Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kchris78

veterán

válasz MetalTegla #128 üzenetére

igen mi üzemeltetünk WiFi hálót vidéken és a ping a minden úgy ahogy mondod. sokkal többet számít sebességérzetben az ha 10-20msec a ping de lassú mintha 100msec a hálózat de 100Mbites (sok wifi kliens a legrosszabb egy szektorban)... sokan nem tudnak eközött a kettő között különbséget tenni. A pingidőt viszont amennyire én tudom a szabványok limitálják, minél feljebb megyünk (3G->HSDPA>LTE) annál jobb az elméleti minimum.

T-nek meg nyilván régiek az eszközeik, a Voda meg a Telenor most cserélt a T még nem nagyon kezdett bele tudtommal.. Vagy már zajlik?

Mindegy is, a T-t mint céget még Sugár András idejében tartották nagyon jónak, saját fejlesztésű számlázás,stb... Azóta kicsit megkopott már ez a renomé :). Viszont ha instabil a háló annál többet ér ha lassabb de stabil :). (kérdés mennyire)

Véleményem szerint a kb 10Mbitnél van az a határ ami fölé MOST nem nagyon érdemes menni, weboldalak nem jönnek le gyorsabban, sima letöltések nem jönnek le gyorsabban (webszervereken mi is limitáljuk a TCP kapcsolatok max sebességét pl FLV), egy fullHD stream ennél nem gyorsabb, egyedül a torrent az ami mivel sok helyről jön egyszerre képes kitömni egy 50-100Mbites kapcsolatot ha megvan hozzá a gerinc. Inkább legyen alacsony a ping és stabil 10Mbit mint néha felmegy 20-40-re (vagy UPC esetén 120-ra mondjuk), és olyankor csinálok egy screenshotot hogy hú de jó ilyen gyors netem van!

Új hozzászólás Aktív témák