Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
szpeti40
üzenetére
Imádom a Pi-m, de szerintem kicsit kevés lesz .Egyelőre csak SD-be transzkódolnál. Eleve a transzkódolást nem tudom mennyire bírná a Pi. Rákapsz az ízére és jön a HD-fHD. Pikk-pakk elfogy a Pi ereje.
Én a Rock64 mellett döntenék. Azon sincs SATA, de van hely eMMC modulnak, így nem kell SD-vel bajlódni, OMV-ből van eMMC-s verzió arra elég egy 16GB-os modul (belakott x64-es OMV-m 2,5GB) illetve az SD így lehet tárhely is (pl. torrentnek). A 2db USB 3.0 csatolójával adatátviteli problémák se nagyon lenének.
Ha 2,5"-on maradsz 2x1TB tárhellyel (+64-128GB mSD) az ember el tud lenni egy darabig. -
azbest
félisten
válasz
szpeti40
üzenetére
Igen, mindenfélét próbálgatni jó a raspberry pi. Mert friss kernele van (több újabb usb kütyüt kezel) és nem kell sokat kókányolni a legtöbb dologhoz. Sok leírás van hozzá.
Más boardokbál, ha célfeladathoz kell, akkor lehet nem gond, hogyha nincs friss kernel azokon, ott csak egy dologhoz elég érteni. Kifejezetten nasnak orange pi pc2 és rock64 is jó lehet akár, bár nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okos Otthon / Smart Home
- Revolut
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- OLED monitor topic
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Gigabyte Gamer config - i5-7400, 12GB DDR4, RTX 2060 120GB SSD
- Eladó gamer pc, ryzen 7, RTX 2070 super
- GAMER PC! Ryzen 7800X3D / RTX 4080 / 32GB 6000MHz / X670 / 1TB Gen4 / 850w Gold! BeszámítOK
- Gamer PC RX 6700 XT 32GB RAM Vízhűtés Win11 Pro Ajándék RGB tartó
- Félkonfig eladó i7-9700K alapú rendszer
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzuperÁron! 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia - hajszálrepedt
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
wassermann