- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatter
tag
Kiderült mi miatt nem indult el a gép:
Nem a proci volt a gond, 1db RAM maradt bent és indult vele. Megfeszeltem amit írtál, már 1,18V-nál indult utána mind a 4db 1066-os Black Dragon RAM-al. Érdekes hogy a 800-as Geil RAM-okkal feszelés előtt is elindult, mind a 4db rammal. Nyilván azmiatt mert a 800-as Geil ramok kevesebb feszkón is elvannak ellenben az 1066-os 2,2-2,4V Black Dragon-ok...Ezt az egész hibajelenséget annak tudom be, hogy a kondik kezdenek gyengülni az Északi híd felé
Szóval te se várj már hosszú stabil életet attól, hogy 1éve jó, DE nem festek a falra ördögöt, menjen sokáig azt kívánom!
Köszönöm a segítséget!Ui: És itt kérdezném meg miért nem mennek 1066MHZ-en a Black Dragon ramok? Alaplap 1200 OC-s pedig. BIOS jól így belőve jó?
-
tlac
nagyúr
ezek az északi hidak még elég nagy csíkszélességen készültek
ahhoz, hogy degradálódjon hosszan kell magas feszültségen, forráságban, sokat használnijárt nálam több p43, p45, egyiknek sem volt ilyen gondja
én inkább arra gondolnék, hogy más okozhatja a gondot, p45-nél rengeteg opció van -
jokeph
nagyúr
1 modullal sem okés egyik slotban sem ?
Jó képek, főleg a BIOS-osak.
Eszerint az MCH 1,1 Volt-ot kap, a ramok meg 1,8Volt-ot.
A ramok 800MHZ-es modulok, elvben szabvány 1,8Volt-osak is, ez rájuk is van írva, ez is megér egy ellenőrzést.
Az MCH-nál az 1,1, Volt elég alap érték, ha van rajta hűtőborda, akkor lehet neki adni kis kakót.
Ha jól látom, ennél a lapnál elég tisztes borda van rajta.
Szerintem adj neki kézzel 1,2Volt-ot. biztos ami biztos.
Vesztenivalód nem nagyon van, érdemes végigrugatni minden variációt, se sehogy, akkor télleg másik lap lesz. -
jokeph
nagyúr
Üdv !
Alapbeállítás szerint mennyin mennek a ramok ?
És mekkora feszt kapnak, illetvbe mekkora feszt kap az északi hídban a memória vezérlő ?
4 modul esetén lehet kevés, amit ad magának.
2 modullal bármely 2 slotban hibátlanul lefut ?16592MasterDeeJay: öszvér ramos Giga P35-ös lapból van egy olyan példányom, ami DDR2-es rammal kuka teljesen, viszont DDR3-as ramokkal meg hibátlanul fut.
Sanszos, hogy szenesre volt feszelve az IMC valami csoda 1066-os vagy nagyobb DDR2-es ramokkal a 4 modul miatt, vélhetően.Asus P5E3 Deluxe lapnál (X38-DDR3) semmivel nem kellett finomkodni, a lap minden részén bitang jó hűtés van.
-
-
Memtest86-nál a bootolós verzió (nem a windowsos!) elvileg nem indul újra ha hibás a ram hanem kiírja melyik címen vét hibát. Nekem legalábbis hibás ramoknál soha nem indult újra pedig aztán igen sokat teszteltem.
Újraindulást instabil proci/táp/lap stb okozhat memtest86-nál. Tuningolva nincs véletlenül? Vagy rosszul beállítva valami a procinál? Chipset nem melegszik-e túl?
Lehet egy cmos clearral érdemes kezdeni, hátha bent marad valami beállítás. -
cof
veterán
Első teszt meg is volt, hát...
One pass test-el boot-oltam (2-es) gomb.
1 RAM, 98%-nál újraindult a gép, 2. nekifutásra 1 PASS meglett
2 RAM, szintén 98%-nál reboot, dobtam félre
3 RAM, PASS 100% felül, de csak ment tovább és nem írta alul, hogy PASS 1, továbbra is 0-t jelzett
4 RAM, ugyanaz a szituáció mint a 3-as RAM esetében
Konklúzió, szerintem a RAM-ok jók, az alaplappal lehet valami. Lehet tuningolták valamikor, és túl is volt húzva aztán olykor dob egy hátast.
Csak a SLOT 1-ben próbáltam a memóriákat, esetleg ötlet mit nézhetnék még meg? Így sajnos használhatatlan ha random jön egy kék halál és oda éppen amit csinál az ember.
-
quailstorm
félisten
Pedig Quake III még Intel Extreme 2-n is ment anno...
Nincs GMA3100-am, így nem tudok tesztelni. Win10-en tudok csak OpenGL problémákról régi Intel esetén.
-
quailstorm
félisten
Milyen driver van fenn hozzá?
Elvileg ehhez még fenn van Intel oldalán valami.
Innen a Chell V1.8b moddoltat még kipróbálnám. Azzal nekem ment a Far Cry GMA950-en.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Köszönöm, de szoftverből nem akarom kinézni, nem megbízhatók a feszültségmérésben. Tudom, hogy van valami más opció is, de most ha belepusztulok sem jut eszembe. Anno a Phenom 955BE számát is megtaláltam, mert ott is adtam neki egy kis feszt, vagy alulfeszeltem, már nem emlékszem
-
Fr@nkieWilde
senior tag
-
Lordus
senior tag
Nálam a win7 telepítésnél a bekapcsológomb megnyomása után 30-60 másodperccel már gui felület van.
win10 telepításre reagálva: az első 28 perc alatt a HDD-re nem nagyon másolt semmit, az is tuti, mert a hdd ledje 1x sem villan fel...
Mindegy igazából, hiszen települt, csak akkor sem értem a dolgot. A proci dolgozik, mint állat, a venti ugye szabályozva van, 50 C fok alatt lejjebb megy a fordulatszám. Na, itt ilyen egy pillanatig sem volta pendrive is dolgozik, mint állat, a vinyó áll. és mindössze egy logó megjelenítésére képes a rendszer az első 28 percben
És mindenféle bios beállítással próbálkoztam, tehát nem nagyon lehet az sem. -
Amit linkeltél az QGSH ez meg QGSZ de a HH80555KE0724M stimmel
Giga G41-be elindult 21x133-al megy, kiírja a 2Mb L2-t is. genuine intel néven, Viszont 105 fokot ír és brutálul melegszik. 1.35v-ra lőtte be a lap. VRM sípol a lapon
Való igaz hogy ez egy extreme edition, lehet sok a lapnak.
Valami nagyobb VRM-est kell keresnem. A P35-nek szerintem az alacsony fsb a baja.
Lehet vizet kell rá raknom.
Leveszem a szorzót hátha jobban bírja. -
lenoma
aktív tag
Akkor részletezem.
Lehet, hogy jó az usb 3 pendrive is.
Nálam az utolsó néhány windows 10 főverzió telepítője xeonon és phenomon sem akart települni, se pendrive-ról se DVD-ről. Megállt a telepílés a meghajtó választásnál, egyik SSD-re sem lehetett telepíteni.
Utána néztem és külföldi oldalakon találtam fentebb részletezett megoldásokat.
Állítólag a Microsoft az utolsó néhány build telepítőjénél babrált a régi gépek kompatibilitásával és bezavarnak az USB-s háttértárolók vagy az USB 3 régi gépen.
Nálam csak akkor müködött a telepítő, ha csak egy USB 2-es pendrive volt bedugva USB 2-es portba, USB3 letiltásával.
Viszont szerintem minden xeonon mennie kell a windoes 10-nek ha a 771 CPU kompatibilis a 775 lappal. /persze moddolt biossal/ -
kenand
veterán
-
-
jokeph
nagyúr
Üdv !
1. Variálás nélkül: Q9550/Q9650 vagy Xeon X3360/X3370
2. Moddolással, ha van kedved és meg tudod csinálni: Xeon E5440/E5450.
Ehhez a CPU-nak moddolva kell lennie-többnyire így árulják, illetve kell az alaplapra egy XEON mod BIOS feltenni.
Javaslom, az első megoldást.
Ez esetben is, ha sikerül a fent nevezett CPU-k valamelyikét beszerezned, nézd meg mielőtt szét kapod, hogy melyik BIOS van most fent, az E8400 már F3-as BIOS-al is megy, a Quad-okhoz meg F9 kell már, ha nem F9 van fent, frissíts a gyártói oldalról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest