- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeorgeV
aktív tag
Ez tényleg érdekes észrevétel, hogy nem a Google és a Facebook jön ide, hanem a felhasználó mászik fel az amerikai szerverre. Amit ők (Google, Facebook) találtak ki, a kettős adóztatás, az is jónak tűnik.
Egyébként a Google-nak van Budapesten irodája (már többször behívtak "egy kávéra", közben a reklám rendszerüket propagálták), úgyhogy lehet foglalni, ala LiveJasmin és il Bacio di Stile (Gattyán György).
Csak a helyzet már a padláslesöprésnél tart, nem pedig a "normál" adóbeszedésnél. -
-
Lacok
őstag
"Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa jelezte: a vállalatoknak ott kell adót fizetniük, ahol nyereséget termelnek. Azonos és tisztességes versenyfeltételeket kell biztosítani minden szereplő számára, ugyanis a digitális vállalatok hatalmas nyereséget hoznak létre akkor is, ha nincsenek fizikailag jelen az EU-ban. Az egységes uniós szabályok 2018 tavaszán léphetnek hatályba az Európai Bizottság közleménye szerint." [link]
-
DithenS
senior tag
Ez nem így működik.Ennyi erővel ha én neten felbérlek innen Amerikába valakit hogy ott öljön meg egy embert, akkor én nem követtem el bűncselekményt mert fizikailag nem is voltam ott, sőt még csak nem is találkoztam senkivel sem.Szóval azért ez nem így működik.Az internet nem egy fizikai és kézzel fogható valami, az hogy hol van a szerver az irreleváns, ennyi erővel magyar netkábelen megy az infó így "magyarország területén van"
Szóval azért azt a védelmet amit felállítottál egy jogász 1 perc alatt lerombolja. -
Feketelaszlo
senior tag
Ezt az ügyet már rég letisztázták a jogászok: attól, hogy Írországból szolgáltat magyar embereknek magyar nyelven magyar hirdetéseket még nem mentesül a hazai jogszabályok alól (ez ugyanolyan, mint a szlovák rendszámos autók esete). Nem véletlenül nem ilyen gyermekded érvekkel mentegetőznek, hanem azzal, hogy az adó alapjául szolgáló tv. alkotmányellenes.
Egyébként a Googlenek már elég régóta van hazai irodája, de a Facebook is kell, hogy rendelkezzen valamiféle képviselettel - még ha harmadik cégen keresztül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest