tag
Igen, ugyanis a kínai karaktereknek Kínában létezik latin betűs átirata, úgy hívják, hogy Pinyin (amit egyébként a kínai iskolákban is tanítanak). A Kínában kapható összes érintőkijelző nélküli mobiltelefonban megtalálható a Pinyin alapú karakterbevitel. Ez azt jelenti, hogy beírod a kívánt kínai karakter latin betűs átiratát, majd a szoftver kiadja a lehetséges kínai karaktereket. Azért a többesszám, mert egyrészt több kínai karakter is rendelkezhet ugyanazzal a latin betűs átirattal, másrészt a mandarin nyelv különböző hanglejtéseket (összesen négyet) használ. Ezt azt jelenti, hogy sokszor két kínai karakter kiejtése ugyanaz, csak a hanglejtés különbözik. A különböző hanglejtéseket az írott Pinyin képes megkülönböztetni ("ékezetek" formájában), de a mobiltelefonokban nem lehet a hanglejtést megadni.
Egyébként ez csak a Kínai Népköztársaságra (PRC - People's Republic of China) vonatkozik, más kínai nyelvet használó országok (pl: Taiwan) nem ismerik a Pinyint és más beviteli módot használnak.
-
Coyote2000
őstag
miért?
A RIM is iden inditja az uj termeket, ami Harpoon fedonev alatt Kina szamara keszul... Van ott penz, felszippantja a piac secperc alatt... Termeszetesen nemi modositas kell a karaktertamogatason, de ha valakinek, akkor a kinaiaknak TENYLEG hasznos a sok gomb.
[ Szerkesztve ]
-
meroly
veterán
Jogos, nem sokra mennénk a WAPI-val.
Impossible is nothing
-
atike
nagyúr
LOL.
Amúgy nekem valahogy nagyon nem jönnek be az ilyen stílusú telók... Igen, a BlackBerry sem...
-
pite4
tag
QWERTY a kínaiaknak?
Egyszer azt hittem, tévedtem. De tévedtem.....
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Peugeot, Citroën topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Leépítésre készül az európai chipgyártó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest