- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
válasz
huppancs89 #15 üzenetére
A Nokia a Carl Zeis-el dolgozik együtt.
-
huppancs89
tag
remélem a Nokiákban is lesz ilyen
-
rauschie
senior tag
Érzékelő függvénye a magas ISOn jelentkező képzaj, a Nikon d3 szenzora pl iso 6400on is aránylag használható képeket csinál(persze kinek mi a használható, de hidd el ami egy kompakton vagy akár belépőszintü DSLRen ISO200 az nem feltétlenül mindenhol az.)
Más kérdés hogy egy értelmes villanó szerintem mobilos felhasználási területen sokkal többet ér mint az érzékenység növelése(igazából ha kézből akarja kitartani az ember ahhoz kell legalább 1/15s és ez vaku nélkül még ISO3200nál is legfeljebb félhomály, ne álmodjon arról senki hogy majd vaksötétben fog fébyképezni kézből a közeljövőben, pláne mobiltelefonnal...)
-
Egzee
őstag
Hello Moto! Vajon ki rendelte meg? XD
-
ZoZa™
senior tag
majd a fekete lyukakat igy fotózom...
-
ZoZa™
senior tag
Mi a fenét kezdek ISO 3200-al?? Munkám során sosem toltam ISO 200 fölé.
-
invidia
tag
persze vannak olyan estek amikor nagyobb iso értéket kell használni, de ugy tünik nekem ahogy megálltak a MEGAPIXELek növekedése előszedtek egy új értéket amivel lehet dobálózni, és persze kevesen tudják mi is az...
de nem baj ez, fejlődni kell, bár várom azt amikor mm értékekkel fognak versenyezni
az meg hogy sokadlagos funkció egy kamera...persze alapjában véve ez egy telefon...de sztem sokaknak fontos ez a funkció, lásd cyber-shot series...
nekem speciel tetszik hogy egyre több dolog fér bele egy egyre kisebb dologbainvidia
-
Mobiltelefonban - ahol a kamera csak egy sokadlagos alkatrész - nem fognak egy komoly cmos érzékelőt elhelyezni, valamint ekkora objektívvel nem hiszem, hogy nagyon lehet adott minőséget elérni.
A zajosodással viszont én sem értek egyet, nem kell feltétlenül egy pl 800-asnál zajosnak lenni - féleg ha gyors mozgást akarsz fotózni, nem mindegy, hogy 100-as vagy 1,6k-s érzékenységet használsz.
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
gV
őstag
5MP nem rossz
1280as video -
pikszel
addikt
Miért ne lehetne jobb egy CCD-nél? Több profi rendszerkamera CMOS érzékelővel van szerelve és az sem teljesen igaz, hogy ISO200 felett erős a zajosodás. Ez már technológia kérdése, illetve azé, hogy milyen sűrű a digitális emulzió és ugye itt már növekedésről is szó van...
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Gordiann
őstag
Ezaz! Jövőre jöjjön ISO 6400 ra képes fényképező !
De várom a jó kis - mostmár - éles pacákat a képeken..... -
invidia
tag
miért nyomulnak ezzel az ISOsokezer érzékenységgel, ha valaki is egy kicsit is ért a fényképezéshez, tudja hogy 200 fölött rettentően zajos kezd lenni
azthittem egy ccd-t gyártó cég ért a fényképezőkhözinvidia
-
Sunyi Sanyi
senior tag
Már itt az ideje a sok "gagyimobiltelefonoskamera" után, egy igazi kompaktgépszerű érzékelővel való előállás. Reméljük nem csak a szájuk jár.
-
Stanley-B.
őstag
Nem semmi...
-
AMD Power
titán
Ez túl jól hangzik.
-
Ah, Kánaán!
Azt azért kétlem, hogy a CCD érzékelőket megszégyenítő minőséget produkál, de pöpecül hangzik.
Ha ezzel áll elő a Moto, akkor reszkethetnek a többiek - míg meg nem veszik vagy le nem másolják az érzékelőt.
(5MP pedig bőven elég!)"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Kodak bemutatta kifejezetten mobilokba szánt képérzékelőjét, mely minden korábbinál magasabb minőséget ígér.
- Szilícium-szén teleppel készül a Galaxy S26
- Fujifilm X
- Automata kávégépek
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok