- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mobil flották
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsfoto
tag
válasz
vzoltan #4094 üzenetére
Egy kicsit most elgondolkoztam ezen, mert ugyan nem írtam, de most pótolom, hogy rátennék még egy laptop HDD-t is. Akkor azt akár particionálhatom úgy is, hogy akármekkora legyen a rendszer rajta és így akármekkora lehet a MySQL adatbázis is, ha meg találna hízni véletlenül. ;-)
Komolyabbra fordítva a szót, akkor az ajánlott pen helyett a rendszer az ExtN (N: 3,4,5 ami épp a legújabb) partíción lenne.
Elsőre azt hittem, hogy kevesebb játszadozással megúszhatom a megfelelő konfigot, de kezdem úgy látni, hogy szép kihívás lesz ;-)
-
zsfoto
tag
válasz
wassermann #4092 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nagyjából azért sikerült behatárolnom, hogy mire is jó a 'kicsike'.
Amire nem kaptam még választ, hogy ha rendelek hozzá SD kártyát, akkor a felsorolt igényekhez és esetleg egy (utóbb kitalált valamihez, amit még nem tudok, de lehetséges, ... ;-) ..., ami nem tér el nagyon a felsoroltaktól), szóval mekkora SD-t rendeljek?
Érdemes-e Class10-et? Végül is nem tűnt drágának, sőt.
Inkább a kapacitás a kérdés. Elég lehet nekem a felsoroltakhoz a 8GB, vagy akkor már 16GB legyen?
Honnan érdemes rendelni? Gondoltam a magyar forrásra is, mert könnyebb a garanciát érvényesíteni és csak néhány ezressel lenne drágább. Ebben az esetben is érdemes még a kellékeket külföldről beszerezni?
Esetleg minden bonyodalom elkerülése végett még mindig a legjobb a magyar forrás? -
zsfoto
tag
Sziasztok
Most találtam rá erre a fórumra és nemrég hallottam csak a málnaPCről. Mondanom sem kell, első perctől kezdve megtetszett. ;-)
Szeretném megkérdezni, hogy honnan érdemes megrendelni, hol a legolcsóbb.
Valahol láttam hozzá hűtőbordát is. Feltétlen szükséges? Esetleg régebbi 486-osokhoz használt hűtőborda, ha kell kicsit átalakítva?Láttam az eBayen hozzá ajánlott 8, 16 és 32 Gigás Class10-es SD kártyákat. Érdemes-e Class10-et használni hozzá? Mekkora kapacitás ajánlott?
Talán fontos lehet, hogy mire szeretném használni:
- Net böngészés
- Média lejátszás
- Torrentezés
- Samba
- Apache+PHP+MySQL
- USB WiFivel (vagy ha sikerül a bridge-t összehozni, akkor UTP-n keresztül, de ugyancsak WiFi-hez)
- ...Nem szeretnék kártyákat cserélgetni a különböző dolgok miatt. Megoldható, hogy minden igény egyetlen rendszer alatt jól menjen?
Természetesen olvasok, kutakodok az eddigi írásokban.
Köszönök minden választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest