- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
llacee
őstag
köszi szépen a tanácsokat!
-
llacee
őstag
Sziasztok! Tudtok ajánlani nekem valami helyet, ahol kapható Zero 2 W?
Apróról lecsúsztam, boltot meg nem találok.Értelmes szállítással külföld is érdekel.
Köszönöm! -
llacee
őstag
válasz
duffbeer #37365 üzenetére
Semmire, csak ekkora van itthon
Van egy 5V 2A (ez valószínűleg kevés) és egy 5V 4A fali adapterem, de 4,5mm din csatlakozóval.
Úgy tudtam eddig, de akkor rosszul olvastam, hogy nincs védelem, ha GPIO-n keresztül táplálom, ill valamivel kultúráltabb asztali használatra az usb-n át. -
llacee
őstag
Sziasztok
Van valakinek útmutatója, hogy 5V 4A Switchin PS adapter, hogyan tudnék type-c re alakítani? -
llacee
őstag
Köszönöm Nektek!
Mondjuk van egy nem használt analóg szereó erősítőm, lehet azt jobb lenne üzembe állítani és a Pr-t DAC-cal elé kapcsolni?
Az jobb végeredményt adhat és a hálózatban is elérhetem? -
llacee
őstag
Sziasztok!
Van egy Rpi3Bm és két nem használt JBL Control One hangsugárzóm.
Meg lehet oldani a nappaliban lévő pc-ről a konyhába küldeni a zenét LAN/WIFI-n keresztül?
Elvileg 8ohm és 50w-tól ajánlott az erősítő hozzá.
Konyhában lenne a Rpi wifin meg a hangfalak a szekrények tetején.
Létezik ekkora teljesítményű értelmes árú erősítő modul? Nem kell audiofilKöszönöm!
-
llacee
őstag
válasz
Egy-két #30509 üzenetére
Köszi, ki is próbálom, bár már az appok készek raspi-ra.
[link] találtam eladót, de itt mind azt látom, hogy wifi peer-to-peer
Akkor a belső hálózaton csüngő többi wifi eszközzel nem is tudom vezérleni, csak aki rácsatlakozott?Kültéri megoldásként most mondta a kollégám, hogy nála két éve meg egy Zero egy terasz szerűségen Kerek hungarocell parfétorta dobozban + macska alom belül.
-
llacee
őstag
válasz
MaCS_70 #30507 üzenetére
Igen ez is egy gond, nyáron 10<>19h között sütné a nap. SD kártyának is túl kéne élni. Kulturáltan nem tudnám árnyékba tenni...Pedig már az alkalmazások mennének, de az elhelyezés néha bonyolultabb és a szép megoldásokat jobban szeretem.
Akkor inkább mást találok ki. Köszönöm szépen az infókat. -
llacee
őstag
Sziasztok!Az lenne a kerdesem, hogy pi3b elhelyezheto egy napos tetoteraszon kulteren egy ip68 kotodobozban?Kapu es kinti lampak vezerlese lenne a cel itt tudnek legjobban az eszkozokhoz csatlakozni
.Vagy esetleg vegyek zero w-t.Azert nyaron es telen is eleg cudar ido van ott.Vagy esetleg mas gpios vezerelheto eszkoz? -
llacee
őstag
válasz
llacee #30428 üzenetére
Sziasztok!
Megjárva a hobbyelektronika topicot arra jutottunk, hogy jó a relé.
Forráskódban viszont nem értek valamit:
GPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(22, GPIO.OUT)elvileg ezzel mondom meg, hogy a 22-es pin-t fogom vezérelni.
De ahogy ehhez a sorhoz ér a program "high" ba teszi a pint és behúz a relé.
Innentől nem tudom az állapotát állítani, mert foglalt a pin és csak cleanup-al tudom az összes GPIO statet nullázni.
Mit rontok el?Köszönöm!
(lehet megkeresem a Python fórumot) -
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Optocsatolós 5V-os.
A youtube videóka alapján 5V-os tápot kap az alaplapról és az 5V-os sor GND-ről, az IN tüskére a 3.3V-os egyik GPIO portot választottam, ha jól emlékszem 22-es.
Ezeket direktben kötöttem össze alaplap-relé.
Videókon is így láttam, nem jó így?
Nagyon kezdő vagyok még. -
llacee
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
RPi3 és egy 5V-os relé párosnál szeretném megoldani, hogy ki gomb lekapcsolja, be gomb bekapcsolja a relét.
25 variációt kipróbáltam és nem akar menni, hol rontom el?
Olyan, mintha a függvényt meg sem hívá, hanem az inicializálásnál bekapcsol, ablak bezáráskor kikapcsol...
Legutolsó változat:import tkinter as tk
import RPi.GPIO as GPIOGPIO.setmode(GPIO.BCM)
GPIO.setup(22, GPIO.OUT)root = tk.Tk()
frame = tk.Frame()
frame.pack()def low():
GPIO.output(22,0)def high():
GPIO.output(22,1)button1 = tk.Button(frame,
text="Ki",
fg="red",
command=low)button1.pack(side=tk.LEFT)
button2 = tk.Button(frame,
text="Be",
command=high)button2.pack(side=tk.LEFT)
GPIO.cleanup()
Köszönöm szépen!
-
llacee
őstag
válasz
wassermann #30240 üzenetére
Köszönöm a választ. Közben azon gondolkoztam, hogy a kerti faházig, ahová tenném az eszközt lehet nem elegendő a wifi vételi teljesítmény egy stabil kapcsolathoz.
Viszont UTP kábel van kivezetve, tehát mivel Zero-ban nincs lan, marad a Pi3B...Van valami hátulütője, ha ebay-en kínából rendelem, vagy máshol is ugyan az a kínai van?
( azt mondják, ami nem kínai gyártás manapság, az hamis
)
-
llacee
őstag
válasz
Mana86 #30238 üzenetére
Sziasztok!
Újoncként szeretném kérni a segítségeteket.
Első körben egy wifi/vagy LAN-on keresztül mobilról elérhető kapcsolókat/mozgás szenzor email küldést szeretnék összehozni RASPIvel esetleg kamera funkció. Később lehet belevágok egy kazán termosztát összehozásába is.
Melyik alaplap a javasolt ezekre a projectekre Pi3B vagy Pi Zero WH?Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest