Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz ddekany #60 üzenetére

Az A az Advanced szóból jön, és bár nem tudom pontosan hogy működik, de elvileg, jobb mint a Hi-FRC.

Szerintem tippre valamilyen statikus ditherelés lehet, csak sokkal bonyolultabb, és így észrevehetetlenebb dithermátrix-al, mint a régi TN-es statikus ditherpaletták a tenyérnyi pacáikkal. (De ezt csak abból gondolom, hogy nem látszik vibrálni, mint a dinamikus ditherelés, bár ez jöhet csak abból is, hogy natív 8 bitből indulva olyan kicsit az eltérések a két állapot közt, hogy már közelről koncentrálva sem látszik villódzni 60hz-en... ; ellenben picit mint ha látszódna valami statikus mintázat, ha közel hajolva nézegetem a sötét árnyalatokat, de ez is lehet, hogy csak a subpixelek kezdenek láthatóvá válni közelről... ; valahol mindegy is, amíg normál távolságból nem észrevehető, és mozgás közben sem esik szét, addig csak jót tehet...)

• Kansas

addikt

válasz ddekany #60 üzenetére

Nálunk azt hiszem, ilyen van: Lenovo ThinkVision L2440P

Hogy hol láttam? Pl egyszer a neten találtam egy olyan képet(nem töltöttem le, szóval csak gondolom, hogy jpeg, esetleg png formátumú lehetett), amin egy szürkés színű gömb volt, ami az árnyékok miatt elég szép színátmenetet kellett volna adjon. Adott is, a céges notin(ThinkPad T410), de a mellette álló monitorra áthúzva az átmenet igen csúnyán sávosodott.

Azt hiszem, ennél jobban sajnos nem tudom elmondani,

A HP-ról ahol találtam valamit, ott natív 8 bitesnek tűnik, de ennél konkrétabbat nem tudok.

Egyébként rendszergazda vagyok, szóval a munkámban semmi jelentősége a színeknek, de csak ott használok relatíve új TN-es monitort. Nálam Samu 770p van, őseimnél meg NEC 1970NXp, mindkettő PVA.

Új hozzászólás Aktív témák