Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MetalTegla

tag

válasz kchris78 #131 üzenetére

Ígyvan,teljesen jók a meglátásaid :) Csak ugyebár a hétköznapi embert belehet etetni puszta számokkal :(

A T igazából nem tervez frissítést,nem is akar. A Régi rendszert próbálják kipofozni,ez itt a baj :S

Amúgy UPC... Ezis érdekes téma,merőben körzetfüggő ez is. Az én kerületemben pl a T-home(Azaz Matáv vonalakon) nem tud 4megánál többet biztosítani,arra hivatkozva hogy a szerver 3kilóméterre van innen. Egy másik vonal a Fiberneté volt (Itt volt 10mega) amit késöbb átvett az UPC az egész kerületben.
    Egy régi ismerősömel kb egyidőben álltunk át a 10megás Fiber-re a 4megás Matávról(3házra lakik innen).
    Nemtörtént semmi kb átkötötték a vonalat és kész.(Nem terveztek kijönni átkötni háznál.)
    Na igenám,de voltaképp hozzáértés volt ezért édesapám kérdezte hogy mikor kötik át... Nyelt eggyet az UPC és mondták hogy 1 hét múlva. Kijött egy forma,behúzta a Koaxot új modem,megvolt a 10 mega.
    Ismerősömtől kérdezem: "Na,jóféle az a 10 mega?" Válasz: "Mittudomén, 3,5 amivel tud jönni" "Miért nállatok nemvoltak átkötni?" "Aztmondták nemkell" Még hogy nemkell... Nemhogy a régi modem,de még a kábel se volt képes 10 megára mert CAT2-es volt.

Mióta az UPC átvette a kerületet,azóta nemvolt szerverszakadás maximum annyira hogy a modem FW-t frissített. Fibernetnél,meg a T-nél volt olyan hogy 1teljes napig nemvolt net...
    És ez azért érdekes,mert én kertesben vagyok. Aki panelban,vagy más kerületben az általában panaszkodik az UPC-re. Ezért mondom hogy ez is kerületfüggő :D

• MetalTegla

tag

válasz kchris78 #126 üzenetére

A Kamu számomra csak annyi,hogy vizet iszik és bort prédikál.(Reklámoktól eltekintve)
    Ígérget sebességeket,minimális dolgokat. Holott technikailag nem képes biztosítani,mert az eszközeik nem tudják teljesíteni(mert régiek).

A Sebesség van mindenütt kihangsúlyozva,de a lényeg inkább a válaszidőn van,hogy mennyi idő alatt tud egy kérelmet közölni a szerverrel és megkezdeni a letöltést.
    Lehet 42megás net ha a válaszidő egy lyukas bögrét sem ér.
    Inkább legyen 1megás 3-25 közti pinggel.

Ez olyan hogy a 25mega van bekötve otthonra,de a kábel vagy a router és/vagy switch nem enged többet 10nél. Az a 25mega ottvan,hibátlanúl megy csak nem lehet kihasználni.

Egyébként ja,csak az antenna alatt tud jönni fullal :) Viszont ha megkérdezed hogy xy kerületben mennyivel tud jönni,ők mondanak maxira 25 megát akkor maxival is jöjjön.
    (Hajnali órákban,25re képes eszközzel) De akármikor nézed,nem fog maxival jönni mert régi a rendszerük. Mikor ezt megemlíted nekik,széttárják a kezüket és aztmondják:"Neharagudjon,de biztos terhelt volt a hálózat."
    Szóval megtudják magyarázni ha kell :)

• MetalTegla

tag

válasz kchris78 #116 üzenetére

Hát ez a telenor hibája már :S Sürgette/sürgeti a kivitelezőket,elkapkodták az egészet.
    Nekem volt Telenoros netem és 280 as pinggel 234kb le és 68 fel... 1megát sosem értem el vele. Volt mikor perceket vártam egy lapra,és volt mikor be sem töltött egy youtube-os videót. Naponta többször előfordult.

Most vodásom van,és rendszeresen szoktam figyelni de a ping sosem ment 120fölé. 5perce néztem egy sebességet, 2,3mega le és 1,8 fel. :)
    1,5hónapja van meg és voltaképp bármit betölt 3-4másodperc alatt. Youtube sosem akadt meg,bármit néztem,bármilyen minőségben.

• MetalTegla

tag

válasz kchris78 #114 üzenetére

Hát,próbálgatják megcsinálni de eléggé reménytelen a dolog.
    Hirtelen felindulásból lettek lecserélve a cuccok,mivel így próbálták magukat felhúzni a ranglistán(Ugyebár sosevolt No 1. szolgáltató). Már az új rendszert is folyamatosan karbantartják próbálják kiküszöbölni a hibákat,rengeteg cellaleállás van országszerte.
    A fejlesztésre szánt pénz viszont elfogyott. :(
    Merőben függ a ZTE-től is hogy kívánnak-e foglalkozni a dologgal,hogy lesznek-e javítások mivel még azért feltörekvő cégnek számít.

Szóval pénz. Ha lesz is valami akkor az lassan fog bekövetkezni,lehet hogy csak év végére,de még azsem garantált :(

• Laci4

senior tag

válasz kchris78 #62 üzenetére

Köszi!

Operát használok, a hsz-em megírása után, már be is kapcsoltam a "turbo" módot.
    Régebben is használtam, de aztán felhagytam vele,mert volt, hogy pont ettől lassult le a böngészésem, meg mert itt bent lassú volt a net, úgyse jött le annyi adat, hogy elfogyjon az 1 giga..
    Bár nem a böngészés vitte eddig a pálmát adatforgalom téren :U

Új hozzászólás Aktív témák