- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
Egyre többen mondják vissza. Nvidia is visszalépett, és a Samsung is visszaveszi a jelenlétet, kevesebben mennek el. Ericsson sem megy, pedig a manapság legnagyobb mobilos buzzword 5G miatt ők fontosak lettek volna biztos.
-
törölt tag
Dánielisz Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályvezetőjének vasárnap délelőtti nyilatkozata
[link][ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
"Sajnos sokkal kártékonyabb az a pánik, amit jelenleg ez a járvány generált, mint amennyire veszélyben vagyunk."
A pánik mindig kártékony.
Mondjuk én pozitív hozadékot is látok a dologban. Az utazási stop, meg a mindenki fosik kimozdulni eredménye az, hogy érezhető mértékben csökkent az üzemanyag/olajfogyasztás. A környezet köszöni szépen. -
addikt
Tényleg nem tudom értelmezni, ne haragudj, helyenként elég furán fogalmazol. Én úgy értelmeztem, hogy a negyedben Te vagy az egyetlen, akin nincs maszk.
#cybermanus: Nem vagyok virológus, csak oxyológus- sürgősségi szakorvos, de azt bátran ki merem jelenteni neked, hogy gazda szervezet nélkül ez a vírus (is) életképtelen, tehát cseppfertőzéssel terjed! Sajnos sokkal kártékonyabb az a pánik, amit jelenleg ez a járvány generált, mint amennyire veszélyben vagyunk. A WHO statárium óta Pécsen 1 db beteg volt, akinél felmerült a vírus veszélye, egy Vuhanból a karantén előtt pár nappal érkező egyetemi hallgató, de NEGATÍV lett a PCR vizsgálata. Persze a városban futótűzként terjedt, hogy itt a baj, csak titkoljuk...My name is Bond, James... Dean.
-
7Heads Drago
veterán
-
helixP
nagyúr
válasz 7Heads Drago #102 üzenetére
Akkor ennyi erővel az 50-es évek fekete fehér kis képernyős tévéit is meg kellett volna hagyni, mert azon is lehetett volna nézni az adást, 'ment azon is'?
Amúgy hol olvastad, hogy drámát emlegettem ?Nem nagyon érdekel, hogy mit csinál az apple, én pont arra vártam egész életemben, hogy ne kelljen két device.
Nem attól innováció valami, hogy elterjed, vagy nem.
Etimológiailag az innováció szó visszavezethető az in-novare latin kifejezésre. Ennek jelentése: újulásban. A fogalom ennek megfelelően egyaránt magában foglalja a fejlődés bármilyen fajtáját, egyúttal kifejezi annak újdonságként felfogható mivoltát.
-
7Heads Drago
veterán
innováció
Ma eléggé divatos szó ez. És ki dönti el mi az? A vr szemüvegek, vagy a 3D-s tv-k is azok voltak a média szerint és most hol vannak? Persze sokan felültek azokra a "vonatokra" is.
Az NFC chip pl tényleg az.
Amiket felsoroltál mind megy és használható kisebb kijelzőn is. Sőt ment az még 4 collon is. Mostani 6-6,5 collos telokon ezek szerint akkor kész dráma lehet ezeket csinálni szerinted. Érdekes hogy pl az Apple pont most szedte szét a mobilos os-t a tabletostól. Mivel máshogy használjuk őket. Persze idővel kiderül mi lesz ebből. 5 év múlva találkozunk és átbeszéljük ezt. Én nem jósolok neki nagy jövőt mobiloknál.Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
helixP
nagyúr
válasz 7Heads Drago #100 üzenetére
Tartalmat fogyasztani. Ez Szerintem egyértelmű. Böngészni, olvasni, videó chatelni, játszani, videót nézni, talán még gépelni is egyeseknek.
Üzemidő gondjai pl. nincsenek se a Mate X-nek, se a Foldnak, pedig ezeknél csak jobb cuccok jönnek majd. Arról nem is beszélve, hogy pl. a Mate 30 perc alatt felvesz 85% töltést.
Nem tudhatod, hogy még fogja-e ölni vagy nem, csak tippelsz. Már a Fold is jobb. És ha most meg is öli, 3 év múlva már nem.
Megértem, ha Neked pont nem hozzáadott érték, de ez igen is innováció. :)
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Persze én csak a magam nevében beszélhetek, de számomra nem az.
Az új "funkció" a nagyobb kijelző? Meg fogja ölni az üzemidőt. A sok nyitogatás meg a kijelzőt. Mi az amit nem tudsz 6,6 coll-on megoldani, de 8 coll-on már igen? (mate x)[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
helixP
nagyúr
válasz 7Heads Drago #98 üzenetére
Egyáltalán nem olyan, kint a notch. Ez funkcionális.
Kis méretű telefonból tudsz normális méretűt csinálni (Samsung Flip), normal méretűtből nagyot (Mate X).
Ez új funkcionalitás, ellentétben a notch-csal.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Én nem látom a hajlítható kijelzőben a kitörést a telefonként. Kb ez is olyan mint a notch.
"Ez ma már nem hardverméret függő, így nem hely kérdése."
Így van. Minden van az autóban, ami kelhet hozzá és mégse rakják össze rendesen. Az ár se lenne gond. 5-6 millás autónál plussz egy s10 ára senkit se verne földhöz. Nyilván a rendszeren azon volna munka, de nem megoldhatatlan.
Persze lehet hogy ha 30-50 millás kategóriát néznénk ott ez máshogy működne.[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
válasz 7Heads Drago #91 üzenetére
Nincs nekem semmi bajom joey-al, csak jólesett kicsit szúrkálódni.
A témát tekintve viszont nem értek egyet, szerintem van elég érdekesség a mobilpiacon.
Persze a 2007-es iphone megjelenést ma már nehéz űberelni, de ezek a hajtogathatós kijelzők szerintem elég érdekesek (megjegyzem, itt a samu szerintem nagyon leszerepelt, a huawei egy fokkal talán jobb volt, de a moto razr-re én is azt mondom hogy az már valami). És ott vannak még (lesznek) a feltekerhető kijelzők is.
Ha nincsnek is kiugró vívmányok, azért szerintem van potenciál az iparágban."Pedig egy autóban bőven van hely"
Ez ma már nem hardverméret függő, így nem hely kérdése.
"egyre durvábban száll el mindenki az árakkal"
Na, ebben igazad van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 7Heads Drago #92 üzenetére
Ok, akkor volna olyan szíves valaki erről megkérdezni a doktor urat. Bár milyen hihetetlen de nincs fészem és nem akarok készíteni Egy rendkívül gyorsan terjedő és mutálódó vírusról van szó.
-
BiP
nagyúr
válasz 7Heads Drago #91 üzenetére
Na ez az, amit én se fogok soha megérteni.
Ma már nem lenne drága egy fluid rendszerrel, erős belsővel szerelni ezeket a fedélzeti rendszereket, erre mindegyik olyan, mint az elsőgeneracios rezisztiv kijelzős szarok, total béna UI-val, akadó felülettel.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Egyik se orvos vagy a témához értő tudós. El is mondják a videóban.
Szóval hajrá.
Attól hogy valaki Ázsiában él még nem lesz a téma szakértője.
Leírás
Délkelet Ázsiában élek és innen mondok történeteket. Ha ez érdekel, kérlek iratkozz fel a csatornára!
Életstílus, evés, utazás, munka, üzlet - minden ami a világnak ezen a részén érdekes lehet magyarok számára.[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Pont ezért kellene értékelni az igyekezetét. Fel akarja dobni a topikokat a jelenlétével.
Amúgy különben inkább joey04-el értek egyet. Én se látom egyik teloban se azt, hogy na ez tényleg nagy húzás. A minimalizált káva és edge kijelző leginkább a szervizeknek jó. A notch se hiányzott senkinek se, viszont a jack biztos fog, meg a zsé is a pénztárcából. Mert egyre durvábban száll el mindenki az árakkal. Az autós vonalon meg marhára le vannak maradva a gyártók még mindig. Pedig egy autóban bőven van hely egy telo méretéhez képest. És ugyanez igaz a TV-kre is. Nevetséges hardverekkel akarják őket eladni. Ha egy teloba belefér (pl. egy S10-be) akkor a tv-be, autóba miért nem?Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
kukacfej
tag
Az aki azt hiszi hogy a maszk véd.
Ne légy más ha önmagad lehetsz
-
beastars
tag
Üdv. Olvasstam már pár kommentet itt a korona virus miatti pánikrol .És igazábol jól szorakoztam egynémely forumtárs olvasatán. Elsönek is leszögezném hogy az itt levö összes tag közül én érintettnek érzem magam. Bp 10.keruletében a kina negyedben dolgozok naponta 12 orát mindennap évek óta,és itt is lakom ez nem a köbányai uti piacal keverendö. Van itt olyan forumtag aki szerint rossz dolog hogy magyarországon a emberek a ázsiai származásuakat a járvány miatt atrocitás éri. Na ezen jót nevetem. A legtöbben azt sem tudják hol is van ez a hely.hol vannak ezek a éttermek ,üzletek kinai orvos kinai bank, kinai autoszerelö, lotto, kinai iskola, ingatlanos, vámugyintezés ,minden minden,sőt áruház is van .Ami azt jelenti hogy aki ide jön kinábol annak minden kénylem megvan minden feltétel adott hogy ugy éreze magát mint ha otthon lenne.Ergo szarik is a magyarnyelvre .De elég ha megnézük hogy Budapesten már őrült lakas árak vannak szerintem nem nehéz összekapcsolni hogy vajon mi köze ehez a kinaiaknak.viszont rengeteg vietnami is van olyan három vagy négy ezer, jo sok mongol és jo pár indiai arab söt meg koreaival is talalkoztamTalán könyen itélkeznek ezen tagok hiszen életükben nem nagyon keverednek ide. Ami azt illeti a Budapestiek nagyrésze sem tudja hogy már évet otta van kinai negyed . Szoval nem nehéz online irogatni távol a lehetséges bajtol. Az viszont igaz hogy megcsappant a forgalom ezen üzletekben.de nem a magyar vásárlok miatt magyar emberek vásarlok neha csak turistáskodni jönnek. Hogy hány kinai él Budapesten? Tudomásom szerint 20000 ember ők hosszab távon maradnak is itt. Ami azt jelenti hogy két három évente utaznak vissza kinába. A legtöbb kinai mindenképp megvárja a 5.évet a állampapir miatt. A legtöbbjüknek vann magyar igazolvány hivatalosan is fizetik a minimális adót, tb de ugye ezért ugyan ugy jár nekik minden mint nekünk magyaroknak. A Kinai turisták viszont heti rendszereségel jönnek most is . Ez viszont a magyar igazgatás hibája de hát ugye elsö a pénz... Viszont amit itt mindenki gondol a ázsia emberekröl életmodjukrol az igaz.sőt még néha rosszabb is mint a valoság.nagyon szeretik Orbánt,na vajon miért?? A fekete gazdaság virágzik , De mivel a kinai cég évek ota Milliárdokat fizett a önkormányzatnak igy akkor minden rendben. Szoval meglehet érteni miért is nem zárjuk a határt . Egy a lényeg a kinai emberek félnek, és a legtöbben ostobák is . Dolgoztatok már úgy hogy az egész szinten (5) csak ti rajtatok nem volt maszk? És ettöl te érezted azt hogy mintha idegenben vagy, nem pedig pesten.
-
Zsoni75
csendes tag
Frankfurtban most nyit az Ambiente kiállítás.Nagyon sok kínai kiállító nem jött el,rengeteg stand maradt üresen.
-
Zé.
tag
válasz #22743424 #78 üzenetére
Az MWC kiállítás után könnyen lehet egy újkori spanyol ,,nátha", Wuhan - vírus járvány!
A kínai vezetők folyamatosan hazudnak, és próbálják elbagatelizálni a helyzetet.
Megvezette a világot a kínai média az elhunyt orvos ügyében: [link]
Érdemes elolvasni az eredeti BBC NEWS híreket, [link] mert ha összerakjuk a mozaikokat, egy újkori kínai csernobili helyzet van, --- csak most vírussal.Bizakodáskeltő ugyanakkor egy pozitív hír, hogy szintén Wuhanban eközben csütörtökön megkezdték a Remdesivir ebola elleni vírusölő szer klinikai tesztjének harmadik szakaszát, amivel a készítmény közelebb kerül ahhoz, hogy jóváhagyják az alkalmazását a vírus elleni kezelésben. A Gilead Sciences Inc. amerikai gyógyszergyár által kifejlesztett szert Vuhanban 761 páciensen tesztelik. Az Egyesült Államokban elsőként diagnosztizált fertőzöttet Remdesivirrel kezelték, és állapota javult – számoltak be a páciens orvosai a The New England Journal of Medicine című orvosi szaklapban a múlt héten.
Már 565-en haltak meg a koronavírus-fertőzés miatt, a kínaiak szerint sikerült áttörést elérni a kezelésben, a WHO azonban cáfol. [link]
,,Isten, áld meg a magyart..."
-
törölt tag
Na erről szívesen hallanék többet, jó lenne majd őket megkérdezni ezügyben.
Közösen indulnak hadba a kínai gyártók a Play Store-ral szemben
[link][ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
"Ilyen nincs, hogy véletlen egy denevér.... Hány száz éves a denevér úgy mégis??? Ha eddig is "ették"-vették a denevéreket, akkor ennek nem most kellett volna kirobbannia..."
A vírusoknak nem csak úgy van egy fajtája ami többezer éve ugyanaz, hanem az idők során mutálódhatnak.
Ezért előfordulhat olyan típus is amivel az emberiség még nem találkozott.Ahogy az emberi immunredszer is változik a kórokozókkal szemben. Pl. a 14. sz-i pestisjárvány - a fekete halál, ami rengeteg embert elpusztított (egyes becslések szerint az akkori európa majdnem fele lakosságát) - később is felütötte a fejét, de a későbbi járványok egyre kevesebb halálesetet okoztak. Ezt azzal magyarázzák, hogy az emberi szervezet az idők során "felvértezte magát" a kórokozóval szemben.
Úgy néz ki, hogy ez egy örök harc marad ember és vírusok között.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az OPPO Find X2-re is kíváncsi vagyok. Remélem ott lesznek.
-
törölt tag
válasz Juhaszatti #77 üzenetére
Ne felejtsük el a spanyol náthát amiben kb 50 millió ember halt meg.[link]
-
Juhaszatti
addikt
Igazából ez senkinek sem jó. Rengeteg amerikai és európai cégnek van ott az összeszerelő üzeme, és ha leáll a gyártás, azt bizony a nyugati gazdaságok is megérzik, inkább előbb, mint utóbb. Márpedig elég sok helyen már most megállt, minél tovább húzódik ez, annál jobban fog fájni a nyugati világnak is.
Arról nem is beszélve, hogy Kína mekkora felvevő piac. Ott van például az olaj, folyamatosan csökken a világpiaci ára, pusztán azért mert a kínaiak hetek óta kevesebbet fogyasztanak a lezárások, meg kijárási tilalmak miatt. Ez se a keleti, se a nyugati olajcégeknek nem jó (a közembernek mondjuk speciel igen).
Ilyen koronavírusok egyébként eddig is voltak, nem most robbant ki először. A SARS is koronavírus volt. A probléma hogy ezek folyamatosan változnak, "mutálódnak", így időnként felbukkannak újabb verziók.
-
senior tag
-
Zé.
tag
válasz Amerigo57 #71 üzenetére
Nem teljes az info, hiányzik egy sokatmondó félmondat:
,,amivel súlyosan megzavarta a társadalmi rendet"
,,Négy nap múlva a Közbiztonsági Hivatal jelentek meg nála, és azt kérték tőle, hogy írjon alá egy dokumentumot, amelyben elismeri, hogy rémhíreket terjesztett, amivel súlyosan megzavarta a társadalmi rendet." [link] -
Graphics
Jómunkásember
Nem szoktam konteokat gyártani, de nagyjából összeállt a fejemben egy bazi nagy összeesküvés-elmélet...
... USA vs. Kína... Kinek jó az, ha kínai gazdaságilag megfekszik kicsit... És a többit hagyom mindenkinek a fantáziájára.... Sose fog persze kiderülni bármi is, ami az igazsághoz közel állhat.
Ilyen nincs, hogy véletlen egy denevér.... Hány száz éves a denevér úgy mégis??? Ha eddig is "ették"-vették a denevéreket, akkor ennek nem most kellett volna kirobbannia...
ÚGy megy a csúsztatás, ahogy csak lehet.[ Szerkesztve ]
-
Zé.
tag
Mik azok a tényezők, amik azt engedik következtetni, hogy ez egy biológiai fegyver...
Génmanipuláció volt, laboratóriumi körülmények között?
A wuhan törzs biomérnöki módszerekkel készült?
Kétszer is történt valami, ami nem véletlen?
Biológiai fegyver a koronavírus?
Dr Paul Cottrell
[link]
-
Amerigo57
őstag
Friss hír....
Meghalt az a kínai orvos, aki riadóztatni akarta kollégáit a koronavírus kitörése miatt,
és maga is elkapta a vírust.
Link: -
joey04
titán
-
stellaz
veterán
Azért van megoldás erre is:
Honkong: 2020. február 8-án 00:00 órától minden szárazföldi Kína területéről érkezett személyt kötelező karantén alá helyeznek 14 napra, beleértve a hongkongi lakosokat is
Vietnám: Minden Kína Hupej tartományából Vietnámba érkező személyt 14 napos karanténba helyeznek.
Fülöp-szigetek: Valamennyi Kínából érkező személyre kiterjesztették a beutazási tilalmat, ideértve a Hong-Kongból és Makaóból érkezőket. A tilalom vonatkozik azokra is akik csak átszálltak valamely kínai reptéren!
Szingapúr: A helyzet miatt a hatóságok megtagadják a belépést és a vízumkiadást a Hubei tartományban kiállított útlevéllel rendelkezők számára.
Indiában minden, Kínából (beleértve Hongkongot is) érkező utas, függetlenül attól, vannak-e tünetei vagy sem, kötelezően és automatikusan 14 napos karanténba kerül.
Maldív-szigetek: Február 2-től - a maldív állampolgárokat kivéve - senki nem léphet be országba, ha Kínából érkezik vagy ott tranzitált.
......
......
......
Amerikai Egyesült Államok: anuár 31-én nem engedélyezik a belépést az ország területére azon külföldi állampolgárok számára, akik a megelőző 14 nap folyamán Kínában jártak
Új-Zéland: 2020. február 3-tól kezdődően, nemzetiségtől függetlenül nem léphetnek be az országba azok a külföldi állampolgárságú utazók, akik utazásukat Kínában kezdték meg, vagy Kínában tranzitáltak.
.....
.....
.....Szóval azért máshol kicsit komolyabban veszik ezt az ügyet.
-
stellaz
veterán
válasz Darth_Revan #52 üzenetére
"Az ilyen emberi hulladekokat leszámítva én azért nem panikolok annyira ettől a betegseg terjedesetol. Magyarországon is ahol 1 eset sem volt dokumentálva meg reptéren sem, de főleg nem kint a lakosság között, az emberek mégis panikolva vásárolják fel az arcmaszkokat a gyógyszertárakban ... Persze a sok okos azt nem tudja hogy azok a maszkok nem azért vannak hogy ő ne kapja el, hanem azért hogy ne adja tovább. Ahoz hogy ne kapja el ahoz nagyobb és profibb maszk kell "
Azért ez elég érdekes kérdés, hiszen, ha nem volt megbetegedés, akkor minden intézkedés túlzásnak hat, viszont így nehéz elkerülni, és akkor meg jön a kérdés, hogy ha tudtuk, hogy csak szigorúbb eljárásokkal lehet megakadályozni a behurcolást, akkor miért nem cselekedtünk időben?
A maszk is ilyen. Ha most veszed idióta vagy, ha akkor akarsz, mikor már súlyos a helyzet, de már nincs, azt mondják, lettél volna előrelátóbb.
Egyébként már az is sokat segít, ha az hordja, aki beteg, és aki nem beteg, állítólag ott is valami 2,7x kisebb arányban tudnak fertőződni ilyen jellegű betegségnél.
Egyébként nem lenne feltétlen hülyeség, ha államilag elő lenne írva, hogy háztartásonként kell x darab maszk, fertőtlenítő, x mennyiségű tartós élelmiszer, vizes kanna. Fejenként nem lenne nagy beruházás, de egy krízis helyzetben nagyon megkönnyítené annak a kezelését és a szükséges ellátás biztosítását és a pánik kialakulásának esélyét is tompítaná.[ Szerkesztve ]
-
somogyib
őstag
válasz janeszgol #45 üzenetére
Ok, értem h mit akarsz mondani, de talán az is igaz amit én írtam, miszerint egy egészséges elővigyázatosság csökkentheti a terjedést.
Ez nem diszkrimináció, ha az EU-ból indult volna, a kínaiak ugyanígy viselkednének velünk.Memmaao én úgy hallottam, hogy az a kóház 10 nap alatt épült fel, nem 5. (mondjuk ennek nincs sok jelentősége, így is óriási teljesítmény).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz janeszgol #55 üzenetére
A vírus nem sejt! Itt egy jó videó.
Ez elég jól elmagyarázza a lényeget.De kicsit oszlatva a ködöt a fejekben: A jelenlegihez hasonló corona vírus járvány 2022-2003-ban volt, világméretet öltött az akkori SARS járvány. Nem halt ki az emberiség. Mint általában, akkor is és most is a veszélyeztetett populáció az idősek, a csecsemők és az immun betegek. Egy mezei influenza járvány is a populáció ezen részére veszélyesebb. A legtöbb ember, aki corona vírus fertőzést kap, túl fogja élni! Ami aggasztó, az az, hogy a WHO globális krízis helyzetet hirdetett. De ez inkább utal arra, hogy a kínaiak kozmetikázzák a jelentéseket, és nagyobb az esetszám, gyorsabb a terjedés, mint azt jelentették ( az is elég aggasztó, hogy 5 nap alatt húztak fel Vuihanban kórházat a betegeknek...), így inkább a megállítás, mintsem akár a betegség lefolyásának súlyossága az ok. Most volt a kínai spring festival. Mindenki volt otthon, aki őrzi kínai hagyományait. Pécsen van külön kínai évfolyam az orvosin. A Szentágothai Kutató Központ az összes visszaérkező kínai orvostan hallgatót leszűrte, mindenkinek volt vérvétele, PCR vizsgálat. Az SBO-n 1 vuhani beteg jelentkezett, aki két hete jött Magyarországra, két napja volt lázas és fájt a torka, influenza szerű tünetei voltak. Az Ő PCR eredménye is NEGATÍV lett corona vírusra. Persze futótűzként terjedt, hogy Pécsen van már a járvány. A pizzafutár arcára is kiült a döbbenet, hogy "miért van mindenkin maszk??", de NEM VOLT IGAZOLT MEGBETEGEDÉS! Viszont az aznapi betegforgalom drasztikusan csökkent! Egy szó, mint száz, nem kell senkit diszkriminálni, de szükséges a fokozott elővigyázatosság! Influenza járvány IS van! Nem kell koncertre menni, feleslegesen zsúfolt helyre menni, gyakori kézfertőtlenítés, az alap hygienia tartása. Megfogni nem lehet ezt a járványt, csak a méretét csökkenteni, a lefolyását rövidíteni.
[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
stellaz
veterán
Egyrészt utaztak így is bőséggel, másrészt a reptéren pár napja szűrnek és ott is csak a tüneteket mutató embereket vehetik észre, miközben 1-2 hét a lappangási idő és már ez alatt is fertőz
Az utcán nem menekülsz, de azért boltba, étterembe én sem szívesen megyek mostanában. Sajnos nincs a boltos fejére írva, hogy volt-e nála vagy a szakácsnál (kaján át is fertőzhet) kínai rokon az elmúlt hetekben.
Magyarország vagy még inkább az EU pedig nem zárta le a határait a kínaiakkal szemben -ahogy ezt több ország is tette-, amivel amúgy 2 hét után már jó eséllyel ki is lehetne zárni az itt élő kínai közösség potenciális fertőző képességét.
Valamit valamiért, továbbra is jöhet-mehet bárki, cserébe exponenciálisan nő a bizalmatlanság.
Ezeket figyelmen kívül hagyni - miközben újabb sok ezer kínai fertőzöttről olvasni híreket, meg interjút, ahol a kínai lány fele rokonsága meghalt, a másik fele meg már beteg - nem hipszter jófejkedés, hanem egyszerű ostobaság.
Nem vagyok járványügyi szakember, éppen ezért ha a WHO globális krízishelyzetet hirdet, akkor amúgy nem is értem, miért nem mondják le automatikusan az összes tömegrendezvényt, főleg úgy, hogy a fertőzés gócpontjából is jelentős számú résztvevőre számítanak?! A gazdaságnak biztos ártana, de nem annyira, mintha nem sikerülne megfékezni időben a járványt.Egyébként influenza szezonban is meggondolom, hogy pl a gyerekem viszem-e játszóházba, vagy egyéb helyre, ahol potenciálisan nagyobb eséllyel kaphat el valamit.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
1.: Ha egyáltalán tudnak, mert egyre kevesebb a repülő járat, és akarnak, mert előbb ismerték el a kínaiak a jármányt, mint ahogy beütött az újév ami letörte az utazó kedvet, és igen, ezért szűrnek a reptéren.
2.: Így van, ezért tök felesleges elmenekülni az ázsiai eberek elől az utcán.
[ Szerkesztve ]
-
-
stellaz
veterán
válasz janeszgol #36 üzenetére
Tekintve, hogy Kínából indult és kínai emberek terjesztik jelenleg nagyobb számban, az azt is jelenti, hogy kínai ember nagyobb kockázatot jelent. Itthon nem tudod megmondani melyik kínai kinézetű járt vagy nem járt Kínában, kikehez jött vagy nem jött a kínai rokon. Ennyire egyszerű ez.
Amiről te beszélsz, az már az a fázis, mikor sikeresen elterjesztették mindenhol és már mindenki potenciális terjesztő.
Talán ezt kellene elkerülni, lassítani.
Attól senki nem lesz értékesebb ember, hogy a józan észt beáldozza az ideológiai trendiség oltárán. -
törölt tag
válasz janeszgol #54 üzenetére
Az, hogy zaklatják a kínaiakat a metrón az elítélendő az, higy nem mennek az emberek kínai étterembe az sztem a félelem miatt van. Te is tudod, hogy odakinn most ünnep van és rengetegen utaztak el a rokonokhoz és vissza. Mellesleg Kanadában is történtek atrocitások még az ottani miniszterelnök is megszólalt ezügyben.
Írd be a gugliba, hogy nem csak cseppfertőzéssel terjed a koronavírus.[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
válasz #22743424 #50 üzenetére
Akkor hogyan még? Vírus csak úgy tud terjedni. Gondoljunk bele. Kell neki gazdatest, mivel a vírus egy sejt féle valami. Itt alapvető hiányosságok lehetnek, melyek álhíreket generálnak.
A baktérium az, ami megtelepedhet, és évekig is élhet, természetesen a megfelelő hőmérsékleti viszonyok mellett.Darth_Revan: ráadásul a maszkokat bizonyos időközönként cserélni kell. Akár óránként is. Ezzel szemben mivel kifogytak a készletek tuti lesz olyan, aki hetekig hord egyet. Szép bacitanya.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
Egy érhető magyar leírás a kialakult helyzetről és magáról a vírusról: [link]
-
Darth_Revan
veterán
Jajj hagyjuk már...gondolom nem volt semmi igazán nagy "azta!" féle áll leejtos újdonság amit be tudtak volna mutatni és gyorsan meglovagolva ezt a dolgot "rossz reklám is reklám " elvvel ki is hatraltak.
Rog Phone 2 is végre most jelent meg jó hosszú csúszással (pont pár héttel a snapdragon 865 megjelenése előtt) olyan kivitelben , amit az átlag ember is meg tud venni erre puff, gyorsan bejelentik hogy pár héttel azelőtt hogy bejelentenek a rog Phone 3-at, hogy a koronavírus miatt ellátási gondok vannak és aki akar az most vegyen amíg tud mert nem lesz kapható ... Cseles módja kiüríteni a raktárakat .
Veszélyes es szörnyű dolog ami történik, de azért picit túl van lihegve a dolog. Ami miatt én igazán tartanek az nem magába virus, hanem az emberi hülyeség es onzoseg.
Minimális veszéllyel meg lehetne tartani az mwc-t a kiutazo és fogadó országok ellenőrzései mellett, sajnos azonban tuti lenne olyan rohadék mint az az üzletember aki Thaiföldön volt. Aki lemaradt róla a nyomorult tudta hogy beteg mivel veszélyes zónából utazott ki és elsődleges tünete (láz) is volt, de pusztán kényelmi és saját önző döntése miatt lázcsillapítóval direkt lenyomta a lázat, hogy felengedjek tömött repülőre ami ment haza. Ezután tömött metrón hazament az asszonyhoz, de még ezután sem tudott a seggen maradni és este még elment egy tömött klubba bulizni. Persze hogy meg is fertőzött mást....Az ilyen emberi hulladekokat leszámítva én azért nem panikolok annyira ettől a betegseg terjedesetol. Magyarországon is ahol 1 eset sem volt dokumentálva meg reptéren sem, de főleg nem kint a lakosság között, az emberek mégis panikolva vásárolják fel az arcmaszkokat a gyógyszertárakban ... Persze a sok okos azt nem tudja hogy azok a maszkok nem azért vannak hogy ő ne kapja el, hanem azért hogy ne adja tovább. Ahoz hogy ne kapja el ahoz nagyobb és profibb maszk kell
-
BiP
nagyúr
válasz #20749568 #35 üzenetére
A vietnamiak meg a japánok meg tudják különböztetni a kínai vonásokat.
Amúgy azért kerülik a kinaiakat mindenhol, mert nekik lehetnek anyaországi kapcsolataik. Tehát hiába nem csak kínaiakat fertőz, akkor is nagyobb a kockázat az ő esetükben.
On: én is csodálkozom, hogy nem történt nagyobb visszalépési hullám.
-
addikt
Nem kapod el attól, hogy ràtüsszent a telefonra. Max ha rád tüsszent. Nem él túl a Corona vírus gazdaszervezet nélkül! A Kínából rendelt termékekkel sem lenne semmi baj, még ha a Xiaomi Vuhani gyártó soràról jön is. Egy fertőzött egyéntől kaphatók el, cseppfertőzéssel. Kell hozzá egy, a vírust hordozó gazdatest.
-
pit stop
addikt
válasz Amerigo57 #32 üzenetére
Komment alapján remélem a közvetlen határra gondolsz velük
Mint ha ezzel másik bolygóra kerülnénk ahol nem ér el. Csak hogy fórumnál maradjak - otthon rátüsszent a telefonra, amit te itt megveszel és elkapod rossz esetben.
De nem baj, mert hirtelen kínai leszel tőle és könnyen el tudunk különíteni.Létszámnál pedig megszaladtál egy nullával a végén, de eggyel kevesebb reális.
Juhaszatti: +1
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
Juhaszatti
addikt
Hogyan állítja meg a vírus terjedését az, amikor Magyarországon élő kínaiakat diszkriminálnak, akiknek pont annyi közük lehet a vírushoz mint nekem, vagy neked?
Szerencsétlen vietnámiak is kiírták a boltjukra itt Magyarországon, hogy "vietnámik vagyunk", mert keverik őket a kínaiakkal, és be se akarnak menni hozzájuk.
-
-
-
janeszgol
félisten
-
somogyib
őstag
válasz janeszgol #36 üzenetére
Ez nem primitívség, hanem elővigyázatosság.
Az ilyen emberi viselkedés megfékezhet egy nagyobb vírusterjedést - de ha nem is fékezi meg, akkor legalábbis nagyságrendekkel mérsékelheti azt.
Ha a gócpont Magyarországon lett volna, nem csodálkoznék ha a magyar embereket "diszkriminálnák" ebből a szempontból. Így van ez rendjén.
[ Szerkesztve ]
-
Zé.
tag
Ami az új, G9 ThinQ specifikációját illeti:
,,itt egy 6,8 hüvelykes OLED-kijelzőre számíthatunk, amelyhez kisebb, esőcsepp formájú felső bevágás, egyetlen szelfikamera, egy négyes hátoldali modul, a hagyományos jack-dugó, valamint az UX Android kezelőfelület új verziója társul majd, ez utóbbi a korábbi kritikákat hivatott orvosolni. A telefon nem kifejezetten csúcskategóriás megoldásként jelenik majd meg a piacon, tehát nem közvetlenül a Galaxy S20 vagy az iPhone 12 ellen száll versenybe, ehelyett ugyanis a felső-középkategóriát céloznák meg, márciusi megjelenéssel, jó eséllyel 700 dollár körüli hivatalos áron. A prémium szegmensben ehelyett az LG V60 ThinQ bukkanna fel, amely ismét februárban mutatkozna be, végleg megtörve ezzel a korábbi trendet." STB. [link] -
Zé.
tag
válasz Amerigo57 #32 üzenetére
Az indexen volt minap olvasható erről egy roppant tanúságos cikk: [link]
,,Kerülik a magyarok a kínai negyedet, világszerte fellángolt az előítélet"
,,Vietnamban és Japánban olyan táblák tűntek fel egyes éttermek előtt,
amelyek sajnálattal közlik, hogy
JELENLEG NEM FOGADNAK KÍNAI VENDÉGEKET." -
Zé.
tag
Racionális döntést hozott az LG! Egyrészt egyre több gyártó külön mutatja be új termékeit, hogy csak róluk szóljon a hír. A Sony-ra tippelnék még a távolmaradásról... Másrészről pedig exponenciálisan nő a halálos áldozatok száma! Lássuk be, a nyitónapra könnyen több ezerre is nőhet sajnos az elhalálozottak száma! Az USA, Oroszország,Izrael lezárta határait a
kínai turisták előtt. Mindenesetre elég nagy kockázati tényező most, --- a kínaiakkal együtt!...
Ha nem halasztják el, akkor igencsak ,,beteges/döcögős" lehet, kockáztatva egy újkori
,,Spanyol járványt"... -
joey04
titán
Attól még unalmas. Egy csomó téma van ami érdekel, de ezek nem újítanak semmit. Érdekes, hogy egyes gyártók mit tudnak kihozni a kamerákból szoftveresen, vagy mennyire tudják optimalizálni a rendszert, a fogyasztást, és millió más dolog. De önmagában az ipar unalmas. Nekem. Nem kell persze egyetérteni.
-
addikt
"széjjelhordjàk" ez bizony a fejemet "hasogassa".
-
Ribi
nagyúr
Autóipar is le van maradva fényévekkel és ahogy kinéz nem nagyon törekednek.
Pont hogy egyre inkább mindenki csak webshopból rendel.
Az autó kiállítások is egyre kisebbek és szánalmasabbak.
Nyomja ott is mindenkit az elektromosat miközben eszetlen drágák és a nagy közönséget csak mint érdekesség érdekli, de nem vesz. Persze a felső réteg. Mobil oldalon is jönnek a 300k+ telók. Hajrá. Akik meg veszik zsákszám 100 alatti telókat nem nagyon mennek ki ilyen helyekre.
Megvárják a tényleges bemutatókat tényleges emberektől, nem bétateszt vackokat a standokon amiből nem sok derül ki. Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ehhez képest bármely topikban... Hát igen, tény baromi unalmas már hosszú évek óta!
Egyet kell értenem!
Ja nem... A világ átalakulóban van, ezek a kiállítások kellenek, a technológiai újítások eltolódnak, az autóipar is egyre nagyobb számítási igénnyel rendelkezik...
Valahol ezeket meg kell mutatni, mert nem webshopból rendelünk még mindent, kell a valós impulzus.
[ Szerkesztve ]
-
pit stop
addikt
Szervezők is mondhatnák, hogy bizonyos régiókból nem fogadnak cégeket
Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.
-
hemaka
nagyúr
Nem meglepő az LG döntése. Igazából még csodálkozom is, hogy csak ők mondták le.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Remélem azért nem marad el. Bár ahogy képzelem a fele társaság arcmaszkban, gumikesztyűvel a kézen benne érintőceruzával. Most gyorsan piacra kellene dobni egy Bluetooth mikrofont ami teljes mértékben fertőtleníthető lenne és fel lehetne fogatni az arcmaszkhoz
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz #20749568 #10 üzenetére
Pedig tényleg. Most megint izgi, egyrészt a Huawei-HMS vonal (incl. Honor), másrészt a hajtogatós történet miatt, ebben rengeteg opció van.
De persze legalább ennyire izgalmas szerintem az e-mobilitás, ami épp megrázza az autóipart és 5-10 éven belül tippem szerint markánsan átrajzolja az erőviszonyokat.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
-
joey04
titán
Nem lenne nagy veszteség az utóbbi évek alapján.
-
janeszgol
félisten
Kár, pedig annyira kíváncsi vagyok a legújabb iPhone 11 család másolásokra...
-
atike
nagyúr
A halasztás lenne a jó megoldás.
-
nagyúr
Anya! Kezdődik!
Gondoltam, hogy ez lesz, de én várom még a kiállítók tömeges elmaradását.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Bog
HÁZIGAZDA
-
Graphics
Jómunkásember
Még az is benne van a pakliban szerintem, hogy lefújják a rendezvényt. Ami érthető is lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Windows 10
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest