- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misi_D
tag
válasz
Vasti74 #48455 üzenetére
Nem akartam túl sok időt belefeccölni, ez tűnt jelenleg optimálisnak. Nyilván nem voltam teljesen képben az első töltő vásárlásnál, azt megszívtam, ennyi épp elég is volt belőle... Plusz szó volt róla, h lehet az rpi oldalán is a hiba, így mindenképp biztosra akartam menni a töltő+kábel oldalról, ha így is hibát tapasztaltam volna, akkor visszaküldeném a gyári adaptert.
-
Misi_D
tag
Nem tudom a régi kábellel tesztelni, az egyben volt, nem szétszedhető az adaptertől - arra akartam utalni az egybe' cuccal.
Teljesen jogos, nem 20A, elírtam, 20W lett volna, azaz a teljesítményt akartam írni, elnézést!
Tehát, az új adapter egy Cellect "utazó" adapter az MM-ből, type-c és usb-a kimenetekkel. Most rákeresve látom, h 18W az usb a-n, 20W pedig a type-c-n: [link]
Arról fogalmam sincs, h ez a márka mennyira megbízható, azt persze sejtem, h biztos nem az adapterek csúcsa. De kicsit kezdek elbizonytalanodni, h a specifikációban mit jelent ez a két sor...:
Kimeneti töltés: 5-2,4A
Kimeneti feszültség: 5V/3,4AAz alaplapon elfáradó alkatrészek kapcsán, ha készítek róla fotót, kép alapján kb behatárolható, h ilyen irányban érdemes-e tovább menni?
Thx!
-
Misi_D
tag
Sziasztok!
Évek óta használok egy rpi3b+-t, Libreelec+Kodi fut rajta, a családi "moziközpont". PC-ről, hálózati megosztással látja a lejátszandó dolgokat, azaz nincs rákötve HDD vagy egyéb. 0-24-ben megy, néha kell neki egy reboot, de amúgy nagyon jól elvagyunk vele. Nagyon régi a rendszer rajta, de annyira ezt nem érzem gondnak (netre nincs kiengedve). Viszont, az a gond, h egy ideje elkezdett megjelenni egy villámjel a jobb felső sarokban. Nem folyamatosan, de lejátszás közben elég gyakran, ill. mappaváltáskor is, s egyre gyakrabban. Azt találtam róla, h ez firmware szintű jelzés, és az undervoltage-t jelöli. Eredetileg vmi noname egybe' kábel+adapter cuccal volt bekötve az áram, de ezzel évekig nem volt gond. Gondoltam a noname adapter kezdi megadni magát, kicseréltem most egy új, 20A-es adapterre és egy új micro-USB kábel kombóra (tehát most külön-külön vannak), de meglepetés: nem történt változás, ugyanúgy gyakran megjelenik a sárga villám... Mit tudnék még tenni az ügy érdekében? Lehet más ok, ami miatt megjelenik ez a jelzés?
Köszi előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest