- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- eSIM, a kártyamentes szabadság
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1936 üzenetére
Nekem Samsung TV-vel nem megy. Csak egy kapcsolót kellett átállítani a beállításokban, igaz? Mert én hiába kapcsoltam be, nem megy (Raspbmc )
-
balco
aktív tag
válasz
levi.hungary #1936 üzenetére
Van új raspbmc? Az eddigiekkel nem ment nekem.
Milyen TV? -
balco
aktív tag
válasz
levi.hungary #1919 üzenetére
És mivel? Rasbmc <> Openelec?
Nekem LG TV-m van.
-
Alien83
senior tag
válasz
levi.hungary #1866 üzenetére
ja az nagyon sok nekem, az egész gépre meg amiket akarok hozzá, hub+memoria nem akarok ennyit kiadni.
nem tudtam hogy ilyen drágák...:S -
Alien83
senior tag
válasz
levi.hungary #1863 üzenetére
jah értem, csak azt hittem személyessen el tudom hozni mert nem akartam nagyon postázgatni.
amúgy 8k körül gondoltam... -
Alien83
senior tag
válasz
levi.hungary #1861 üzenetére
mennyiért, valamint mennyire lakol esetleg mohács-pécs-től?
-
Szenty
tag
válasz
levi.hungary #1824 üzenetére
Szerintem jó lesz, mert 2A a leadott áramerőssége 5 Volt feszültség mellett.
-
sarpba
csendes tag
válasz
levi.hungary #1733 üzenetére
Így van. A HDMI-CEC (High-Definition Multimedia Interface - Consumer Electronics Control) egy "vezérlési" szabvány. A TV felismeri a rá kötött eszközöket, amiket aztán annak a távirányítójával lehet alapszinten vezérelni. Ahogy írtam, szinte olyan, mintha a TV része lenne az XBMC-t futtató raspi. Szerintem igen hasznos, nincs távirányító dzsungel.
Ha a TV-d ismeri a HDMI-CEC szabványt, akkor meg kell kerestetni a rákötött eszközöket. Az openelecben be kell kapcsolni a webfelületet (amit az androidos távirányító is használ), mert anélkül nem működik.
Szerk: az előző hozzászólásom utolsó szava *szerveretek* lett volna, ha le nem írtam volna.
-
Alien83
senior tag
válasz
levi.hungary #1733 üzenetére
Erre én is kiváncsi lennék hogy mi ez a 2 dolog...és mire jó.
-
balco
aktív tag
válasz
levi.hungary #1439 üzenetére
Próbálkozok a transmission belövésével raspbmc alá, de sehogy sem tudom hogy hogy tudnám szerkeszteni a settings.json-t.
Mivel tudom megnyitni SSH-n?
-
balco
aktív tag
válasz
levi.hungary #1621 üzenetére
Kösz, de így sem bootol be.
Eddig sikerült rasbiant és debian6ot elinditani, de ezeket sehogy sem tudom.Mit rontok el?
Mennyi idő alatt jelenik meg valami a képernyőn?
Alapból megy a hdmi?
Bill nélkül el kell indulnia?
Hálókábel legyen bedugva?
stb? -
vamzi
senior tag
válasz
levi.hungary #1578 üzenetére
Tanúsítom, nekem sem bootol az új verzió.
Találtam egy ilyet. Akinek nincs még, annak jól jöhet: [link]
-
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1578 üzenetére
én úgy tudom, hogy torrentből csak webui addonok vannak openelechez (azaz másik gépen futó torrentedet tudod managelni), persze javítson ki valaki, ha tévedek
-
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1528 üzenetére
Ez alapján ment a samba
gatid helyett nano-val -
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1515 üzenetére
Nem, én semmit nem csináltam vele, minden ugyan az mint volt.
Habár hazudok... csináltam egy gyorsírótár ürítést és kb ennyi. Most, hogy hazajöttem a Samba megosztás is frankón működik, amivel 3 napot sz*ptam. Szóval öröm van -
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1524 üzenetére
Na újratelepítettem a Raspbmc-t, és most nem fagy a torrent, tehát a telepítés:
1. http://karuppuswamy.com/wordpress/2010/09/26/torrent-downloads-with-web-based-client-transmission-for-headless-download-server/
[link]2. Beírni: 'vm.min_free_kbytes = 32768" az "/etc/sysctl.conf" fileban
3. Illetve még beírtam "/etc/transmission-daemon/settings.json" fileba ezt:
"cache-size-mb": 1, (ide tényleg kell az idézőjel és a vessző is) -
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1521 üzenetére
removeoltam a transmission-t az rtorrent-et es a deluge-t
utana rakuldtem a locale beallitast mert zavart h sok error jott ezzel kapcsolatban,Configure your timezone:
dpkg-reconfigure tzdata
Configure locale settings:
apt-get install locales
dpkg-reconfigure locales
Configure keyboard settings:
apt-get install console-data
dpkg-reconfigure console-datamajd ujra rahuztam a transmissiont,
szepen beallitgattam, majd eztvm.min_free_kbytes = 32768
beiram ide
/etc/sysctl.conf
iPad toltovel inditottam el (5.3V 2.1A)
szoval nem tudom h melyik szamitott barmit is, de most a transmission szepen megy, amennyiben xbmc grafikus resze EXIT-tel ki van leptetve. (ketto egymast lassitja, akasztja)
- - - - -amugy szepen kiirtam az sd-t img.be es most eppen
Raspbian-t probalom [link] debian wheezy
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1507 üzenetére
ezzel megy az image mentes
sudo dd if=/dev/mmcblk0 of=RaspBMC.img bs=1M
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1516 üzenetére
most bekuldtem 3szor10 anyagot neki (3oldalon azonos tartalom), es szepen egyesevel eloszor verifying local data (x% tested)
szoval alakul, kivancsi vagyok ha vegigert az osszesen birja majd a seedelest v sem.amugy ha masnak is van sok anyag amit seedelni akar ezzel, es vegig szenvedi a verifikaciot, utana mentse le a:
/var/lib/transmission-daemon mappa tartalmat, hogy egy esetleges rendszer csere utan ne kelljen ujra vegig ellenoriznie rengeteg adatot!
nem tudom mitol javult meg. tul sok mindent csinaltam kozben. es nem akarom ramondani egyikre masikra h azert, nehogy az legyen h az csak placebo
de az biztos hogy kozben filmet nezni xbmc feluleten nem lehet, sot az se baj ha kozben az xbmc nem is fut!
-
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1508 üzenetére
Köszönöm, megnézem
Más: Nem akarom elkiabálni, de a Transmission most nem fagy le, pedig semmit se változtattam. Más vagy 10 perce megy
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1507 üzenetére
elobb is erre irtam hogy ezzel nem mukodik
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1486 üzenetére
ez a parancs nalam nem jo, termeszetesen megfelelo behelyettesitessel.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1496 üzenetére
minden torrent lefagyott eddig
transmission
deluge
rtorrentkulepek xbmcbol, legyen consol (direkt csak console)
szepen elkezdem tolteni a torrentet, most utoljra rtorrentteles 4mp utan ez porog le a kepernyon:
smsc95xx 1-1.1:1.0: eth0: kevent 2 may have been dropped
es ez vegtelenszer fut egymas alatt....
tap: iPad tolto es iPhone tolto illetve egy samu toltovel is neztem mar.
szoval tuti h nem keves neki az aram.
amugy most direkt nem kotottem ra vinyot, sdre akartam 1db 200megas anyagot leszedni, de ahogy belekezdett jott is a fenti fagyas.raspbmc grafikus feluletet pedig ahogy irtam direkt kikapcsoltam.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1470 üzenetére
A transmissiont en is itt allitom be amugy
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1467 üzenetére
Egy mit?
(tobb minden volt az elozo hsz-emben
)
Torrentet? Direkt csak 1et kezdtem el futtatni.
Config.txt parametert egyet? Melyiket? -
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1469 üzenetére
Ja és ilyen is van: /etc/transmission-daemon/settings.json
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1464 üzenetére
Vedd fel ezt a sort bele, és ott lesz neked is! Ha így is lefagy javaslom hogy állítsd át a 20-at 2-re, ha úgy sem lesz jó akkor passz.
"cache-size-mb": 20,
-
vzoltan
aktív tag
válasz
koszi, ki fogom probalni, csak most akkor openelecrol vissza kell allnom raspbmc-re mert openelecen nincs apt-get
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1452 üzenetére
Akkor valószínű hogy 20mb lesz az. Top alatt mit mutat? Mennyi memóriád van?
-
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1446 üzenetére
(Arch alatt így van, máshol lehet nem
)
Megnyitod: nano /etc/conf.d/transmissiond
TRANSMISSION_HOME=/home/torrent
az itt szereplő könyvtárban lesz a ".config/transmission-daemon/settings.json"
ezt megnyitod, keresd ezt.
"cache-size-mb": SZÁM!
Alapból azt hiszem 20 van megadva neki.Viszont van egy olyan sanda gyanúm hogy alapból úgy van beállítva a rendszer hogy a gpu kapjon sok memóriát, és valószínűleg azért fogyhat el neked Raspbmc alatt, ezért fagyhat ki.
Nézd meg a top-ban mennyi a maximális memória méreted. -
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1444 üzenetére
Gyorsítóttár mérete mekkora transmission-ben? Nekem ezt tegnap csinálta, beállítottam a gyorsítótárat 100mb-ra, szépen futott minden, rendszer frissítés után 122mb-re állt vissza a ram használható mérete, gyorsan elérte a memória határát, és onnantól fagyott minden.
-
levi.hungary
tag
válasz
Raspbmc elkezdi letölteni a torrentes cuccot. Úgy állítottam be, hogy a külső HDD-re menjen a letöltés, de kb. 10 MB után lefagy a gép. Szerintetek?
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1427 üzenetére
Transmission torrent installálása Raspbmc alá:
http://karuppuswamy.com/wordpress/2010/09/26/torrent-downloads-with-web-based-client-transmission-for-headless-download-server/
-
Csarlee
tag
válasz
levi.hungary #1427 üzenetére
Kiraly! Kiprobalom en is csak erjek haza...
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1425 üzenetére
Rasbmc is működik! Külső NTFS HDD megy, mkv, xvid megy!
Mostmár lehet feltenni a torrent és egyéb szervereket.
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1422 üzenetére
Startx volt az első amivel próbáltam de nem indult a GUI, még egy reboot kellett. Utána viszont kis felbontásban indul a GUI. A System / System / Video Outputban kell módosítani a felbontást. Így elsőre mintha gyorsabban futna mint az Openelec. Már csak este tudom kipróbálni a HDD-t meg a full HD-t.
-
Csarlee
tag
válasz
levi.hungary #1422 üzenetére
startx ?!
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1420 üzenetére
Naszóval a raspbmc debian alapú. Működik ez is!!! Fn: pi jelszó: raspberry egy terminalt ad csak, mindjárt kitalálom, hogy kell elindítani a GUI-t.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
levi.hungary #1419 üzenetére
Üdv
Na királyságGond nélkül felismerte az új verzió az NFTS-es HDD-t.
Ubuntun csináltam újra a telepítést, mert a frissítést nem sikerült megoldaniTehát akinek nem működött az automount, az frissítsen!
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1419 üzenetére
Rasbmc telepítése ubuntu alatt:
1. http://download.raspbmc.com/downloads/bin/ramdistribution/installer-testing.img.gz [link]
2. Terminal elindítod, odalépkedsz a könyvtárhoz, ahova letöltötted
3. sudo su
4. gunzip -c installer-testing.img.gz | dd of=/dev/sdX (x helyére amelyik az sd kártya, általában b)
5. Ezután egy darabig dolgozik, várd ki, majd kész.Ennek ellenére nekem nem megy még mindig, megpróbálom mégegyszer. Valakinek sikerül? Ha jól tudom a rasbmc ubuntu alapu, így az NTFS külső vinyót hátha egyből kezelné, illetve az ubuntus parancsokkal sokkal egyszerűbb lehet bármit feltelepíteni rá.
-
azbest
félisten
válasz
levi.hungary #1396 üzenetére
tvheadend-et tettem rá és a pi-ről streameltem az adást másik gépre.
Van valami bug a tvheadend-ben, ami a relative lassú pi-n sokkal jobban kijön, mint a laptopomról futtatva: mintha néha összekeverné a csomagok sorrendjét és ugrana a kép/hang. Azóta tapasztalom főleg, mióta mkv formátumú lett a stream ts helyett.Nekem meg ilyen távirányítóm van: [link]
Ebay-ről 5-8 dolcsi körül vannak olyan távirányítók, amiket mutattunk: [link]
Egyébként billentyűzetnek és egérnek tetteti magát, ezért megy külön driver nélkül is sokmindennel.. persze nem árt a programokban kicsit testreszabni a gombokat. -
PistiSan
addikt
válasz
levi.hungary #1394 üzenetére
Én innen vettem pár hónapja, arra figyelj hogy legyen minden bedugva még boot előtt, mert különben nem ismeri fel.
-
moli.hu
őstag
válasz
levi.hungary #1365 üzenetére
ezert szoktak a peldakban /dev/sdX -et irni.
-
vzoltan
aktív tag
válasz
levi.hungary #1369 üzenetére
Az a durva hogy nekem a RaspBMc tegnap siman mukodott..
Ma felrktam az openelecet kivancsisagbol, de nem ment rajta az automount.
Utana felraktam a debian-t hogy megnezegessem, de azon semmi videot zenet nem tudtam lejatszani, viszont transmissiont tudtam futtatni.Este vissza akartam rakni a RaspBMC-t de ahogyan mindenkinek, ugy nalam is telepites utani rebootnal a "szivarvanyos" kepernyo fogadott...
Raspbmc.com-on is errol irnak az emberek, valamit atirhatott a fejleszto srac, remelem hamarosan javitja...
Amugy a hivatalos debianra ra lehet telepiteni vhogyan az xbmc-t, hogy legyen egy desktop felulet (funkciok) tvn es ha akarom akkor mediacenter legyen (xbmc) ?
Koszi
-
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1374 üzenetére
na így már sikerült felvennem a megosztást
van valami parancs, hogy az inkább dobjon frame-et a videón a lassítás helyett?
meg a gyári youtube addon csak nálam szörnyű? megőszülök, mire kereshetek, utána meg nem akarja rendesen lejátszani, a hang megy, a kép meg a working és a playing között villog, lefagyasztva a pit (éppen egy showder klub videót akartam lejátszani, mert az jutott először eszembe, aminek a nevében nincsen ékezet) -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1374 üzenetére
na akkor ezt még letesztelem
más:
van a noname usb hubom, aminek egyik rokonáról (amit azbeszt rendelt a dealextreme-ről) olvastam neten, hogy nem szabványos és visszatáplálja a külső adapter 5 voltját a számítógép felé egy a nyáklapra forrasztott rövidzárral
elvileg szétbontva a dobozát, megtaláltam én is az enyémen ezt a rövidzárat az L1 pozícióban
ha ezt kiapplikálom belőle mondjuk egy sniccerrel, akkor az elvileg jó nekem, ugye? tehát akkor nem fog visszatáplálni az usb portra
kép
(mert az most is látszik, hogy jön vissza áram, mert ha nincsen a pi konnektorba dugva, csak az adapteres hubra, akkor világít, hogy áram alatt van, de annyit nem ad vissza mondjuk, hogy az asd kártyát elkezdje betölteni) -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1372 üzenetére
nem adtam meg a gépen felhasználót és jelszót (vagy automatán megadja a felhasználói fiókét?)
elvileg a netmount.conf-ba ezt beírtam: cifs | //192.168.1.102/hd samples | /storage/videos
(az ip természetesen a gépem ipje a hálózaton) -
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1367 üzenetére
Az Raspbmc bebootol, telepítget, látszólag minden rendben, ezután rebootolja magát és indulna a rendszer, de helyette csak egy színes négyzet látszik és itt megáll a sztori. Valakinek sikerült feltenni? Egyáltalán ki hogy boldogul a málnával, ki mire jutott vele? Elég sokan megkapták már, és nem sok visszajelzés van, hogy ki mire használja. Kicsit pörgessük fel a brainstormingot
Ja nekem van egy 16 GB class 10 Samsung kártyám. Azt hittem elsőre az egész málna egy nagy retek
, olyannyira nem mentek a filmek lejátszása, aztán rájöttem tényleg a mikrosd kártyámmal van a probléma. Írtak is ilyet mások, hogy gond van a class10 es kártyákkal.
-
DEx-
tag
válasz
levi.hungary #1352 üzenetére
Köszi, de én az IMG fileokra gondoltam, vagy ezt csak simán másoljam fel az SD kártyára?
Gondolom nem... -
fo_di
őstag
válasz
levi.hungary #1352 üzenetére
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1336 üzenetére
Puttyal belépnék, de nem tudom a jelszót az openelechez. Mi az? Ok megvan openelec/openelec
Ja és a 16 GB-os class10-es Samsung kártyát gyönyörűen kezeli. Valahol olvastam, hogy probléma lehet vele. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
levi.hungary #1314 üzenetére
Leveszed a torrent sebesseget amig filmet nezel. A HDD lehet szuk, ha eppen torrent is megy ami rangatja a hdd fejet, kozbe a filmnezes is ratesz egy kicsit, akkor a sok fejmozgas nagyon le tudja lassitani a hdd keresztmetszett, lehet ezzel a lassitassal mar elorebb is lennel.
Max hetvegen vagy este amikor jellemzoen filmeznel, akkor le tudod venni a sebesseget a transmissionnak, es akkor akar orom-boldogsag.
Laca
-
Warter
addikt
válasz
levi.hungary #1311 üzenetére
Szerintem a video nézés alapból elég szép terhelést okoz, ha amelett még ftpzni és torrentezni akarsz, az elég szépen szét fogja terhelni a raspit. Bár én nem próbáltam, de nem nagyon tudom elképzelni, hogy ezek mind 1xre menjenek normálisan minőségben. Főleg a sávszélek miatt.
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1305 üzenetére
De melyik rendszer lenne képes a felsorolt dolgokra? Raspbmc, Openelec, Debian, Arch vagy bármelyikre tehető xbmc? És azok mellé mehet a torrent, file, ftp és printserver?
-
moli.hu
őstag
válasz
levi.hungary #1305 üzenetére
grafikus feluletnek valami webfeluletet ajanlok (mint pl transmission), igy nem kell gui-t rakni a gepre
-
moli.hu
őstag
válasz
levi.hungary #1295 üzenetére
Pont ZTE Bladem van
mert vamzi gondolatolvaso!
-
vamzi
senior tag
válasz
az aláírásod egészen árulkodó
Mivel aktív hubod van, így kell majd, hogy birja azt, amit leírtál.
-
azbest
félisten
válasz
Hát, szépen összeadod a fogyasztást és ha bírja a táp, akkor ok. Nekem is úton van az aktív hub-om, és hozzá micro usb - usb kábel a pi tápolásához.
-
vamzi
senior tag
válasz
levi.hungary #1293 üzenetére
Kezdésnek majd jó lesz neked a zte fali töltője a maga 700mA-ével. Szoftveres kérdésre meg igazából az elmúlt néhány oldalnyi hsz adhat választ.
-
levi.hungary
tag
válasz
levi.hungary #1292 üzenetére
Bocs a hülye kérdésért, elkezdtem olvasni a fórumot, persze vannak akik megkapták már. Táp és egyéb szoftveres kérdésekre, azért még írhattok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Megaport gaming pc + billentyű
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest