- Yettel topik
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
szpeti40 #29938 üzenetére
Imádom a Pi-m, de szerintem kicsit kevés lesz .Egyelőre csak SD-be transzkódolnál. Eleve a transzkódolást nem tudom mennyire bírná a Pi. Rákapsz az ízére és jön a HD-fHD. Pikk-pakk elfogy a Pi ereje.
Én a Rock64 mellett döntenék. Azon sincs SATA, de van hely eMMC modulnak, így nem kell SD-vel bajlódni, OMV-ből van eMMC-s verzió arra elég egy 16GB-os modul (belakott x64-es OMV-m 2,5GB) illetve az SD így lehet tárhely is (pl. torrentnek). A 2db USB 3.0 csatolójával adatátviteli problémák se nagyon lenének.
Ha 2,5"-on maradsz 2x1TB tárhellyel (+64-128GB mSD) az ember el tud lenni egy darabig. -
azbest
félisten
válasz
szpeti40 #29938 üzenetére
Igen, mindenfélét próbálgatni jó a raspberry pi. Mert friss kernele van (több újabb usb kütyüt kezel) és nem kell sokat kókányolni a legtöbb dologhoz. Sok leírás van hozzá.
Más boardokbál, ha célfeladathoz kell, akkor lehet nem gond, hogyha nincs friss kernel azokon, ott csak egy dologhoz elég érteni. Kifejezetten nasnak orange pi pc2 és rock64 is jó lehet akár, bár nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Haditechnika, harcászat
- Yettel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- Revolut
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Asus Rog Strix G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest