Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDreams
tag
Én nem igazán értek ezekhez a számokhoz de nem is akarok. Egy dolog viszont tény! A Huawei és a Honor jó kütyüket dob össze. A Samsung persze a legjobb (a statisztikák szerint) csak rohadtúl elszálltak az árazással. 50-60e. Ft-ért szinte csak valami alap készüléket kapni belöle. Annyit az én filléres Pop C7-em is tud..
DrDreams
-
macskea
őstag
Mintha ez a grafikon nem a mobiltelefon üzletágak fejlesztési büdzséjét tartalmazná. Innentől fogva tökéletesen irreleváns. Ennyi erővel azt is belinkelhetted volna, hogy melyik cég kantinjában drágább a melegszendvics, valószínűleg annak jobban megy...
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
macskea
őstag
Minél több készüléket adsz el veszteséggel, annál nagyobb mínusz lesz az eredmény.
Mindenki azt szajkóza, hogy azért nincs egyes cégeknek profitja, meg szenvednek el visszaesést, mert túl drágán adják a portékát... hát meg lehet nézni hova jutott szegény Lenovo azzal, hogy beszállt ebbe az eszeveszett árversenybe. Hiába kínai a székhely, maga a Brand kifejezetten nemzetközi, nem engedheti meg magának mindazt, amit sok más kínai gyártó igen (kivéve a Sisley, na az durva volt! ). Pénz csak a drágán eladott flagshipen van, minden más imageépítés, egyfajta marketing. Rohad ez az egész piac úgy ahogy van, nem tudom mi lesz itt öt év múlva, de szerintem rá sem fogunk ismerni, annyira más lesz a maihoz képest!
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Kékes525
félisten
A a kínai gyártók erősödése a verseny éleződést jelenti, ami remélhetőleg a felhasználóknak kedvez.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
RaveForce
veterán
válasz FozzieBear #43 üzenetére
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
FozzieBear
csendes tag
válasz RaveForce #42 üzenetére
Igen, kissé leegyszerűsítve valami ilyesmi a lényege az SPV-knek (special purpose vehicle). De nem csak szabadalomsértésről van szó, hanem bármi más olyan jogilag kockázatos dologról, amibe az anyacég simán belebukhatna.
http://www.wallstreetoasis.com/finance-dictionary/what-is-a-special-purpose-vehicle-spv
Az almárkákat viszont ne keverjük ide, azokat normál esetben marketing szempontoktól vezérelve szokták létrehozni a vállalatok (általában azért, hogy élesen elkülönítsék a különböző szegmensekbe szánt termékeket egymástól, lásd Lexus-Toyota), nem jogiegfontolásokból, és ilyenkor nem hoznak létre egy különálló jogi személynek minősülő társaságot, maximum a szervezeten belül egy új divíziót, de inkább csak egy külön brand-et, esetleg külön marketing csapatot.
-
RaveForce
veterán
válasz FozzieBear #40 üzenetére
Bevallom ennyire nem vagyok járatos jogban, de azt akarod mondani, h a 1+ bármilyen szabadalmat megszeghet, az oppo úgy intézte,h őket ezért nem rúghatják se*gbe? Erről amúgy tökjó lenne egy MA! cikk, gombamód szaporodnak egy-egy cégnek az almárkái...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
törölt tag
válasz FozzieBear #38 üzenetére
Arra kíváncsi lettem volna, hogy a Huawei honnan copy -zta a Kirin -t.
-
FozzieBear
csendes tag
válasz RaveForce #39 üzenetére
Ezt úgy szoktuk hívni, hogy special vehicle. A 1+ megengedhet magának olyan dolgokat, amit a fő részvényes oppo nem engedhetne meg magának durva következmények nélkül, ezért létrehoznak egy "független" jogi személynek minősülő (látszó) társaságot. Amiről persze minden bennfentes tudja, hogy valójában oppo érdekeltség, de az ügyes-bajos dolgai miatt senki sem vonhatja felelősségre az oppo-t. Vadkeleten különösen érdekesen működnek ezek a dolgok
-
RaveForce
veterán
válasz FozzieBear #38 üzenetére
azért a 1+ mögött egy oppo áll, amit nem mondanék egy utolsó dzsunka összefabrikáló műhelynek..
-
FozzieBear
csendes tag
A hüvej matyi és a lenovo gyakorlatilag azok a kínai gyártók egyedül, akik történetesen nem copypaste-ből élnek, mert nem tehetik meg, miután a bevételük jelentős részét alkotó globális piacokon keresik a kenyerüket (ellentétben a belpiacra gyártó xiaomi-val, oneplus-al és a sok kis dzsunka gyártóval) és így nem kockáztathatnak meg egy esetleges piacról való kitiltást vagy durva bírságot..
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Brutalis szamok ropkodnek a cikkben.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Pickit3
aktív tag
válasz monti0222w #34 üzenetére
Ezt már leírtam régebben neked szerintem; én úgy tudom, hogy a honor a huaweinek az egyik leányvállalata, később ki fog válni és elfog térni némileg szoftverben is. (Pl:Toyota-Lexus módra)
@(#17) crue
A szoftverről pont nem érdemes vitatkozni ugyanis az egy erős oldalává vált a huawei/honor-nak. Atom stabil romokat kapnak a telefonok amik tényleg lassan jönnek meg, de várakozás gyümölcseként megkímélik a felhasználót az 1-2hetente való újraindítgatástól ugyanis hónapokat képesek menni fagyás vagy lassulás nélkül.Más:
Tiszteletem a huaweinek, mostanság tényleg odateszik magukat.Szerk:
@(#35) xboxfreak
Mellesleg van foglamad róla, hogy atomf*szságokat hordasz itt össze? Ne válaszolj.[ Szerkesztve ]
-
kibergx
csendes tag
Most is a 15 ezres kis huaweimről irok Ezert az árèrt durva mit tud. Lecserèlem egy samsungra, mert ami nekem kell árkategoriában nincs nagyon párja a galaxy j5-nek, meg huawei keszulekekbol kisporoljak a 4g-t amit nem èrtek mièrt.
-
Garada
őstag
Huawei téren csak a saját rendszerükkel nem vagyok teljesen elégedett a lenovo meg nem is értem ilyen részesedés mellett mért vonul ki a piacról.... Egyébként samsung szerintem elég erősen összeszedte magát bár az árazás természetesen nem az igazi.
-
Touch-ko
őstag
` A TrendForce adatai előzetes eredmények.`
-Szerintem ez sok mindent elarul.. Kulonben az iPhone a mostani negyedevtol kaphato, meglatjuk a kovetkezo negyedevi eladasokat.
Otthon konnyu az egyik legnagyobbnak lenniuk, megneznem, hogy mikor lesznek a legnagyobbak az EU-ban, US-ben.
-
törölt tag
-
RaveForce
veterán
ez a grafikon... a samsung mintha konkrétan hiányzana..
-
judas13
addikt
Gratula!
Samsung felkészül!"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."
-
janeszgol
félisten
Látom ájfón fan vagy. Természetesen az Apple vezetne magasan. Miért? Röviden elmondom: Samsung balfasz*, Sony balfasz*, HTC balfasz* a négyzeten, "kici" kínaiak legdrágább telefonja is 130 ezer forint környékén megáll (plusz itt nincs egy hivatalos adat sem, csak találgatnak még a hozzáértők is).*
Huawei-nek és az LG-nek a legdrágább telefonja sorban kb 160k és 200k huf (független, értelmes helyről). Szolgáltatóknál még kevesebb.
Kimaradt valaki? Ja igen. Az MS balfasz*.*= ez nem azt jelenti, hogy örökre így marad.
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Kíváncsi vagyok, hogy Dél-Koreai, Taiwani nevesebb cégek mikor és hogyan reagálnak majd a kínai konkurenciára. Ma már szinte azt lehet mondani, hogy 1-2 igazán pérmium telefonmodellt kivéve a kínai telefonok ugyanazt a színvonalat képviselik, csak fél-harmadáron. A BB, HTC, Sony már évek óta komoly bajban van, a Samsung még tartja magát, de hamar elolvadhat az a soknak tűnő százalék.
Ha nem lépnek, könnyen ott találhatják magukat, mint a Nokia vagy a BB...és látni lehet hogy onnan már nehezen van visszaút. A Microsoft még védettnek tűnik, de szerintem hamarosan megjelennek majd a kínai Windows telefonok is a piacon, főleg ha a W10 jól sikerül. Az MS-nek még jól is jönne, hiszen hossztávon nem a telefonokból várja a profitot, hanem a szolgáltatásokból, tartalom és alkalmazás-áruházból, illetve azért is védettebb, mert jobban áraznak, mint az Androidos konkurencia.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
=Mentor=
őstag
Az eladott darabszámra vetített részesedés helyett én sokkal inkább látnék egy profittáblázatot, mármint melyik gyártó mekkora %-ban részesedik az összprofitból, na az lenne a valódi jelzőszám a sikert illetően.
-
janeszgol
félisten
Megérdemli a Huawei. A kedvenc márkám amúgy telefonokban. A második az LG.
Egy gond szokott lenni Huawei fronton és az a frissítés. De engem ez nem zavar, mivel a telefonjaik minősége kiváló. Illetve nekem a szoftver is bejön. (Kezd divat lenni a menü nélküli UI.)Mivel nem vagyok egy spicli, nem jelentem, de a #9-es HSZ-ben minden betű baromság.
[ Szerkesztve ]
-
Goxi
tag
Ezen elemzéseknél a Honort is a Huaweihez számolják?
-
veterán
Nagyon helyes, és nem véletlenül törnek ennyire előre: minőségi telefont, remek szoftverrel, olcsón adnak. Kell ennél több?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Graphics
Jómunkásember
Es ezert lep le a Lenovo a mobilpiacrol?
Vagy en nem ertek vmit... Vagy a szamok hazudnak.. Ekkora reszesedes mellett nem tudok hogy hoztak ossze veszteseget... Vmi nem kerek
@xboxfreak: ennel nagyobb baromsagot is reg olvastam... Nagy szakertoje lehetsz a temanak..
[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
válasz #65577472 #11 üzenetére
igen, az már tökösebben néz ki, meg jobban is hangzik, de a legutolsó lépések, h eredetileg honor modell is huawei-ként jött, nem tudom egyedi, vagy inkább tendencia lesz-e..
-
Szilofon
aktív tag
Applenél is vissza esés van. Hamarosan bezárják a boltot,az Applenek vége
Remek napom volt, egészen addig, amíg fel nem keltem.
-
zombinyul
addikt
Nem csodalom, tenyleg nagyon jo telefonokat gyartanak Huvelyek. Meg en is szeretem oket, pedig nagyon kinai telefon ellenes vagyok. Parom P8-asa is minosegi, kellemes fogasu darab, Samsungokat alazo multitaskinggal, folyamatos, stabil droiddal, etc., ha nem verzik el ott mint a P6 (tamogatottsag), minden tiszteletem a gyartoe.
Azt viszont sajnalom hogy az LG lecsuszott az elso 5-rol. Iszonyat jo eszkozoket nyomatnak...Honor 90 12/512GB / Honor Magic Watch 2 / Samsung A13 3/32GB
-
xboxfreak
tag
hát a hujavej-nek tulajdonképpen nem kell r&d-re költenie ... tulajdonképpen a sw-től a legutolsó csavarig minden copy/paste, ezért occó is ... a Samsung ugyanezt csinálta.
-
addikt
Amilyen jo telokat adnak ki, nem csoda.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
RaveForce
veterán
xiaomi visszaesése meglep... sokkal inkább kellene, mint egy huwi, utobbinak a design-ja mindig valami másik telefonra, vagy telefonok mixére emlékeztet, még ha szépnek is mondhatóak, és a csúcskatos vasaknak az anyagminősége is példás, valahogy nincs egységes márkaarculat, de egy új logo se ártana. samsung eredményét meg akármennyire is megmagyarázták a bizonyítványt, h EU-ba nem kell note, egyértelműen befolyásolta, nem is értem hogy lehet ilyen döntéseket hozni, amikor látni lehet már egy ideje, hogy kína rájuk lökte az ajtót...
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Szerintem ez nem arról szól, hogy nem jók a Samsung telók, hanem azokról az árakról, amivel a kínai márkák nyomulnak. Lassan elérték azt a szinten, hogy minőségileg is tartják a lépést és innentől a piaci részesedésük csak még inkább nőni fog. Szerintem ez megállíthatatlan.
we all deserve a bit of luck.
-
zsolt501
nagyúr
Talán érdemes lenne a Samsungnál vizsgálni a mélyebb okokat is a visszaesésre, nem csak ötletelni, és olyan irányba menni amitől sok felhasználó inkább menekülne, mint elfogadna, és jó lenne ha a cég jobban odafigyelne a felhasználói visszajelzésekre is.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
cuebler
senior tag
elismerés és tisztelet a kínai néphadsereg szorgos és ravasz stratégáinak.
remélem, a xiaomi powerbankomban nincsen backdoor
[ Szerkesztve ]
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
moma
őstag
Nekem ez a legérdekesebb: a 332 millió leszállított készülékéből 150 millió a kínai gyártókhoz kötődik. Elég vad.
we all deserve a bit of luck.
-
Fejvadi
nagyúr
Ügyes a Huawei
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Lexus, Toyota topik
- Windows 11
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Dell Optiplex 5060 micro PC - Core i5 8600T -16GB DDR4 - 256GB NVMe - 1 év gari - ÁFA-s számla is
- Nothing Phone (1) bőr mintás prémium szilikon tok, barna ÚJ! + ajándék hátlapi hidrogél fólia!
- Mini pc Intel 10.gen - 16GB DDR4 - SSD
- Dji avata fly more combo
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest