- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- iPhone topik
- Valami új érkezik november 5-én. (Egy vékony Motorola)
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon apró félokos a HMD új mobilja
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helios
tag
válasz
Izeka82 #48350 üzenetére
Valami nekem nem kerek, mert alapértelmezetten csak a boot partíció olyan (vfat), hogy Windows alól is olvasható. A home és a többi az pedig pl. ext4, amit a Windows nem ismer alapból. De igazából talán mindegy is.
Azt meg tudod tenni, hogy ha más kártyával gond nélkül elindul az RPi, akkor arra a rendszerre egy USB-s SD kártya olvasóval feldugod a hibás SD kártyát majd felmountolod és megnézed a /var/log könyvtárban a logokat, hátha kiderül valami. Illetve mountolás nélkül ráküldesz egy fsck-t, hogy nézze át és javítsa a fájlrendszer hibát, hátha az megoldja a problémát.
-
kbhuinfo
tag
válasz
Izeka82 #48350 üzenetére
Tudom, eső után köpönyeg, de hátha másnak is segít: szünetmentes.
Kérdésedre a válasz: dmesg és journal - vagy syslog mutatja, meddig jut el és mi lehet a probléma. A hibakeresés kevésbé kifizetődő általában, mint egy új, friss rendszer - szerintem. -
cigam
titán
válasz
Izeka82 #35990 üzenetére
Ez inkább hálózati kérdés, de igen. Ha betudod állítani mindenik hálózaton a routolást, akkor igen.
-
válasz
Izeka82 #21418 üzenetére
Itthon a Lomexben van minőségi MeanWell táp, ugyanebben a "kiszerelésben", hasonló méretben, szintén kapcsolóüzemű. Inkább azokat javaslom. Kültéren használok 20db-ot RPI2-őkhöz, tökéletesen mennek. Igaz nem 2-3 dollár, hanem 3eFt, de nem is egy időzített kínai bomba, simán ki merem rakni hóba-fagyba-40 fokba
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Motoros topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen TV-t vegyek?
- Robotporszívók
- hcl: Máté tíz pró
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3) (ELKELT)
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3541
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest