- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
Új hozzászólás Aktív témák
-
joey04
titán
válasz
philoxenia #1600 üzenetére
szerintem meg tény.
-
Totheground
addikt
válasz
philoxenia #1607 üzenetére
Ez egyelőre csak következmények nélküli csuklóztatás. Alaphangot én is rühellem Trumpot, de van, amiben az ő mentalitása kell. Trumpnál sokkal nagyobb baj a stábjának a felhigulása.
”Kína még nem jött balhézni a 'szomszédjainkhoz', a diktatúráját pedig remélhetően belföldön tartja“
Akár tetszik, akar nem, az USA jelenleg a globális “rendőrség”, és ez néha azzal jár, hogy a szomszédban balhézik. És meg mindig jobb, hogy megteszi, mintha hagyná, hogy minden menjen a maga útján. Az meg, hogy ezt a saját politikai érdekei mellett teszi, majdhogynem normális.
Hibaznak időnként? Kurva nagyokat is, lásd az egész demokráciát a Közel-Keletre téma. Bár ott valami kapitális elcseszés lehetett, a CIA-nál nem idióták dolgoznak.Végezetül pedig: az USA fegyveres villongásai lokálisak, időnként egy kis (nagy) ripple hatással.
Viszont ha későn derül ki, hogy pandamaci kedvenc cégének egy esetleges kiskapuja valahol ott van a glibák is kommunikáció 80%-ában, na az kurva nagy gáz lesz. -
Totheground
addikt
válasz
philoxenia #1604 üzenetére
Na ez az, amire nem mernek mérget venni, főleg nem hosszú távon.
Egyébként meg a rendelet nem a telefonos részleget célozza, hanem általában tette tiltólistára a céget és a partnereit. És ennek csak így van értelme, különben azonnal indulna a kiskapuzás (másrészt meg a trade sanction természetes vagy jogi személyt céloz általában, és nem szőrözik azzal, főleg nem egy ilyen átláthatatlan cégnél, hogy pontos legyen). -
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1599 üzenetére
A hivatalos indoklás szerint az állampolgárok biztonsága miatt kellett meghozni a döntést.
De tudod mit, ha tényleg csak üzleti okai voltak, én akkor is örülök hogy meghozta, mert biztonságosabb lesz a világ a huawei nélkül -
_cHAos_
aktív tag
válasz
philoxenia #1584 üzenetére
Sztem nem is megfigyeléssel lenne a fő probléma, hanem, hogy ki figyel meg... ( rengeteg helyen tele van már térfigyelővel az utca). Pintérék vagy Scotland Yard nem fog kicsinálni/eltüntetni soha kisembereket.
-
joey04
titán
válasz
philoxenia #1583 üzenetére
Arról, amiről a 1581-ben írnak az első mondatban.
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1575 üzenetére
Ez a hozzászólás színtiszta relativizálás.
(#1585) Hieronymus:
Kína egy leendő szuperhatalom, szóval senki, ismétlem, senki nem jelent nagyobb fenyegetést a nyugatra (és azon belül hazánkra - és ne hegyezzük ki ezt most a magyar belpoltikára légyszi, nekem is megvan a véleményem az illiberális fordulatról, de egyelőre azért szerintem még a nyugathoz tartozunk), mint Kína. -
_cHAos_
aktív tag
válasz
Szerintem egy kommunista pártállami diktatúra melett kardoskodsz. Pont.
Lehet árnyalni és kifejteni ezt részletesen, attól még ez a tény nem fog változni. USA-val egylapon emlegetni és hasonlítani is felesleges, olyan mintha egy banánköztársaságot vetnél össze Svájccal. Egyébként nyilván Magyarországgal is elég furcsa ötlet egy lapon megemlíteni is a kínai állami/társadalmi berendezkedést. -
joey04
titán
válasz
philoxenia #1569 üzenetére
egyszerűen fel nem foghatom, hogy valaki hogy támogathatja a kommunizmust a mai világban bármilyen szinten. és hiába puffogtatod, hogy így panel, úgy panel, bizony a korod miatt neked kéne a legjobban tudnod, hogy ettől igenis valós a félelem, elég volt ebből egyszer már. ha meg szerinted ez jobb bárminél is, ahogy arra utalgatsz, az egyenesen félelmetes és megdöbbentő. még jó, hogy csak egy fórumon van hatalmad és nem a való életben.
btw senki nem mondta, hogy az usa-ban minden szépp és jó, de mondjuk 2 bűnöző esetében sem védhető az, hogy ha az egyik megkínoz, meggyilkol valakit brutálisan, akkor ráfogjuk hogy ez igaz, de semmivel sem jobb mint a másik, mert az meg megvert embereket.mindkettő bűnös, ahogy usa és kína is, de utóbbi jóval veszélyesebb, romlottabb, kártékonyabb.
-
Ixion77
addikt
válasz
philoxenia #1576 üzenetére
Jobb, ha amikir kiderül mit tett akkor szégyelli magát és mindenki más is téged sajnál és egyetért hogy ilyen többé nem történhet, mintha büszkén magyarázná hogy neked kell megérteni hogy ez így rendben van, és bárki rugdoshatja a tökeidet amikor csak kedve van, te meg hagyd mert jó állampolgárként az a dolgod.
-
válasz
Tisztelem a kitartásodat, de szerintem engedd el őket. Van, aki nem érti, hogy egy jogállamban nem szabadna olyannak történnie, hogy zéró bizonyíték nélkül taccsra teszünk egy céget, a valódi okokat meg valami magasztos cél mögé bújtatjuk. De tegyük fel, sáros a Huawei: bizonyítékok nélkül akkor is boszorkányüldözés az egész.
Ilyen "ki hazudik nagyobbat", "hol van nagyobb diktatúra", "ki és mit fog csinálni a jövőben" jellegű sakkjátszmákat pedig el kell felejteni a téma kapcsán. Itt egyértelműen a gazdasági farok méregetés volt a cél, majd meglátjuk idővel, nem volt-e inkább öngól..
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1569 üzenetére
Megnyugodhatsz, a külföddel kapcsolatos információ most is csak a hatalom szűrőjén keresztül éri el a kínai polgárokat, azon nem sokat fog rontani a mostani kereskedelmi háború.
Sőt, ha már itt tartunk, épp a nyugat eddigi, "engedjünk meg nekik mindent, majd csak demokratizálódnak" hozzáállásával van a probléma. Láthatóan nem ebbe az irányba tart a kínai államfejlődés, szóval jobb korábban beleállni a dologba, mint megvárni míg tovább erősödnek.A fő gond nem azzal van hogy Kínában megfigyelnek (persze ettől még sajnálom azokat az embereket, akiknek abban a rendszerben kell élniük), hanem azzal, hogy a huawei lehetőséget jelent nekik arra, hogy itt Európában is megfigyelhessenek. Ezt meg kell akadályozni. Emiatt támogatom Trumpot, nem azért mert amúgy bírnám a személyét, vagy bármilyen egyébb politikai megnyilvánulását.
-
Ixion77
addikt
válasz
philoxenia #1561 üzenetére
"Alapvetően még mindig ott tartunk, hogy van egy képed a világról és abba gyömszölsz bele mindent."
Ha kicsit belegondolsz rájössz, hogy ez mindenkire igaz. Emberek vagyunk, nem tehetünk máshogy. -
Totheground
addikt
válasz
“A Fórum nyelve a magyar, nem az angol. Ennyi erővel kereshetnénk mandarin nyelvű forrásokat is.”
Na ezen padlót fogtam...
Ha nem olvasol külföldi sajtót, nem csodálom ezt a Kína melletti korteskedést és állandó relativizálást. -
Giovan!
addikt
válasz
Az általam linkelt sajtótermékek elég megbízhatónak számítanak, de mindegy, láthatóan nem fogunk sehová sem eljutni. Minden szar, minden csak nézőpont kérdése, nincs igazság a világon, szóval miért épp Kínát ítéljük el, mikor nincs tökéletes állam a Földön, kb. ebben tudom megragadni az érvelésed lényegét (vagy max szalmabábozok egyet megint, amiért majd kiraksz, úgysincs már értelme az itteni vitának).
Trump döntését én azért támogatom, mert lassítja a kínai állam terjeszkedését. Persze a véleményemet nem tudom alátámasztani, mivel a magyar médiában megfelelő alapossággal nem foglalkoznak a kérdéssel, az angol nyelvű források pedig nem jöhetnek szóba egy magyar nyelvű fórumon, szóval ezért mondom, nincs értelme a vitának. -
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1559 üzenetére
De ez egyszerűen nem így van.
Várj, akkor lemaradtam valamiről, Kína feladta a totális állam ötletét, és enged külföldi cégeket is szabadon működni a határain belül?
Mert ugye Magyarországon szét vannak például...
Kit érdekel Magyarország, hogy jött egyáltalán fel? Remélem nem megint irreleváns összehasonlításokhoz akarod felhasználni szegény hazánkat
Igazából most olyan érveket használsz, amik azon alapulnak, hogy Te állítasz valamit és ezek axiómák, de egyszerűen vélemények alapján ítélsz. Ha Kína annyira rossz, hogy már nincs rosszabb, akkor Észak-Korea már jó?
Nincsenek tiszta játszmák, nincsenek tiszta helyzetek.
Az a bizonyos "kínai disztópia" komoly jólétet generált nyugaton. Ebbe minket is beleértve. Milyen módon fenyegeti ez a "szabad világot", ami eleve nem létező fogalom, hiszen az egyén sehol sem szabad igazán, max. kevésbé korlátozott...?Nem, a te cáfolatod alapul azon, hogy sajnos nem vagy elég tájékozott. Olvass nyugodtan utána, mi épült ki Kínában az utóbbi pár évben. Én ezt nem akarom terjeszkedni látni:
Want To See Your Dystopian Future? Look at China
Beijing pioneering citizens' 'points' system critics brand 'Orwellian'
China to bar people with bad 'social credit' from planes, trains
China’s social credit poses rising risk to CEOs
Chinese Social Credit Score: Utopian Big Data Bliss Or Black Mirror On Steroids?A linkeket a teljesség igénye nélkül szedtem össze, de azért ha átrágod rajtuk magad, szerintem nem lesz annyira pozitív képed arról a rendszerről. Észak-Koreával megint relativizálni próbálsz.
A szabad világ meg egy tág fogalom, nálam kb. felcserélhető az ún. nyugattal, de más meg mást ért alatta. Én a világ azon felére értem, ahol a hatalmi ágak szét vannak választva, a hatalom felelősségre vonható, van szabad média, a polgárok egyenlőnek számítanak a jog előtt, és működik a szabadpiaci verseny. Ezek Kínában nem éppen megvalósult ideák, sőt, lassan az utolsó demokratikus szigetet is megtörik (ugye a jelenlegi honkongi zavargások is épp a disztópia terjeszkedése ellen robbantak ki, de nyílván a hongkongiak is fals infókból dolgoznak, mint én...).
-
Quqesz
nagyúr
válasz
philoxenia #1552 üzenetére
GM(61%)
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1555 üzenetére
A valóság sokkal árnyaltabb ennél. Kína létrehozott egy olyan disztópiát, ami az egész szabad világot fenyegeti. Ez ellen fel kell lépni. Ha az USA lép fel (amivel szintén nem vagyok teljesen elégedett, de most egybe esnek az érdekeink), akkor őket támogatom ebben, ha Japán, akkor őket, és ha Hong Kong, akkor őket. Nem érdekel ki csinálja, csak ne engedjék a szabad világra azt a sötétséget amit odahaza kiépített Micimackó elvtárs.
A másik hozzászólásodra is reagálnék. Kínában nincs jogegyenlőség, nincsenek szétválasztva a hatalmi ágak. Attól, hogy kifelé azt kommunikálják, hogy korrupció miatt végeztek ki x mennyiségű embert, az nem jelenti azt hogy ezek az emberek nem mondjuk valami belső klikkharcok áldozataiként végezték. Alapból mi a korrupció egy olyan államban, ahol minden az államhoz kapcsolódik, és nincs szabadpiaci verseny?
Teljesen mindegy milyen ember Trump. Szerintem egy idióta. Az USA viszont nem egyenlő Trumppal.
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1552 üzenetére
Igaz, ne feltételezzünk rosszat a világ egyik legsötétebb diktatúrájáról, hiszen mi okunk is lenne erre...
A hozzászólásod többi része megint csak a vita szempontjából irreleváns hasonlatok gyűjteménye, ami kb. arra jó, hogy elmondhasd, hogy "nem is olyan rossz arc ez a Kína, hát mindenki ezt csinálja", és amire kb. az egész pro-China tábor építkezik a topikban.
-
joey04
titán
válasz
philoxenia #1548 üzenetére
ennyi idősen ne legyél már ilyen naív. te bőven megélted a komcsi rendszert, tudod te mi ott a dörgés.
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1548 üzenetére
Az Apple és a Microsoft nyilvánosságra hozza a pénzügyi jelentéseit meghatározott időközönként (negyedévente talán), mivel tőzsdén jegyzett cégekről beszélünk. A Huawei ebből a szempontból teljesen átláthatatlan, így az állam jótékony közreműködésének mértékéről az ő esetükben még csak sejtésünk sem lehet. Nem lehet rájuk bizonyítani semmit, viszont ők sem tudják megnyugtatóan cáfolni a vádakat, vagy megmagyarázni az elképesztő sikereiket.
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1540 üzenetére
Erről kérdezz majd meg egy dél-koreait szerintem, hogy ő mennyire tartja károsnak, hogy 1950-ben nem egyesülhetett az északi proletárdiktatúrával...
Lami66:
Kína egyelőre nincs abban a helyzetben hogy nagyobb katonai akciókra vállalkozzon (mivel hálistennek a világ csendőre még a helyén van). Helyette gazdasági eszközökkel tesz tönkre országokat (pl. Afrikában). -
joey04
titán
válasz
philoxenia #1529 üzenetére
Kína korlátlan pénzekkel támogatja a Huaweit, ilyen usa-ban nincs.
-
válasz
philoxenia #1540 üzenetére
Kínai terjeszkedés? Csak azt látom, hogy amerikai katonák háborúznak itt ott amott, erődemonstrálnak mindenfelé a világban. Látott valaki kínai katonát a hazájától 1000 km-re? Mert amerikait találni a hazájától 15000 kmre is. Lőtt már egyet is kínai katona amerikai földön (észak és délamerika)? Mert usa szórta a demokrácianapalmot indokínában.
És a katonai akciók után most jönnek a gazdasági csaták. -
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1538 üzenetére
Eddig.
-
Hieronymus
veterán
válasz
philoxenia #1535 üzenetére
Ezen már túl vagyunk. Legalább is egy időre.
Megígértük, hogy több amerikai mogyoróvajat vásárol Európa, a védővámok elkerülése érdekében. (Nem röhög, ez teljesen komoly.)
Gyakorlatilag két német várost érintett (volna) a védővám. München és Stuttgart. Csak az öreg azt felejtette el, hogy a vállalatok önmaguktól importálnak az államokba. Illetve vásárlók benyelték volna a plusz költséget. -
válasz
philoxenia #1501 üzenetére
Igazad van belpiacon,khmm lopott arm architceturával tudnak nyomulni, a kinai hatóságok se valószínű se bántanák a Huaweit, ellenben a nemzetközi piac ebben a formában felejtős, hacsaknem kiszervezik a mobil és a hozzá kapcsolódó üzletágat .
eladogeppc
Miért gagyi Samsung ? Ezt a jelzőt általánosítva használni a cégek termékeire botorság.
-
Hieronymus
veterán
válasz
philoxenia #1504 üzenetére
Előbb - utóbb kiderül. Hosszútávon nem ér annyit a dolog, hogy végleg kikerüljön a kinán kívüli piacról.
Már a belpiaci konkurenciának is megérné, hogy a belpiacon is kitiltsák a Huaweit. -
Hieronymus
veterán
válasz
philoxenia #1501 üzenetére
Kénytelenek foglalkozni vele, ha nem akarnak visszaszorulni a belpiacra.
-
joey04
titán
válasz
philoxenia #1477 üzenetére
Itt a lényeg az lenne, hogy olyan megoldás szülessen, ami segít visszaszorítani a kínai fenyegetést. ha ezzel jár, hogy felhasználó rosszul jár, ám legyen. a google lobbi már linkelve lett, meg több hasonló is, abból alakult ki a beszélgetés (amit valaki biztos törölt), hogy a google-nek abban igaza van, hogy ha saját rendszerre tér át a huawei az sokkal szabadabb kezet ad nekik, ami veszélyes. ezért lenne az a lényeg, hogy a hardveres tiltások maradjanak meg mindenképpen, mert ott nem fogja tudni normálisan pótolni.
-
janeszgol
félisten
válasz
philoxenia #1474 üzenetére
Vettel Huawei telot? Akkor Kinaban akarsz elni. Ez a vaslogika naluk, ami mar ketto hete megy. Egyik sem vette meg eszre, hogy nem errol van szo.
-
joey04
titán
válasz
philoxenia #1474 üzenetére
“Miközben (szerintem) mindkét oldal ugyanolyan mocskos dolgokat művel(t)“
Ebből indult a beszélgetés, ez mindenre vonatkozik.
-
Giovan!
addikt
válasz
philoxenia #1422 üzenetére
Tankokat 10 ezer civilre sem eresztünk rá, sőt, egyre sem.
-
Hieronymus
veterán
válasz
philoxenia #1400 üzenetére
Kérdezz rá, például Vakegérkére. Én mondhatok bármilyen kort, nem lesz ellenőrizhető információ.
Még jobb lesz, ha egy linket adok.
COCOM-lista.Aki ellenőrzési céllal be akart Magyarországra utazni, az kétszer örült. Először amikor beengedték. Másodszor. amikor ép bőrrel kiengedték.
A forint nem volt konvertibilis. A szabadon átvállthaságról álmodni sem mertek abban az időben. A dollár szerzés egyetlen módja az export volt. Viszont versenyképes terméket nem tudtunk gyártani. Jogdíjakra és licencekre a kevés dollárból/márkából nem jutott. -
Quqesz
nagyúr
válasz
philoxenia #1406 üzenetére
Hdd esetén ez még a többszöröse is lehet....
-
mjani1172
addikt
válasz
philoxenia #1400 üzenetére
+1
-
Quqesz
nagyúr
válasz
philoxenia #1374 üzenetére
És tényleg!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google felfüggeszti számos üzleti kapcsolatát a kínai gyártóval, amely elsősorban az Android használatát érinti és nagyon nehéz helyzetbe hozza a Huawei-t.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest