- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Yettel topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
zümzümm
senior tag
Egy cikkben olvastam hogy az S10 alapmodel a Iphone XR konkurense lesz. Feltehetően közel olyan árcimkével. Ha ez igaz, akkor az alap S10 kb 350ezer ft lesz.
Remek, éljen éljen!!! -
stemplar07
őstag
,,szerintem ..és nekem magasan jobb,, így megfelel ? nem véletlen cseréltem le a 9+-t ... üzemidő/esti és árnyékban fotózásban jelenleg nincs jobb ( merthogy nem csak az esti fotózásban jobb, hanem az olyan körülmények között is ahol kevésbé jók a fények..), emellett az a lekerekített dizájn amit kissé meguntam az S8-nál..
-
doooo
veterán
válasz
stemplar07 #53 üzenetére
",,számomra ,, ízlések /pofonok.."
Csak ez nem összeegyeztethető a "magasan a legjobb volt" kijelentéssel. Úgy már igen, hogy "számomra magasan a legjobb volt".
-
laci1892
őstag
Bírom hogy mekkora hitviták tudnak kialakulni egy szimpla tárgy felett. Használtam s9+ -t
Vannak szituációk ahol az jobb és ahol a p20 pro ennyi.
Mindenki azt vesz amit akar még tetszik neki. ( . . . ) -
stemplar07
őstag
-
Drakmusz
addikt
válasz
#65193216 #51 üzenetére
Mivel a cikk a három modulos kamera rendszerről szól,így viszonyítási alapként jött képbe a P20 Pro.
Egyébb képességeit senki nem vitatta,nagyon sokoldalú készülék.
A tesztjében egyébként el kell olvasni a kamerás szekció utolsó előtti bekezdését,ott van a lényeg.
Objektív módon is meg lehet ítélni azt a 109 pontos DxOMark eredményt. -
törölt tag
válasz
stemplar07 #48 üzenetére
egyszerűen utálják sokan a huaweit errefelé, kár a gőzért
-
doooo
veterán
válasz
stemplar07 #48 üzenetére
"magasan a P20 Pro"
Mitől, miben? Kamerában? Kinézetben? Hw-ben? Sw-ben? Extrákban?
-
joey04
titán
válasz
stemplar07 #48 üzenetére
Eisa díj semmit nem ér.
-
stemplar07
őstag
A Huawei csúcstelefonja, a P20 Pro nyerte el idén az Európai Kép- és Hang Szövetség (EISA – European Image and Sound Association) legjobb okostelefonnak járó díját (EISA Best Smartphone 2018-2019)
Mer biztos hatalmasakat téved az EISA
édes istenem miket nem írnak itt egyesek ...másfél évig volt S8 (egy hétig S9+) a P20 pro-t pedig kimondottan kedvelem ..az S8 megjelenésekor az volt a legjobb teló, az S9+ megjelenésekor pedig magasan a P20 pro.. majd meglátjuk az S10 mit ad elő :-)
-
laci1892
őstag
-
laci1892
őstag
Alig jött ki az s9..
-
blagolf
senior tag
3 kamera? Végre! Most már biztos Samsungot veszek.
-
rajd
tag
Valahogy nekem is úgy tűnt a haverom P20PRO képeinél, mintha valaki ráplusszolt volna minden értéket a képszerkesztőjével amit beállításban lehet, a szaturációtól a kontrasztig, de megnyugodtam az itt hozzászólóktól hogy nem az én szememmel van baj.
A nagy látószögű (halszem?) optikának meg sajnos az a hátránya hogy cserébe a kép szélei felé haladva jelentős torzulással kell számolni, nekem meg annyit nem dob a széles látószög a képen, hogy elsikkadjak az ilyenek felett... A zoom objektív kiváltása több lencsével viszont dicséretes. -
Anulu79
addikt
Mi értelme van halszemoptikával foglalni a helyet? Csak azért, hogy elmondhassák, hogy 3 kemara van? Amúg meg szerintem inkább legyen normális formájú ujjlenyomatolvasó (ha nem kijelzőben lesz) és hagyjanak helyet a nagyobb aksinak.
-
-
B1T3
addikt
Amióta bemutatták a többkamerás megoldásokat, arra várok, hogy legyen egy telefon, amely ötvözi mindhárom látószöget. Szóval nagyon remélem, ebbe az irányba megy el a 3 kamerás őrület, mert így még van is értelme, ha már objektívet nem lehet cserélgetni a telefonokon.
A „portré” szenzornak sem azért van értelme, hogy garantáltan hibázva, többé-kevésbé csúnyán elmossa a hátteret a telefon, hanem épp az „optikai zoom” miatt, szóval az is örvendetes, ha ezt cserélik egy 3-szorosra a mostani 2-szeres helyett.
Csak mindhárom szenzor legyen kellően fényerős és értelmes méretű, ne csak a fő szenzor.
-
Skynet258
veterán
a P20 Pro képek nekem is úgy tűnnek, mintha gyenge fotókat látványosra filtereznének
Ezzel meg is ragadtad a lényeget!
Nekem most S8 van és mikor bejelentették a P20 Pro-t, már meg is akartam venni. Szerencsés helyzetben vagyok viszont mert el tudok kérni rengeteg féle telefont tesztre, így két hétig most volt nálam egy P20 Pro. Hát nem dobtam hanyatt magam, van ami kiemelkedő (üzemidő) de olyan nagyon nem fogott meg, így spóroltam magamnak egy kis pénzt, marad az S8. Na majd talán az S10, de félek baromi magas ára lesz annak is...
-
törölt tag
az ultrawide-ot sosem értem meg telefonoknál. már a főszenzor lencséje is olyan széles, hogy sokszor nehéz rendesen megkomponálni vele egy képet, mert egyszerűen túl sok benne a sallang, meg amiket eddig láttam, elég szörnyű minőséget is produkáltak. na persze most nem LG-ről beszélünk, a samsung biztos emberibben megoldja, de akkor is. a 3x-os zoom már jól hangzik, remélem szenzorméretben is felnőnek a p20 szériához, jól meglépte a mezőnyt a huawei. brutális minőséget produkál már a sima p20 is, legalább azt a szintet várom. őszintén szólva mondjuk nem sok samsungtól dobtam hátast eddig, az s9 is jó-jó, de nem tetszik, hogy egy fehér pacát csinál a napból, túl agresszívan folytja vissza a highlightokat. lehet erre mondani, hogy hát ilyen brutál a dynamic range, de nekem nem bejövős. de a legkíváncsibb persze a pixel 3-ra vagyok, biztos alázós lesz. bár ha azt nézzük, hogy a pixel 2-re összement kicsit a szenzor az előd után..
mondjuk a google nem zavartatta magát, szoftveresen olyat odatettek, hogy ennek ellenére is vert mindent. kíváncsi vagyok na, izgi hónapok jönnek. mint mindig
-
borand
aktív tag
Nos a fotózáshoz nem értek(a P20 Pro képek nekem is úgy tűnnek, mintha gyenge fotókat látványosra filtereznének), hiperszuperultramega dolgokat meg már nem várok el a telefonoktól (majd esetleg ezeket az origami telefonokat), ezért én csak abba reménykedem, hogy tényleg összerántják az S szériát és a Note szériát és mondjuk S10 mini néven jön egy 5,4-5-6 colos telefon, lesz egy sima S10 5,8-6col meg egy tollas S10+ 6,4gyel. Mondjuk az meg is ölné a most kiadott note9-et.
-
Legalább lejjebb kerül a FP.
-
joey04
titán
válasz
MikeWazowski #5 üzenetére
Én sem hiszem el, többet vártam.
-
judas13
addikt
Inkább arra leszek kíváncsi, hogy az évek óta mindig a jövő évre behazudott összehajthatós mobil mikor is jön ki és főleg, hogy beelőzi netán a Huawei,Xiaomi stb ebben az alkotásban- e majd a samut..Ezt a parasztvakítós, szónikus szkenneres, halszemoptikás, vízipókra emlékeztető hátlapos flagshipet most kihagynám.
-
K0vasz
aktív tag
Az A sorozatba inkább rakják vissza az optikai stabilizátort!
-
S e t h
nagyúr
Remélem ezek a szivárogtatások csak egy része annak ami várható, mert ez nagyon kiábrándító lenne ha a jubileumi készüléket ezzel akarnák csupán eladni. Halszemoptika. Ultrahangos scanner. Komolyan? Egy kvázi insta filter+ és a sok ujjnyom ide oda rakosgatás után egy beléptetés változtatás( amúgy sincs elég).
Az Apple legalább komolyabb troll volt és tolt egy notchot az X-be, ide is azért több kellene. -
-
Drakmusz
addikt
Nagy meglepődéssel tapasztaltam,hogy itt is próbálod osztani az észt!Ja,mégsem....
Annyi közöd van a fotózáshoz kedves kolléga,mint nekem a tengerbiológiához.
Ez a 2015-ös szint.
Rakj a képek mellé mondjuk 10 megapixelen P20 Pro fotókat,rögtön kiderül hogy mennyit is ér a DxOMark 109 pont.
Fotózás tekintetében a legsokoldalúbb készülék,ezt senki nem vitatja.
De azért azt ne várd el tőlünk,hogy egy ilyen alkotástól azonnal hanyatt dobjuk magunkat!
Vonalélesség 0,egy agyonszaturált olajfestmény az egész.
Hogy finoman fogalmazzak a hajadra kenheted a 3 lencsét,ha egy ilyen képfeldolgozás társul mellé.
De már a múltkor is jeleztem,hozzál egy kis ízelítőt a saját fotóidból!
Győzd meg a publikumot arról,hogy ez a kamerás teljesítmény megér 250 ezer forintot.
De hogy számszerűek is legyünk,DxOMark 84 pont. -
törölt tag
Erről az oldalról csak annyit, hogy rendszeresen a pozitívumok közé sorolják a zajmentességet, pedig általában pont a túlzásba vitt zajszűrés okozza a legtöbb problémát a képeken...
A magas pontszámokat pedig a különböző funkciók miatt kapják, nem a képminőség miatt.
Neked is azt tudom ajánlani, hogy nézd meg a saját szemeddel, hogy mit alkot egy Pixel 2, meg egy P20 pro. Utána meg nézd meg, ahogy a régi Nexus 5X leveri mindkettőt, pedig annak még kisebb a pontszáma, mert nincs benne tripla kamera, "AI" meg egyéb szoftveres okosságok.
(#19) papelado:
Engem nem téveszt meg semmi, egymás mellé téve látom a minőségbeli különbséget. Az hogy kinek milyen színvilág jön be, az teljesen más kérdés. -
papelado
aktív tag
Dehogy is csinál jobb képeket.Más képeket maxiumum.Eleve képtelen telére és monochromra is.akkor még ott van a valósághoz köze nincs HDR +a természetes fotók megerőszakolása.
#10) kdavid94
Téged ne tévessze meg a az agyonszaturált drogmámor.Érdemes HDR + nélkül összevetni hiszen az csak egy kb insta szürő. -
papelado
aktív tag
Innováció nulla csak másolni tud.Nem csoda az eladás para...
-
bteebi
veterán
A relatíve relevánsnak számító DXOMark teszteredmények alapján nem igazán: Huawei P20 Pro 109 pont, P20 102 pont, Samsung S9+ 99 pont, Google Pixel 2 98 pont, szifon X 97 pont, Pixel 90 pont, S7 Edge 89 pont, LG V30 82 pont. Persze már az S7-től felfelé (90+ pont) mindegyik nagyon jó képet lő
.
-
hemaka
nagyúr
fake, mert ilyen lesz.
-
jacis
nagyúr
A nagylátószögű kamerának nagyon örülnék. 👌👌👌
Nagyon hasznos dolog. -
válasz
MikeWazowski #9 üzenetére
Lehet. Majd meglátjuk, hogy A Pixel 3 mit hoz. A pletykák szerinte annak is csak egy kamerája lesz a hátlapon.
-
törölt tag
válasz
MikeWazowski #9 üzenetére
De az, nem is kicsit.
Ne tévesszen meg a marketing, meg száraz specifikációk. Nézd meg a teszteket, meg az összehasonlításokat, teljesen más minőség a kettő.
Amit nem lehet elvitatni a pro-tól az az, hogy sokkal több funkció van benne, egy részük még hasznos is, de a képminőség erősen kifogásolható. -
pusszycat
nagyúr
Csak szolok, ha megint hátrarakják nekem az ujjlenyomatolvasót, nem veszek S10-et.
-
válasz
MikeWazowski #5 üzenetére
A Pixel 2 meg még jobbakat 1 kamerával. A minőség elsősorban nem a kamera modulok számától függ.
-
Segal
veterán
En meg azt a pletykat hallottam hogy lesz az elolapjan egy kijelzo
Varom a jovoheti cafolos hirt hogy megsem lesz 3 kamera. Aztan johet majd egy ujabb hogy de megis 3 lesz... -
-
válasz
dingdongkng #1 üzenetére
Nem attól jó, hogy több kamera van. Olvasd el a hírt, mindháromnak más funkciója lesz.
-
dingdongkng
tag
A zenfone 2-m értékelhetetlen fotókat készít, a minden határon túlmutató igénytelenség nem jó, de akinek volt ilyenje, hány százalékos minőségjavulással jár, egy ennyire túltervezett megoldás? Akár egy duplakamera is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Bokeh vagy monokróm segédmodul helyett egy normál, egy nagylátószögű és egy zoomkamera kaphat helyet a jövő év elejére várt Samsung csúcskészüléken.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Filmvilág
- Kutya topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest