Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Egyrészt Chrome-om van, viszont nem is oldaná meg a problémát, mert a Google VP9-be nem kódolja le az 1080p feletti felbontásokat úgy tűnik. Nekem jó lenne VP9-ben is, 1440p-t még valószínűleg épp elvinne a gépem szaggatás nélkül. Érdekes módon az 1440p-s H.264 viszont Flash-el szaggat, ha leszedem a fájlt és rádobom MPC-HC-re, röccenés nélkül 20% CPU használattal megy, szóval ott sem kóser valami.
-
DarkByte
addikt
Én elég régóta default HTML5 player-el használom a YouTube-ot. Viszont kicsit még korai ez. 1080p felett még mindig revertál a player Flash-re ami kicsit kiábrándító figyelembe véve hogy a VP9-et elvileg a Google pont az elfogadható sávszélességű 4K tartalmak miatt reklámozta nagyon. Az átváltás is hányásul van megoldva ebben az esetben, felváltok 1440p-re, egyszer csak amikor kiürül a buffer újratölti a lapot Flash player-el, de továbbra is a régi felbontással megy tovább. Megint válthatok fel kézzel
A másik hogy a VP9-ről közben kiderült hogy még sokszor a H.264 szintjét sem hozza, több netes cikkben láttam hogy összemérték hogy a VP9 a H.264-hez képest mennyire használj a hálózatot és több videónál is a VP9 volt nagyobb méretű. HEVC-hez képest a VP9 pedig kanyarban sincs, maximum tömörítési időkben. Hardveres VP9 dekóder pedig az eszközök 99%-án nincs, még PC-n sem megoldott hát még mobil eszközökön. Arról nem is beszélek hogy a VP9 enkóder azon kívül hogy borzasztóan lassú még bug-os is mint állat, pár hete próbálkoztam pont így tömöríteni videót legfrissebb buildelt ffmpeg-el, szóval elvileg még a kódbázis sem volt régi. Valamiért az az érzésem hogy az MPEG lépett a tökükre pár éve valami licenszelési gond miatt és ezért lett ilyen fontos ez a VP9 átállósdi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Eredeti Sony PS4 Dualshock 4 kontroller - Vezeték nélküli
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest