- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuwiradis
aktív tag
sziasztok!
van itt nekem egy hasznalaton kivuli pi3-am, arra gondoltam 0. kozelitesben lehetne ra pihole-t rakni. emelle meg pivpn, ami megutotte a fulem, hogy van, de valojaban nincs igazan olyan helyi halozati megosztott dolgom (nas, vagy akarmi, amit szeretnek kulso halozatrol erkezve elerni), igy lenne pivpn-nek barmi ertelme? van valami elonye, ami miatt erdemes megiscsak hasznalni, meg akkor is ha nincs kivulrol elerni kivant dolgaim?
nem igazan vagyok kepben, igy koszonok minden javaslatot!
-
fuwiradis
aktív tag
forog a fejemben tobbfele projekt is pi alapon. az egyik ilyen, hogy venni hozza egy mini billentyuzetet, meg valami kijelzot es igy egy kompakt "netbook" szeru dolgot csinalni belole. semmi komolyra, csak egy kis programozgatasra, sciptelgetesre, minimal szovegszerkesztesre, mert hosszu nap utan ezzel be lehetne fekudni az agyba is sulya sem nagy... vagy total hulyeseg es keressek inkabb tenyleg valami netbookot?
a baj vele, hogy azert egy pi kijelzo, ami rendes meretu, hogy lehessen hasznalni az van vagy 60usd...
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
Egy-két #28474 üzenetére
jonak tunik
ezen a zero w starter kiten gondolkodok, ahhoz van egy 16os sd kartya is. bar most elsosorban egy camera project amit szeretnek osszeutni, ahhoz lehet erdemes lenne egyenkent osszelegozni a boardot, kamerat meg sd kartyat.. (16g lehet keves is lenne egy ilyen projekthez)
egyebkent tapot itt sem latok a zero w-hez, ahhoz nem keszult?
ha mas nem lehet egy mobilos usb-s halozati toltovel majd kiprobalom
-
fuwiradis
aktív tag
-
fuwiradis
aktív tag
keresek az rpiboltban pi zerohoz tapot, de csak pi 3-hoz dob a kereso. jo az ahhoz?
-
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
azbest #27752 üzenetére
no, ez jo hir koszi. kicsit belembujt a kisordog es a kovetkezon is elgondolkodtam. van itt egy tv szolgaltatas a digitol. a fentebb emlitett monitort nem hajintanam ki, de desktop gep mellol levaltanam. tv-t viszont igen ritkan nezek, neha NFL-t jo lenne a sport csatornan.
libreelec-cel megoldhato lenne ez is a youtube mellett? gondolom kell valami tuner. hang meg remelem ugyanugy mukodne jacken keresztul. ilyen felhasznalashoz egy 8 gigas class 4 sd megteszi?
-
fuwiradis
aktív tag
sziasztok!
van nekem egy pi3-am. gondolkodok rajta hogy csinalnek belole egy youtube lejatszot - erre elvileg megfelelne a kodi. van egy dell u2311h monitorom akit lassan cserelnek es azon tunodom megoldhato e arra hogy rpi ora tolja a kepet. a monitoron csak dp/dsub/dvi bemenet van. egy hdmi-dvi atalakitoval kep elvileg menne, hang megoldhato hogy ne hdmin menjen ki hanem jack-en? esetleg valami vezetek nelkuli fejhallgato?
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
vargalex #23173 üzenetére
Igen, valójában én sem a Pi-t féltem, hanem a többi gépet, ami ugyanezt a hálózatot használja. Azt már olvastam valahol, hogy SSH-t 22-es portról áttenni másikra és SSH-t nem jelszóval, hanem RSA kulcsokkal használni. Az is biztos, hogy a default user-jelszó páros sem maradhat.
Esetleg valami olvasmányt tudsz kapcsolódóan ajánlani, amit érdemes megfogadni?
-
fuwiradis
aktív tag
Használja itt valaki az RPi-jét SSH-val külső hálózatról? Nincs túl sok tapasztalatom hálózatok konfigurálásában, de szeretném, hogyha úgy adódik, akkor külső hálózatról is el tudjam érni SSH-val.
Ehhez elvileg port forwarding kell, és ha külső hálózat irányából így el lehet érni, akkor elvileg mások is megpróbálhatnak bepofátlankodni a Pi-re. Van valami javaslat, hogy milyen intézkedésekkel érdemes még biztonságosabbá tenni a dolgot? (gondolom. pl. X db sikertelen log-in kísérlet után IP címeket logolni, blokkolni jó lehet, de van e más követni javasolt gyakorlat?)
-
fuwiradis
aktív tag
Fdh árai jónak tűntek amíg észre nem vettem, hogy az afát még nem számolta fel..
-
fuwiradis
aktív tag
válasz
FireKeeper #23024 üzenetére
Táp, ház, sd kártya meg persze a pi.
Macs: oké, azt megnézem
-
fuwiradis
aktív tag
Hejhó, megfogta a fantáziám egy rpi3-as hogy érdemes lenne megismerkedni vele, építeni ezt-azt (kezdésnek mondjz akármit). Hazai garanciával honnan érdemes venni? Málnapc-n néztem KIT-eket, amik 24-28 ezer között mozognak. Lehet ezen még spórolni, milyen boltot ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged