Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Ezeket az újabbakat mondjuk nem ismerem. Lehet, hogy a PWM-mentes háttérvilágításszabályzás miatt nem lehet annyira levenni, mint a korábbiaknál. (Ezért jobb, ha 100 és mondjuk 25-ös beállítás között analógban szabályozzák, alatta pedig PWM-mel. Ugyanis analógban nem lehet egy bizonyos szint alá vinni.)
Monitoroknál a brightness/fényerő állítja a háttérvilágítást. (Kivéve a tévé+monitor hibrideknél, ott vagy van külön monitor és tévé mód, amikor is másképp értelmezi a beállításokat (pl. a Dellek ilyenek), vagy alapvetően tévé módban működnek.) Azért kérdeztem, mert sokan a tévés "módszert" követik monitoroknál is (a fényerő helyett a kontrasztot veszik le) [mások meg a monitoros "módszert" követik tévéknél is].
Azért egy 1000:1 körüli IPS-nél elég jól kezeli a glow problémáját a háttérvilágítás környezethez igazítása. Teljesen persze nem szünteti meg, ahhoz egy bizonyos A-TW réteg kellene, amit ki tudja miért, nem alkalmaznak, csak 2-3 típusnál volt megtalálható korábban.
-
madgie
titán
Ne akarj szerintem wide gamut S-PVA-t, nekem is volt olyanom (S2242w), pont ideálisnak találtam a pixelméreteit, 16:10 képarányát, a szokásos Eizo építési minőségét, de borzasztóan a zöld felé húzott az sRGB-n túlmutató színtere, amit igazán ki sem lehetett korrigálni (nem tudott sRGB szimulációt sem).
-
dezz
nagyúr
Ne bánd, a teljes belső vezérlése 3x8-bites volt (ha bármit állítottál a háttérvilágításon kívül, jött a sávosodás az elvesző alsó bitek miatt). Ha nem látom, nem hiszem el, hogy az Eizo képes ilyet kiadni.
Az IPS-eknél jellemzően a 24"-eseken a legszembetűnőbb a glow. Egyrészt valamiért az ilyen méretű paneleknek a legkisebb a natív kontrasztaránya (700:1 körül), a háttérvilágítást is rendre felülméretezik, minimális fényerőn is túl magas és talán más oka is van. Egyszóval, aki utálja a glow-t, az inkább ne 24"-est vegyen IPS-ből, hanem pl. 23-asat vagy 27-eset.
-
deja vu
addikt
Fél éve volt még új Eizo S2433 S-PVA paneles monitor az oázisban 5 év garanciával, azóta kifutott modell lett. De egy hónapja volt még a szintén kifutó S-PVA paneles Eizo S2243-ból is 1 darab abban a boltban 150-ért 5 év garanciával. Most már csak drágábban vannak S-PVA paneles monitorok, és csak 22-es méretben. Eizo SX2262 230-ért, és CG223 250-ért, de ennek az utóbbinak alacsony a felbontása. Szóval újból szerintem csak az SX2262 van ami megfelelő lehet annak ellenére, hogy 22"-es. Sajnos a még kapható modellek rohadt drágák, ennyit nem érnek, de van 5 év garancia. Én is sajnálom, hogy nem gyártanak már ilyeneket, mert akkor nem ennyi lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32D700EAUXEN ) 4K GAMER MOITOR ! AKCIÓ!
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged