- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bally4 #27454 üzenetére
Nekem minden esetre van egy puppy linux live cd-m (imádom, sok adatot mentettem már meg vele az évek során), azt használom minden olyanra, amit csak linux alól lehet megoldani, pl. nemrég új kártyára költöztettem a libreelec-et, és a régi kártyáról a .kodi könyvtárat is egy az egyben átmásoltam az újra az említett disztrót futtatva.
(Azért nem backupoltam, mert egyrészt 2gigás kártyán volt a rendszer, és nem volt rajta hely, másrészt, mert elromlott, és nem bootolt róla a pi. Érdekes, mert amúgy olvasható volt a kártya, adat sem veszett el róla.)
-
válasz
bally4 #27439 üzenetére
Ha pi-re lesz kötve, akkor ext4, mert ugyan ntfs-el is működni fog, de túl nagy processzor terheléssel jár.
ExFat-ot meg hogyne tudná olvasni a Windows? Esetleg ha közvetlen tv-re lenne dugva, azzal lehetne esetleg gond.
Mellesleg ha csak olvasni kéne Windows alatt, akkor sem okozna gondot az ext4, mert van hozzá ingyenes program, amivel lehet olvasni. De én ezt a problémát úgy hidalnám át, hogy ext4-re formáznám a vinyót, majd tennék rá vmi minimál linuxot, 2-300MB simán elfér az 1T vinyón. -
válasz
vadkörte #27402 üzenetére
Pont nemrég láttam egy hasonló projektet, szerintem pont ebbe a topikba linkelte valaki, és ott az egész erősítő részt is meghagyták glimmlámpástól.
Ha működik, el kéne rajta gondolkodnod, ezek a régi csöves erősítők kincset érnek.
Szerk.: Bocs, a "tranzisztorokos" szón átsiklottam. -
Hát én nem tudom, egy lassú cl2-es sd-ről futtatva a libreelec-et az online video addonok kb háromszor annyi idő alatt töltik be a stream-eket, mint mikor egy gyorsabb cl10-esen van a telepítés. Sőt, állítom, hogy még a szövegbevitel is lassabb, jobban akadozik, pedig az szinte biztosan nem használja az sd-t.
-
válasz
FireKeeper #27094 üzenetére
Samsung és Kingston kártyák állítólag nem jól bírják a Pi-t. Próbálkozz Sandisk kártyával, nekem mindkettőben az van.
Viszont van olyan pi és olyan sd kártya, ami nem jól bírja a túlhajtást. Neked túl van hajtva? -
-
válasz
s3toraph #26983 üzenetére
Szerintem felesleges külön szervert fenntartani a grafikus interfésznek, pláne bérelni, amikor rengeteg kihasználatlan számítási teljesítmény van a pi-ben. Mondjuk az erőforrások 0,0001%-át használja az érzékelők olvasására, a maradék időben meg unatkozik.
Igazából egy ESP12 is elég lenne a mérésekhez és a webes megjelenítéshez együtt.
-
válasz
bwin.party #26976 üzenetére
A fórum nem ügyfélszolgálat. Fórumra akkor jön az ember kérdezni, ha már mindenütt megnézte, de nem kapott választ. Arra nem vagy képes, hogy beleolvass a topikba, amibe írni készülsz, és én vagyok a bunkó.
-
válasz
bwin.party #26974 üzenetére
Ha annyi százasom lenne, ahányan ezt a topikban már megkérdezték visszaolvasás helyett...
Alig 12 hsz-t kellett volna csak visszaolvasni. -
válasz
Márton #26936 üzenetére
Tele van a net vele. Gpio vezérlés python vagy shell scriptből. Ha jól keresel, szerintem kész megoldásokat is találsz.
A tűkről meghajtani semmit nem fogsz tudni közvetlenül, kelleni fog vagy egy relé, vagy egy fet-es meghajtó fokozat, attól függően, mit szeretnél kapcsolgatni. -
válasz
helltp #26869 üzenetére
Én ilyet rendeltem arduinohoz, már 1 ceruzaelemről is tudja az 5V-ot szolgáltatni (persze 2,5V alatt durván melegszik és gyenge a kimenő árama). Arra vigyázz, hogy egyrészt a Pi 5,1V tápfeszültség alatt, ha 1A-t kap, akkor is panaszkodni fog a tápra (szivárvány/villám a sarokban, mondjuk azt nem írtad, hogy tv-re lenne majd kötve). Másrészt egy li celláról nagyon rövid ideig fog csak tudni üzemelni a cucc, nem tudom milyen projekthez kell.
Azon filózok régóta, hogy miért nem lehet rögtön 3,3V-ot adni a pi-nek, hiszen az egész belső elektronikája annyiról üzemel. Ha jól tudom egy feszültségregulátor csinál neki 3,3V-ot az usb 5V-jából.
-
válasz
Melorin #26698 üzenetére
Miért, van a Pi-re bármilyen rendszer, ami egy asztali gép sebességét hozza bármilyen erőforrásigényes program futtatása közben? Nem az OSMC meg a LE lassú, hanem a hardver.
A banana pi-ben erősebb hardver, de tudtommal a mai napig nincs rá hardveres videógyorsítás, szóval a menüben gyorsabban tudsz lapozgatni, a videó meg 1fps-el fog rajta menni.
Én pi2+libreelec-et használok, kicsit lassú, kicsit sokat gondolkodik, mégis imádja a család. -
válasz
BB9360 #26544 üzenetére
Először győződj meg róla, hogy rendesen be van-e dugva a jack az aljzatba, attól is lehet halk, ha a föld nem érintkezik. Könnyű észrevenni, mert mono-ban szól minden. Vagy rossz a kiosztása/méretezése a csatlakozónak, és a föld helyett a videó jel lábára kerül a jack földje.
-
-
válasz
#50270208 #26506 üzenetére
A leírtakhoz leginkább két eszközt tudnék javasolni. A pi2 ezt egymagában is el tudja ugyan látni, de az usb lesz a szűk keresztmetszet, így valahol szorítani fog a nadrág. Nálam egy Asus router van hadrendbe állítva mint nas/letöltő szerver + két pi a két tvhez, egy pi2 meg egy zero. Neked akár két zero W is szóba jöhetne mint low budget lejátszó egy esetleges jó minőségű NAS mellé. Ha a pi2 lenne a fájlszerver és az egyik lejátszó, valószínűleg nem tudnál egyszerre ezen is filmet nézni meg mondjuk egy másik laptopon.
-
válasz
wassermann #26493 üzenetére
Köszi a tippet!
-
válasz
MaCS_70 #26479 üzenetére
Szóló töltő??
Nekem van tőlük processzoros akkutöltőm, na azt kétszer cserélték garanciában... Volt mozgásérzékelős led égőm, ami fél év után egy nappal ment tönkre, ezért a boltban már nem cserélték, hanem a központot kellett volna megkeresnem, de az akkutöltő után nem volt kedvem vesződni vele.
Egy motoros késélezőm is van onnan, egy élezés után szó szerint szétesett.gazso75: igen, ennyi. Nekem nincs pi3, csak olvastam (régebben írta itt valaki).
-
válasz
MaCS_70 #26475 üzenetére
Milyen 30 nap?
Nekem elég rossz tapasztalataim vannak a lidl cuccokkal (nálam elég sok lidl-s kütyü tönkrement már garanciaidőn belül), ettől függetlenül most kíváncsiságból vettem egyet én is. A kérdés az, hogy kigyullad-e, leég-e a ház tőle egyszer, amikor mondjuk épp nem vagyok otthon, mint egyes olcsó kínai adapterektől szokott. -
-
-
válasz
krisztianAMG #26403 üzenetére
Miért kell ehhez még egy nano is, már csak azt nem értem. A pi tele van gpio portokkal.
-
válasz
Petyás #26366 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot: éveken keresztül, ha elutaztam valahova, mindent lefényképeztem, amit lehetett. Így sem akkor nem láttam semmit a saját szememmel (csak mindent a keresőn keresztül), sem itthon. Ma már mindent ott és akkor nézek meg, ahol éppen vagyok. És sz.rok a fotókra. Tegyél te is így. Akkor elég lesz 1db memória kártya is.
-
Én nem bízok fontos adatot flash alapú tárolóra (állítólag még mindig a mágneses adattárolás a legmegbízhatóbb), ezért - szerintem - egynél több sd kártya archiválás céljából: pénzkidobás.
Nekem két külső winchesteren vannak tükrözve a régi képek, videók, fontos adatok, felhőbe nem mentek, valahogy abban még kevésbé bízok, mint az sd kártyákban. -
válasz
consono #26281 üzenetére
Nem vagyok meggyőzve.
Mindkét példa az állításomat támasztja alá, vagyis veszteséges tömörítésnél nem lehet a hiányzó adatokat utólag visszanyerni semmilyen algoritmussal, legfeljebb kipótolni a lyukakat valamivel.
Ha jól tippel az algoritmus, akkor szerencsés esetben akár bele is találhat.
A képjavító cucc valójában a kvantáláskor hozzáadódott zajt vonja ki a képletből. Gondolom a hangzásjavító, amit linkeltél, is ezt csinálja. -
válasz
Patice #26274 üzenetére
Hát erről én még nem hallottam... Ettől persze lehet igaz, de akkor is hülyeségnek tartom.
Egy bármilyen veszteséges tömörítésből _sehogy_ nem lehet több adatot kinyerni, semmilyen algoritmussal, legfeljebb a CSI-ban.
Akkor inkább a dac-ot kellene rábírni, hogy ne töltse fel fantomadatokkal a streamet tetszése szerint...
-
Mi ezzel a gond? Teszel rá egy darab vékony thermal padot és tökéletes. Az alumínium jó hővezető, a hűtő felületnek kell nagynak lenni, ami ez esetben maga a ház.
Az enyém egy karton dobozban van, amit aznap vágtam ki és ragasztottam össze, amikor meghozta a posta a pi-met. -
Én is 0.7A-es töltővel használom a pi-t, remélem még sokáig bírja. Wifi, rádiós billentyűzet, gamepad stb. volt már rákötve, mindet elbírta.
pchris: ez elvi kérdés.Különben meg nem értem, miért ilyen válogatós táp terén a pi, mikor valójában 3,3V-ról megy az egész kütyü...
-
válasz
pchris #26128 üzenetére
Basszus, ez nem jó hír... Én visszavinném a helyedben (vittem már ettől olcsóbb cuccokat is vissza, az eladók már rettegnek tőlem
), mert nem tudja a ráírt értékeket. Ami fura, mert a lidl azért nem árul hulladékot... Nem lehet akkor mégis okostöltő? Telefontöltéskor sem adja le a ráírt teljesítményt?
-
A lidl-ben 1500Ft-ért láttam 2,1A-es usb töltőfejet kábel nélkül, azt nem tudom mennyire okos, de ennyiért szerintem nem lehet túl intelligens.
Nekem pont nem kell, de hátha vki épp tápot keres pi-hez.
-
válasz
artiny #26069 üzenetére
Én arduinohoz csináltam shield-et, csak egy icipici rövidzárat csináltam rá. Megfolyt az ón, de alig láthatóan, csak azután láttam meg, hogy műszerrel végigmértem az összes szomszédos pin-t. Ja, a pici rövidzár pont a +5V és a Gnd közé került, szóval az onboard voltage regulatornak rögtön annyi is lett.
-
válasz
kovbandi82 #25834 üzenetére
Tudtommal a banana-n van gbites lan, meg sata vezérlő, pi-vel még rosszabb eredményeket érnél el, mint a routerrel.
-
válasz
kormoskandur #25470 üzenetére
Én zenét nem hallgatok rajta, csak ötlet: vettem egy 2$-os usb hangkártyát, amivel minden bűvészkedés nélkül működik pl a kodi, egy drága Roland Cakewalk digitalizáló kártyával úgyszintén (ennek nyilván szebb hangja van
). Ha van bármilyen minőségi usb-s hangkártyád, próbáld ki vele. Vannak direkt hifi hat-ek, de elég borsos áron.
-
Ööö, hol írta, hogy hurcolni szeretné?
Láttam a kodi zene alkalmazását, igen, és távirányító nélkül még a zene alkalmazást sem bírod elindítani.Ha van CD olvasód, tálca kinyit, lemez berak, tálca becsuk, zene indul (jó esetben). Még kijelző sem kell hozzá. Kodival kijelző nélkül mit kezdesz?
Én bizony irigylem a nagy CD gyűjteményeket és akik ilyennel rendelkeznek. A dvd az más tészta, ahhoz amúgyis képernyő kell, meg távirányító, ott én pl. a lemezes megoldást nem tudnám elképzelni. -
válasz
Benoe77 #25458 üzenetére
Tesco-s óccó 2000mAh-s. Vagy két éve vettem, ilyet biztos nem lehet már kapni. Kérj kölcsön egyet és próbáld ki. Ha saját magát tudja tölteni, akkor nyert ügyed van.
Noxy: miért? Ha nagy a gyűjteménye, kényelmesebb használni, mint ha vmi távirányítóval bajlódna mp3-ak közt. A retro meg most amúgyis divat.
-
válasz
albinolynx #25147 üzenetére
Ez az információmennyiség kb. egyenlő a nullával. Milyen hardver, milyen img fájlt írtál ki stb.
-
válasz
toth_janika #25117 üzenetére
Talán, mert az IMDB link nem helyi információ...
-
-
válasz
schferenc77 #25066 üzenetére
Szia! Még soha nem láttam redőny távirányítót, de ha csak egy "fel" és egy "le" gomb van rajta, én egy szervóval nyomogattatnám a gombokat.
-
Állítsd arra, hogy ha a tv-n átváltasz más bemenetre, rögtön kapcsoljon képernyővédőt, így a két esemény egybeesik majd.
De nálam a képernyővédő alapból ki van kapcsolva: lejátszás közben ha megállítom, dimmeli a képet, ha menüben magára hagyom meg átkapcsolja a tv-t. Szerintem felesleges erőforráspazarlás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Asrock Challanger B580 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest