Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Badman 4ever

őstag

válasz julius666 #24 üzenetére

A felületgyorsítást azt korábban írtam, hogy jó ötletnek tartom, de szerintem OpenCL-el a parser GPU-n is befogható munkára.

(#26) Béééla:
    Gondot nem okoz nekem sose egy nyamvadt szövegszerkesztő meg táblázatkezelő, mert minden nagyjából megoldható volt eddig; csak kérdés, ha megnyitsz egy Wordben írott hosszú szöveget (dokumentáció például) akkor mennyire szarja össze a behúzásokat és az elrendezést és hány órát kell pofozgatnod, hogy elérd ugyanazt az eredményt, hogy folytathasd a munkát.

Igaz, főleg az Office Open XML (pptx, xlsx, docx) formátumoknál szörnyű a helyzet. Az alap doc, ppt, xls dokumentumoknál viszont elég jól fejlődik a támogatottság, ezekkel már nem sok gondom van.

Odáig jutottam, hogy ha egyszerűbb feladat van csak, arra tökéletes a Google Drive (az onlineban a SkyDriveos office kevésbé nyerte el viszont a tetszésem) és ráadásul online van és csapatban sokkal egyszerűbb dolgozni rajta. És még mindig gyorsabb mint a Libre.

Valószínűleg igazad van, hogy jobb, de ezt nem tudom megerősíteni, mert nem bízom a Google-ben, így ilyesmit nem használok, de ez most nem tartozik ide. :)

Vagy hogy a frissítés letöltése azt jelenti, hogy megnyit egy böngészőablakot és tölts le manuálisan.

Ez egy érdekes jelenség, elvileg létezik normális beépített frissítőalkalmazás, de még nem láttam olyat, hogy az arra elérhető lett volna frissítés és ilyen esetben irányít a honlapra. Igazából ez Windows-on a zavaró, mert ott nincs apt-get update.

(#27) julius666:
    Részvétem. Én a saját ~80 oldalas szakdogámat LaTeX-ben írtam, és az azt megelőző officeos tapasztalataim alapján borzasztóan nem bántam meg a döntésem.

Nekem is a terveim között van, hogy megtanuljam használni rendesen. Viszont a diplomamunkámnál nem használtam bonyolult formázásokat, így elég volt a LibreOffice. :)

• Badman 4ever

őstag

válasz Béééla #17 üzenetére

legyen alternatívája az MS Officenak
    jelenleg szánalomtenger sajnos

Ezek elég erős kijelentések, nálunk egy gép kivételével mindenhol csak LibreOffice van és teljesen jól használható alapfeladatokra. Impress-el készülnek a bemutatóim (ppt-ben, mert a benti gépeken Microsoft Office van csak és nem volt gond velük a vetítéskor), Calc-al nem egy számolás és diagram készült, Writer-el írtam a szakdolgozatomat és a PDF importáló/exportáló/szerkesztő funkciója is hasznos. Ráadásul mindig a legfrissebb változat van fent (jelenleg a 4.1.0.1), amiben még hemzseghetnek a hibák és instabil is lehet, de emellett se volt sok gondom ezzel a programcsomaggal.

Azt lehet tudni, hogy milyen feladatok okoztak gondot?

• Badman 4ever

őstag

Jut eszembe, más modulok OpenCL-es gyorsítása nincs tervben?
    Ez onnan jutott eszembe, hogy volt több olyan egyetemi bemutató (ppt formátumban), ami a több, mint száz megabájtos méretével eléggé megizzasztotta az Impress-t, amikor feldolgozta azt megnyitáskor. (Hozzáteszem erősebb gépeken Office 2010 alatt is volt vagy egy perc, amíg megnyíltak ezek a dokumentumok.) Ilyen esetben a PowerPoint importálás és értelmezés telik hosszú időbe és szerintem ezt a folyamatot (illetve más dokumentumtípusok megnyitását) is lehetne gyorsítani a videokártyák erejével.

• Badman 4ever

őstag

válasz alevan #6 üzenetére

Az SD Flash videókkal (360p) nálam nincs gond, pedig a processzor dolgozik vele még csak (3.10 kernel és a 9.2-devel Mesa be van izzítva a Lubuntuban, de a Radeon UVD binárist még nem másoltam be a helyére), ráadásul nem egy erőmű (Intel Pentium III-S 1,4 GHz) és Opera 12.15 alól nézem (a videokártya pedig egy HD 4650 AGP, ami Windows XP alatt Catalysttal teljesen jól elboldogul egy 1080p-s videóval is, feltéve ha az nem 10 bites). :)

A témához visszatérve, a nyílt OpenCL meghajtót még nem teszteltem, de remélem, hogy működik és akkor ki tudom próbálni majd a LibreOffice újításait (XP alatt az AMD OpenCL meghajtója sajnos SSE2-t igényel, így ott ezt buktam). A hír címét olvasva először azt hittem, hogy a felület lesz GPU gyorsított, de hátha ezt is bevetik később, ami javít a programcsomag sebességén.

Ha már sebesség és írtátok, hogy gondok vannak ezzel, így hirtelenjében lemértem az indítási időt. A fent említett konfigurációmon nagyjából 15 másodperc alatt áll fel XP-n, míg Lubuntu alatt tudom, hogy sokkal gyorsabb, ott nagyjából fele ennyi idő ugyanez. (Ez az üres indítás, amikor nincs dokumentum nyitva.)

• Badman 4ever

őstag

Az AMD mostanában nagyon rákapcsolt a nyílt forráskódú megoldások támogatására, a pár napja megjelent Linux 3.10 kernellel jött a nyílt forráskódú UVD támogatás és a 3.11 kernel pedig elhozza a fejlett energiamenedzsmentet a Radeonoknak. Ráadásul már a nyílt meghajtó általános sebessége is megfelelő, legalábbis nekem mindenképp.

Egy szó, mint száz: AMD, csak így tovább!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés