Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• flesli

tag

válasz #13260800 #90 üzenetére

Szerintem is a logikus az Andorid lett volna az MS oldaláról volt logikus a Nokia :)

• flesli

tag

válasz azopi74 #75 üzenetére

Elírtam én is láttam de akkor már nem tudtam átszerkezteni.
    Szóval úgy akartam írni ha beszálltak volna a Microsoft házasság előtt :)

• flesli

tag

válasz cairojack #62 üzenetére

Nyilván nem tette tönkre a Nokiát, és nem is hiszem, hogy ez cél lett volna, viszont kellett nekik egy név egy brand ami eladja a terméküket, és világszinten elismert. Próbálkozhattak volna saját hardverrel is de se a Zune se a Surface(eddig) nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, egyedül talán az XBOX ami sikeres tudott lenni, de ott egy háromszereplős piacra törtek be, és a Nintendo teljesen más irányba ment. Ott is csak a második gen-es konzol tudott sikeres lenni, nagyban köszönhetően annak, hogy a PS3 később indult és drágább is volt, a másik, hogy a Halo játék miatt szerintem sok ember döntött a 360 mellett. Mobil platformon sokkal több szereplő ellen kellett volna megküzdeni ez saját hardverrel nem ment volna, az Applenek sikerült viszont a neve szerintem felhasználó körökben sokkal "cool abb" volt mint a Microsoft. Ezért kellett nekik valami olyan gyártó aki kizárólag WP -re fejleszt és a neve telefonos körökben az apple -hez mérhető.
    Sok lehetősége nem volt
    Motorola esetleg bár akkor már lehet hogy a Google-el tárgyalt.
    Alcatel már Kinai kézbe volt és azért soha nem csengett jól a neve a felhasználói körökbe,
    Samsung talán ha őket megnyerik akkor hasonlót szakítanak mint a Nokiával, de a Samu a két galaxy s, és a nexusok után mikor már az apple nyomában voltak, tutira nem váltanak.
    HTC kíváló termékeket gyártottak mégsem volt a nevük egyenlő a nagy gyártókkal.
    Szóval a Nokia volt akit betudtak maguk mögé állítani, és a neve is jól csengett.
    Azzal, hogy csak "segélyt" adtak nekik nem kellett még megvenni a telefonos részleget viszont kaptak egy remek nevet amit az emberek nem találnak meg Androidos fronton.
    Bevezették a Lumia nevet ami egybeforrt a Nokia a nevével(hisz ez a típusa), és most mikor javulnak az eladások megveszik, ha nem sikerült volna növelni az eladásokat biztosra veszem, hogy nem veszik meg. Ezért kellett Elopot is a Nokiába beültetni ő előkészitette ezt az egészet.
    Ha nem jön be a buli még akkor sem buknak akkorát rajta, mintha 3 éve felvásárolják az egész telefonos részleget, ha meg bejön akkor igaz drágábban már de nem zsákbamacskát vesznek, és az emberek nagyrésze ha Lumiaként fog tovább futni úgyis a Nokiára asszociál, holott már köze nem lesz hozzá.
    Ezzel a Nokia bukhatott volna hatalmasat mert ha nem sikerül növelni a részesedést és a Microsoft kihátrál akkor már késő lett volna Androidra váltani valószínűleg.

• flesli

tag

válasz #32839680 #70 üzenetére

Ez így van, abban nem vagyok biztos, hogy elsők lennének, mivel később szálltak be és addigra a Samu azért az S és S2 vel nagyon meglépett, de szerintem erős másodikak lehetnének most.

• flesli

tag

Azért a Microsoft szépen átjátszotta magához a Nokiát és szabadalmait.
    Nem tudom csak nekem tűnik úgy, hogy ez okosan ki lett találva el is mondom mire gondolok.
    Apple megcsinálja az Iphonet (nagy siker stb).
    Microsoftnak is tetszik ez az ötlet viszont kell egy jó név amit az emberek szeretnek, és ismernek.
    Itt jön képbe a Nokia, hogy hogy nem pont a Microsoft volt embere kerül a Nokia vezetői székébe, és fel is adják a harcot az Apple ellen, holott kezdetben a Symbian "okosabb" volt mint az Apple rendszere, csak nem volt annyira felhasználóbarát. Szerintem ha 2008 2009 ben kijön a Nokia egy felhasználóbarát Symbiannal nem jutottak volna ide, de valamiért ez nem történik meg, nem hinném, hogy hülyék lettek volna a mérnökeik, hisz előtte is bizonyitották nem egyszer ennek ellenkezőjét.
    Ekkor jön a Microsoft aki egy kis KP-ért cserébe "segit" a Nokiának, cserébe WP -re váltanak, amit megint mindenki értetlenül fogadott, hogy ebbe miért mennek bele, ha már kukázzák a saját rendszert akkor miért nem Android, hisz 2010 11 ben váltanak ha nem is elsők de szerintem másodikak lehetnének a Samsung mögött, sokkal több telefont eladva mint most.
    A microsoft pedig megvárta, hogy milyen lesz a fogadtatása, mielőtt nagyobb összeget invesztálnak a Nokiába, és mivel látszik, hogy lehet jövője és a Nokia bejáratta a Lumia nevet a köztudatba, igy már a Microsoft örömmel megveszi.
    Viszont ha esetleg nem sikerült volna az eladásokat növelni, akkor azzal a lendülettel kukázta is volna.
    Lehet hülyeség amit irtam de én igy látom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés