- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kenderice #43548 üzenetére
Már úgy értem az interneten
Tehát az lsusb kilistázza az eszközt. Ott beazonosítod (jó esetben kiírja, hogy a "Realtek 8192" chipje van benne. Máris tudod, hogy melyik chip-hez kell Linux, azon belül is ARM-os drivert szerezni.
B verzió, hogy veszel/elcseréled egy olyan eszközre, amit alapból ismer.
---
Nem biztos hogy jó ötlet a WiFi-re bízni, de ha nincs nagy zavar a környékeden, még jó is lehet. -
-
válasz
Kenderice #43436 üzenetére
A filmek a Pi USB-re dugott külső lemezén vannak. Jelenleg Kodi-val szépen működik a dolog. Felmerült, hogy jó lenne a családdal az Interneten keresztül megosztani a médiatárat (vagy csak egy részét)
Mi lenne ha ugyenezen a pi-n, a Kodi mellett futna egy plex szerver is? -
törölt tag
válasz
Kenderice #43399 üzenetére
Nem próbáltam, de szerintem lehet hozzá az Arch repokat használni, ott pedig van több arm verzióhoz transmission.
Más kérdés, hogy a transmission rosszul használja a több magot, emiatt gyorsabb letöltésre alkalmatlan. A qbittorrent ebből a szempontból talán jobb választás. -
solti
senior tag
válasz
Kenderice #43160 üzenetére
kicsit az almát a körtével ami itt megy. Használt thin kliens vs új pi? Ráadásul a méret is számít (haha), legalábbis számíthat.
A torrent, dlna, webserver meg elmegy 2 giga RAM-mal is simán, szóval lehet faragni. A játék streamet meg nem. is értem mit takar, hogy jön oda a pi... (nasként?) -
-
Gabesz87
veterán
válasz
Kenderice #42237 üzenetére
Igazából nem számít, úgysem akarom máshová cipelni. Digitől 300Ft a bérlés talán. De rákerestem erre az enigma2 box-ra, EZT meg EZT találtam. Ennyit meg nem feltétlen adnék ki, csak azért, hogy adást rögzítsek, amit ráadásul ugyanott is néznék vissza. Esetleg ha lenne ilyen box használtan valahol, az is jó lenne.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Kenderice #42225 üzenetére
Hát ez a Pi-s megoldás elég bonyolultnak látszik, úgyhogy nem fogok vele szerintem tökölni, akkor marad a box. Miért nem jó a szolgáltatói box? Mint mondtam, nekem csak a felvétel miatt kell.
#42228 wassermann:
Nem is a használatára gondoltam, hogy bonyolult, hanem amíg eljutok oda, hogy használjam. MÁr maga a tuner beszerzése sem egyszerű, ahogy látom. DVB-s topikban írtak 2-t, ami kínai forrásból szerezhető be, másfajtának meg utána kell nézni, van-e megfelelő fw.
Ilyen szintű "buheráláshoz" nincs kedvem, akkor maradok tényleg az egyszerűbb, box-os megoldásnál.Egyébként a lentebb említett enigma2 box mit takar?
-
válasz
Kenderice #41418 üzenetére
Ezeket eléred web-es felületen - mondjuk az ftp-t nem tudom minek, annak a címét a kliensen beírod ott meg megjelenik a tartalma
(pl. az általad említett programba)
A telepítés mondjuk konzolos lesz - de nem a pi-n kell pötyörészni hanem ssh-n belépve egy win-es gépen is akár -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Építő/felújító topik
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged