- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez konkrétan mellébeszélés a vita szempontjából. A "tudod te mi a dörgés", a "mi kutyánk kölyke" és a többi hasonló panel nem a kommunizmus sajátja, hanem a magyar valóságé. A jelenlegié is.
Kínával ilyen szempontból kár párhuzamot vonni. Ott végeznek ki embereket pl. korrupcióért.
Teljesen más mentalitás, másféle emberek.Azonban a Trump -Huawei konfliktushoz ennek nincs köze. Trump (demokratikus gondolkodás szempontjából) alkatilag nem jobb szerintem Hszi Csin-ping-nél, csak mások a lehetőségei... érdemes visszanézni milyen jó ember a jelenlegi elnök... [link]
-
Hieronymus
veterán
-
janeszgol
félisten
Látom az nálad nem opció (de a guglinál igen), hogy benn hagyni a Google programban, hogy ellenőrizhető maradjon. Hiszen a Huawei most betartja a játékszabályokat, amiket a Google (USA) és az EU kér, különben nem lennének itt a cuccai.
Saját OS + saját hardver (majd valamikor) = totális uralom. -
Hieronymus
veterán
"...a hardveres tiltások maradjanak meg mindenképpen, mert ott nem fogja tudni normálisan pótolni. "
A gondolatmenet hiányossága, hogy a Huawei és Kína közé egyenlőségjel kb kerül.
A kínai terjeszkedést azzal sem lehet leállítani, ha a Huawei és holdudvara összes épületét egészen véletlenül szétbombázza valaki. -
Quqesz
nagyúr
Azért nem hipp-hopp:
Founded by Stanford engineering graduates in 2012, Royole's mission is to improve the way people perceive and interact with the world. The company creates and manufactures next-generation human-machine interface technologies and products including advanced flexible displays, flexible sensors, and smart devices. Technology milestones include the world's thinnest full-color AMOLED flexible displays and flexible sensors (2014), the world's first foldable 3D mobile theater (2015), the world's first curved car dashboard based on flexible electronics (2016), the first smart writing pad, RoWrite, based on flexible sensors (2017), the volume production of Royole's quasi-G6 mass production campus for fully flexible displays (2018), and the world's first commercial foldable smartphone, FlexPai, with a fully flexible display (2018).De lehet AliceWake is téved, mert ezt írta:
"Az amerikai bejegyzésű Royole piacra dobta az első hajlítható kijelzővel szerelt készüléket." (Elvileg Shenzen és Fremont-ban van a központ...) -
Hieronymus
veterán
"Szomorú és egyben félelmetes. Ez a topik is remek példa."
Miért is?
Attól, hogy van egy Huawei telefonom még nem tartozom Kína rajongói közé. Még a feltételezést is kikérem magamnak.
Amikor megvásároltam a telefont, akkor számíthattam egy hosszabb támogatási időszakra.
Ma úgy tűnik, hogy ezt talán megkapom. Mondom talán a nagyobb rendszerfrissítést is, ha Trump is úgy gondolja.Ebben a felállásban nem Kína mellé állok, hanem az öreg ellen vagyok. Ő károsít meg nem a telefon gyártója. Ráadásul úgy, hogy köze sincs Európához. Illetve Európával is kötekedik. Meg kellett ígérni, hogy több mogyoróvajat veszünk, hogy ne legyen a feldolgozott fémekre védővám. (Aki nem érti, autóipai EU export.)
-
7Heads Drago
veterán
Mindez annak fényében érdekes, hogy ha valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent a vállalat, akkor miért kellene bármilyen megállapodás részévé tenni a céget? – teszi fel a kérdést a GSMArena. Az biztos, hogy a Huawei-bojkott komoly nyomást gyakorol Pekingre a kereskedelmi háborúban, ugyanakkor ha tényleges biztonsági kockázatot jelent a cég, akkor a mostani tilalom is értelmét veszti, ha aztán feloldják azt, és minden maradhat a régiben. [link]
Ne röhögtesd ki magadat. A nemzetbiztonsági kockázat vonat már régen elment. -
"érdemes és KELL"
Nem tudom, mire alapozod ezt, de legyen. Az amerikai történelemben korántsem példa nélküli, hogy koholt vádak alapján fingatnak országokat, úgyhogy a KELL kissé erős az alábbi bizonyítékok tükrében :
- Lóf@szt sem találtak
- Ugyanennyit publikáltakNem védem a Huawei-t, vagy igaz a pletyka, vagy nem. Jóval feljebb már kifejtettem, hogy egész odáig egyetértek a szankciókkal, amíg az határon belül csapódik le, szívük joga, hogy mit engednek piacra lépni. Az viszont, amit itt műveltek az utóbbi 1 hétben, az egy szükségtelenül erőszakos karakter gyilkosság, semmi több. Szimplán betilthatták volna belföldön a Huawei 5G eszközök telepítését, a szövetségeseknek meg javasolhatták volna ugyanezt. Ez így korrekt, de nem állt meg a baromarcú, inkább teljesen ellehetetleníti a céget még a konzumer piacon is, ha már lúd legyen kövér alapon, mindezt feltevésekre alapozva. Persze, így is vissza lehet fogni egy céget, csak mocskosul inkorrekt.
-
Nem kiirtani akarom a telefonomról a guglit, hanem a lehetőségekhez képest minimalizálni, legális módon. Nálam gugliék leszerepeltek, a megbízhatósági skálámon hat hellyel a Leago mögött vannak éppen olyan márkák között amiknek még a nevét se hallottam soha. És már csinálhatnak akármit, bennem mindig az lesz ha telefont választok, hogy ezt is lapátra teszi majd a gugli? Érdemes lutrizni velük?
Tudom, vegyek ios-t aztán nyugi van.....hát vegyen az aki szereti ha hülyének nézik árképzésben és kommunikációban egyaránt. -
7Heads Drago
veterán
Csak egyre kérlek: mutass már egy makulátlan céget ezen a szinten, mint az Apple, Samsung, Huawei, Microsoft.
Aki nem vesz át más gyártó ötleteiből, nem kémkedik a saját felhasználóinál, befizeti rendesen otthon az adót, és nem 2ft-é dolgoznak neki az összeszerelő üzemben. Ha van rá esélyük, zokszó nélkül meg is teszik kisebb cégeken keresztül. Vagdalkozni lehet itt nagy szavakkal csak pont nincs mögötte semmi. Csak a profit számít. Ha te ezt nem látod, menj el a szemészetre. -
tom_87
tag
Értem én, hogy nem kedveled a két céget (nem tudom, hogy miért), de sajnos ez így ebben a formában elég érdekes hozzászólás.
Túl nagyra szerintem a Google-t és a Facebook-t hagyták nőni és hát adót is csak mérsékelten akarnak ők (is) fizetni, még se akarja senki ezt a két céget bojkottálni (legalábbis ilyen szinten).
Szerintem - ha a Xiaomi nem is - a Huawei-nek köszönhető pár fejlesztés, ami előre vitte az iparágat. Én személy szerint egyáltalán nem örülök ezeknek a lépésenek, mert csak a fejlődést gátolja a mobiltelefon szektorban.
OFF: az Apple még lehet, hogy a mai napig a kis kijelzős telefonjait gyártaná a home gombbal..
-
aelod
veterán
A cím megtévesztő mert nem a total droidot akarják elkaszálni a hüvelyék alól hanem csak a biztonsági frissítéseket és a Google szolgáltatásokat. Kínában a korábban a kisebb gyártók telefonjaira nem volt elérhető a gapps csomag. Utólag fel lehetett berhelni rájuk.
Android alapon gapps nélkül is tökéletesen el lehet lenni ha csak nincs ténylegesen szükség átlag júzer szemszögéből a google csomagokra. E-mial, böngető, yt-alternatíva mind-mind van a készülékekre. Biztonsági frissítések már más tészta de szerintem egy ekkora cég mint a Huawei nem hiszem, hogy ne dolgozott volna ki erre is egy stratégiát.(#167) Weeman1
Fúj csúnya kémkedő kínai...
-
guni
tag
de ha egy ekkora cég, ekkora tőkével, ekkora kínai user bázissal bedob valamit, az lehet sikeres lesz, és akkor a fejlesztők is kiadják rá az alkalmazásaikat,
Nem jött össze a Nokiának, a Palmnak, a Samsungnak, a Microsoftnak, a Mozillanak és az Amazonnak sem. Nekik sincs túl sok esélyük rá...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google felfüggeszti számos üzleti kapcsolatát a kínai gyártóval, amely elsősorban az Android használatát érinti és nagyon nehéz helyzetbe hozza a Huawei-t.
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 7
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest