- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyca
senior tag
a speedtest-cli programot értem rajta.
Közben kipróbáltam torrent letöltést, az is csak 8-10 MByte-tal töltött le ( ez kb a 100 mbit szintje).Közben rájöttem, hogy a helyi hálós másolós teszt nem fog összejönni, mert nincs gigabites switchem, a routerből kijön egy gigabites és egy 100-as kapcsolat, szóval vagy a pc-be megy a gyors net vagy a pi-be, de egymás között csak 100-zal fognak másolni
-
Tyca
senior tag
sziasztok!
ma jött meg a pi3 B plus-om, egy pi3 B-t cseréltem le, egyszerűen átraktam az sd kártyát a régiből (osmc a rendszer), elindult minden rendesen, viszont a speedtest csak 100 Mbit-et mutat letöltésnél (elvileg ugye 300 körül kéne lennie), 200 Mbit-et feltöltésnél (gigabites net, a kábel közvetlenül a routerbe dugva).
Újra kéne húznom az osmc-t? Vagy lehet ezt configolni valahol? Ha 100/100-at hozna a speedtest, akkor ráfognám a régi pi-re, de ez a 100/200 kicsit furcsa.
Előre is köszi a segítséget!
-
-
Tyca
senior tag
válasz
AcCEsS #28821 üzenetére
kezd összeállni a Hyperion, a szoftveres rész már fut rendesen, most forrasztottam össze a ledcsíkokat, 80 led van rajta összesen. Én is egy pc tápról adom neki az 5V-ot, de ha rákötöm a ledsorra, beesik a fesz 2 V alá
Terheletlenül hozza az 5V-ot. A táp lenne a szar? Vagy normális ekkora drop? Mindenesetre a ledek nem működnek így, az első pár villog csak -
Tyca
senior tag
válasz
andyhunter19 #28728 üzenetére
Szia! Url-ből nem lehet rebootolni? Nekem egy régi tplink van, szintén minden éjjel rebootolja a pi, cUrl paranccsal cron-ból:
curl -L --user usernév:jelszó http://192.168.1.1/userRpm/SysRebootRpm.htm?Reboot=Reboot -
Tyca
senior tag
Sziasztok!
nem tudom, hogy ez pi-s vagy kodi-s kérdés, hátha tudtok tippet adni.
Szóval adott egy pi3, lcd tv-re rákötve hdmi porton keresztül. Valamint van egy házimozi erősítőm, aminek csak optikai digitális hangbemenete van, a tv-nek viszont csak coax digi hangkimenete. Vettem hozzá egy aktív coax-optikai átalakítót, viszont így már jól látható-hallható hangcsúszás lép fel. Neten keresgélve olyan megoldást írnak, hogy film közben a kodi audió menüjében lehet audio delay-t állítani, na nálam nincs ilyen menüpont. -
Tyca
senior tag
válasz
icemad #26750 üzenetére
Sziasztok!
Pi-vel csak 4 pin-es ledcsíkkal működik a Hyperion Ambilight? A linkelt angol nyelvű leírás szerint igen, de a Hyperion Configuration Tool-ban, ahol a led típusát kell kiválasztani, van egy ilyen sor, hogy: WS281X (RP1, RP2, RP3). Ez a fajta csík PWM vezérlésű, 3 pin-es (nincs külön órajel bemenet), olcsóbb is, mint a SPI rendszerű 4 pinesek. Az arduino-s leírás is ilyen csíkkal megy.
Szóval az lenne kérdés, hogy pi-vel dobott már valaki össze ilyen rendszert, és ha igen, milyen leddel? Ha megy 3 pinessel is, akkor mennyiben változik a pi felé a bekötés?
-
Tyca
senior tag
válasz
azbest #26083 üzenetére
Kiderült, hogy a tp-link routeremben lévő sávszélesség kontrol kavar be, csak nem értem az okát. Ha engedélyezem és beállitom a bejövő sebességhez a 100 Mbit-et, akkor leesik a pi letöltése 50-60 megabit közé, ha kikapcsolom a sávszél kontrolt, akkor felmegy 80-90 közé.
-
Tyca
senior tag
Sziasztok!
Kinek milyen tapasztalata van ethernetes net sebességről? 100/50-es a netem, de a speedtest-cli-vel mérve nem megy a letöltés 60 Mbit fölé. A feltöltés 40-45 Mbit, ez kb rendben. Ha a windows-os gépen nézem speedtest.net oldalon, akkor meg 90 Mbit fölött van a letöltés.
Ami viszont érdekes, hogy ha hálózaton másolok a pi-re kötött külső vinyóra, akkor 10-11 mega byte-tal másol, tehát olyankor átmegy a kábelen a 100 Mbit (igaz, hogy ekkor meg a cpu terhelés ugrik fel, meg a hőfok is 75-80 C-ra).
Szarul mérne a speddtest-cli?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged