- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Fotók, videók mobillal
- Milyen GPS-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Speeedfire #31989 üzenetére
Na akkor menjünk egy lépést vissza: ls -lh /media létezik az a könyvtár, ahová fel szeretnéd csatolni?!
Speeedfire
Szívesen! -
válasz
Speeedfire #31984 üzenetére
Esetleg a másik topic-ban többen tudnak segíteni...
-
Csicsóka
őstag
válasz
Speeedfire #31942 üzenetére
LibreELEC-et azért említettem, mert ha főleg a media player a cél, akkor nem nagyon van jobb tőle ezekre a vasakra. KODI-t lehet ugyan Debian desktop-on is futtatni, de közel sem hozza az LE tulajdonságait (pld kadencia helyes megjelenítés) Amlogic platformon (S905, S912) Xorg alatt nem volt valami acélos ezek teljesítménye, nem igazán szerette a FHD lejátszást sem. Desktop alá azért ma már kevés.
A Rock64 szintén hasonló eredményt produkált, ezen kevesebb ideig próbáltam desktopot futtatni, kis home szervernek egészen jó. -
r0by
addikt
válasz
Speeedfire #31942 üzenetére
Nekem xu4 van. A 110 MB/s-ot nagyon ritkán érem el, de a 95-100 meg szokott lenni, úgy, hogy egy csomó minden fut a háttérben. Én nagyon elégedett vagyok a masinával
Ubuntu 18.04.1 LTS alá megpróbáltam telepíteni a prismatik-ot. Látszik, hogy egy csomó függősége van, amit telepíteni kellene, szóval nem lehetetlen a dolog -
Csicsóka
őstag
válasz
Speeedfire #31937 üzenetére
Samsung Exynos5-re nem láttam LibreELEC-et, (attól még lehet) ami igazán ki tudná aknázni framebufferen keresztül a hardvert. SMB kiszolgálást ez is megtudja valósítani, és van rá transmission addon is.
Vagy rendes asztali környezetet szeretnél (böngésző)?Nekem Rock64 van. Erre van LE, hivatalosan támogatott cucc.
Próbáltam rajta, egész jó, kicsivel gyengébb mint az Amlogic. Azóta 0-24-ben megy mint tüzfal, router,fájl szerver, wifi AP.
Esetleg a nagyobb tesó ROCKPro64
Itt lene SATA is akár, egy 4 portos PCI-e to SATA kártyával. -
Polllen
nagyúr
válasz
Speeedfire #31937 üzenetére
Igen, a gigabites LAN a szűk keresztmetszet.
-
Patice
nagyúr
válasz
Speeedfire #31932 üzenetére
-
válasz
Speeedfire #31932 üzenetére
Persze. Úgy hívják PC. Létezik NAS-ba épített is, de 5x-ös az ár difi (100k környékén indulnak)
-
azbest
félisten
válasz
Speeedfire #1590 üzenetére
Az lesz majd. Van egy ilyen működő routerem gyári fw-vel, és kaptam mellé egy tévedésből másik hw revizíós fw-rrel elrontott példányt. DD-wrt-vel használta előző gazdája, de az még nem használta ki a képességét (lassú wifi) és nincs fejlesztve se nagyon. Majd megpróbálom open-wrt-vel, így hogy van egy tesztpéldányom
Elsőre az volt a cél, hogy működőképessé tegyem, tudjam mi ennek a menete. Eléggé szétszórtan vannak róla az infók, általában csak megemlítik a kulcsszót (pl 'tpl trick'), de hogy pontosan az mit takar azt máshonnan kell előkeresni. Alapjában véve nem bonyolult, csak a 3v3 sorosport meg a 10k ellenállás a beugró, majd a tpl trick = tpl szót beírni autoboot részen 1 másodperc alatt, hogy az uboot konzolra menjen a fw töltése helyett. A tftp szerver futtatás és a megfelelő parancsok soros konzolon kiadása után pedig örlünk Vincent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado szamitogep (gephaz nelkul)
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT Nitro+ / B550M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged