- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kormoskandur #26949 üzenetére
"raspbery pi 3 + retropie-al kapcsolatban van valakinek tapasztalata? ki milyen kontrollert használ?"
Én RPi2-n és 3-on is Nintendo Wii U Pro controllerrel használom (2 van, egy Nyko Charge Base Pro-ban), ez tökéletesen meg egy noname USB BT stick-kel és a 3-as beépített BT-jével is.
(próbáltam kínai másolat USB kábelest, sajnos valamelyik irány vagy gomb mindig kihagyott/ismételt/megnyomódott magátó, élvezhetetlen volt).PiNN segítségével raktam rá egymás mellé egy LibreElec 8.0.2-t és egy Retropie 4.2-t, az LE a default.
(leírás itt)
Kodi-ból Retropie-ba ezzel váltok: link, majd ha kijátszottam magam egy reboot után ismét a Kodi indul automatikusan.Főleg SNES játékokkal játszunk, Lost Vikings, Bomberman és Micro Machines 2 is nagy kedvenc.
Annyi hogy mindkét rendszerhez párosítani kell a controllereket és fel kell mappelni, de utána megy kontrollerről vagy távirányítóról is akár.
-
icemad
nagyúr
válasz
kormoskandur #26949 üzenetére
Nekem egy no name USB generic controller van rákötve. Megy vele szépen. Bár nekem OSMC-be van integrálva a retropie.
-
válasz
kormoskandur #25470 üzenetére
Raspi2-esem van, épp most rendeltem rá egy HiFiBerry Digi+ Pro kártyát.
Málna esetén szvsz. az analóg kijárat és az USB is felejtős, csak a GPIO tüskesorban lévő I2S-en szabad használni, ha a hangminőség fontos.
Hifi Berry kártyák pontosan ezt tudják.
PiFi kártya hasonlóan jó lehet (pl. máshol valszeg lesz olcsóbban is.)
Figyelmedbe ajánlom még:
Audiophonics (franciák)
JustBoom kártyák
-
válasz
Én zenét nem hallgatok rajta, csak ötlet: vettem egy 2$-os usb hangkártyát, amivel minden bűvészkedés nélkül működik pl a kodi, egy drága Roland Cakewalk digitalizáló kártyával úgyszintén (ennek nyilván szebb hangja van
). Ha van bármilyen minőségi usb-s hangkártyád, próbáld ki vele. Vannak direkt hifi hat-ek, de elég borsos áron.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
-
albinolynx
senior tag
válasz
kormoskandur #25378 üzenetére
Minőségi 2.5A-es táppal, rpi3 és ez: [link]
nálam hibátlanul működik.
-
krealon
veterán
válasz
kormoskandur #25378 üzenetére
"RPi3-am mivel csatlakoztassam VGA monitoromhoz? a Magyarországon kapható HDMI-VGA átalakítók 6-7000 huf.
ezeket találtam az ebayen, mi a véleményetek? 1 2 3"Ha jot akarsz, egyiket sem valasztod.
A HDMI portbol, szabvanyosan, 20 mA aram nyerheto ki. Ezek az atalakitok 100 - 200 mA fogyasztasuak.Olyat keress, aminek van kulon, USB portos taplalasa.
Pl: http://www.ebay.com/itm/1080P-HDMI-to-VGA-With-Audio-Converter-Adapter-USB-Power-Video-Cable-/371537501892
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 16GB DDR5 RTX3080 10GB!
- MONITOR + R7 7800X3D/RX6900XT 16GB/ (32GB) 2X16GB 6000MHZ DDR5/ 1,5TB SSD/ 1000W
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V903 - i7-14700KF - RTX 5070 -DDR5 32GB RAM -1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V101 - i5-14400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V100 - i5-12400F - RTX 5060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest