- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
szpeti40 #29938 üzenetére
Imádom a Pi-m, de szerintem kicsit kevés lesz .Egyelőre csak SD-be transzkódolnál. Eleve a transzkódolást nem tudom mennyire bírná a Pi. Rákapsz az ízére és jön a HD-fHD. Pikk-pakk elfogy a Pi ereje.
Én a Rock64 mellett döntenék. Azon sincs SATA, de van hely eMMC modulnak, így nem kell SD-vel bajlódni, OMV-ből van eMMC-s verzió arra elég egy 16GB-os modul (belakott x64-es OMV-m 2,5GB) illetve az SD így lehet tárhely is (pl. torrentnek). A 2db USB 3.0 csatolójával adatátviteli problémák se nagyon lenének.
Ha 2,5"-on maradsz 2x1TB tárhellyel (+64-128GB mSD) az ember el tud lenni egy darabig. -
azbest
félisten
válasz
szpeti40 #29938 üzenetére
Igen, mindenfélét próbálgatni jó a raspberry pi. Mert friss kernele van (több újabb usb kütyüt kezel) és nem kell sokat kókányolni a legtöbb dologhoz. Sok leírás van hozzá.
Más boardokbál, ha célfeladathoz kell, akkor lehet nem gond, hogyha nincs friss kernel azokon, ott csak egy dologhoz elég érteni. Kifejezetten nasnak orange pi pc2 és rock64 is jó lehet akár, bár nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest