- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
azbest
félisten
válasz
totron #28772 üzenetére
a pci eléggé más, mint az usb vagy a többi csatlakozási lehetőség a pi-n. De létezik más fajta board, amin van mini pcie azokra talán fel lehet hekkelni olyan adatpereket, ami pci-e -ről konvertál másra. De ezek általában többe kerülnek, mint a board maga.
Milyen kártyáról van szó?
-
-
DarkByte
addikt
válasz
totron #18490 üzenetére
Én most realtime OS irányban kutakodom a Pi Zero-mhoz. ChibbiOS-t néztem ki magamnak tegnap hogy kicsit jobban elmerülök benne. Vagy Realtime Linux, esetleg nyers vasra programozás. Ezek már olyan szintre hozzák a Raspberry-t mintha valami mikrokontrollerre fejlesztenék csak nyilván ez sokkal erősebb hardver. És a Pi Zero igazából ilyen célra is készült, valami más projektbe beágyazni.
Elég elvetemült ötletem van vele. Az 1541EMU projekthez hasonló valamit szeretnék csinálni ami képes cycle accurate módon emulálni a C64 floppy drive-ját és ehhez elég nagy pontosságú időzítések kellenek amit normál Linux alatt nem lehet megoldani. Persze tudom hogy ez nem kis feladat, de most még érdekel a téma. Direktben portolni nem hiszem hogy lehetne mert a forráskódjának több mint fele x86 assembly.
Remélem mindenki kikiáltott nem normálisnak ha elolvasott idáig
Egyébként ismerve magamat szerintem nem lesz hozzá kitartásom egy ponton túl, de majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest