- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fo_di
őstag
közben megjött a wifi és bluetooth adapterem
hát lesz vele dolgom hegeszteni szerintem: vista alatt a bluetooth problémás, de 7 alatt talán jól megy, remélem, linux alá is jó lesz valahogy
viszont a wifi adapterrel még mindig küzdök, hol felismeri, de nem aktiválja a windows, hol fel sem ismeri... amikor felismeri, akkor is mac szám nélkül írja a tulajdonságok fül. szóval ezzel még lesz pár köröm, hogy működtessem
melyik linuxon tudnám legegyszerűbben kipróbálni? valami kisméretű kellene, ahol nem kell sokat kukáznom a parancssorban ezzel -
fo_di
őstag
válasz
Komplikato #879 üzenetére
nem kér bluetooth-hoz engedélyt, csak wifihez, szóval szerintem wifiről megy, de le kell tölteni, ki kell próbálni (xbmc nélkül is be lehet lőni a telefonos felét, aztán az optionsből kiderül, hogy van-e benne bt támogatás)
-
fo_di
őstag
válasz
PistiSan #869 üzenetére
ebayen láttam ezt már 4.84 dollárért is ingyen postával hong kongból
és ha már az almára való xbmc remote is itt van, akkor beteszem a robotosat is: official xbmc remoteegyébként most nekem is bűn lassú a posta hong kongból, régen 2 hét volt, most 5-6 körül van (makaóról bezzeg 1 hét alatt ideért nemrég a cucc)
-
fo_di
őstag
ezt szerintem a viszonteladók kapják meg, én legalábbis a farnell levelét úgy értelmeztem, hogy a ce minősítés után megkapják a maguk részét a 2000ből
lehet, hogy ezek közül néhányat befognak minőségellenőrzésre?As soon as these initial 2000 Boards are compliant to at least one set of required standards, we will receive our share of this first batch from Raspberry Pi and ship these to customers
ha jól olvastam, a hdmi port környékén volt valami probléma a tesztelés során, ami állítólag szoftveresen kezelhető és már el is kezdték az új firmware móódosítások írását és tesztelését ebenék
-
fo_di
őstag
van még egy beszámoló az egyik főmuftitól a compliance tesztről
másik: egy pár kép az angliában lévő 2000 darabról -
fo_di
őstag
ez jött ma a farnelltől:
Compliance Update
In recent days you may have heard various reports on the Web about Raspberry Pi, the need for compliance testing and possible further delivery delays.
We recognise the impact on our customers of the constantly changing delivery dates, and we apologise for the frustration and disappointment this is causing. We will supply you with accurate delivery dates just as soon as we can, as the Boards undergo compliance testing.
It is clear that many of our customers will be using the Raspberry Pi as a finished product, not just an engineering development board. As such, we see it as the most responsible approach to ensure that all Pis meet the required standards for finished products in all territories.
We are therefore going through a much accelerated compliance process, working closely with the Raspberry Pi Foundation and RS Components. We take our commitment and responsibility in this area very seriously and believe the short-term delays, whilst frustrating, will be worthwhile to ensure our customers receive a fully compliant product.
The exact situation at the present time is as follows:
2000 Raspberry Pi’s are now in the UK.You can see pictures of them leaving the factory in China here; http://www.raspberrypi.org/
The compliance teams of element14, RS and Raspberry Pi are working round the clock with the testing houses to assess the product now. Any issues that are identified (hardware or software) will then need to be rectified and we will ensure this happens as quickly as is humanly possible.
There are different compliance standards around the globe. We are focused on meeting all of those as quickly as possible. Some may take longer than others.
As soon as these initial 2000 Boards are compliant to at least one set of required standards, we will receive our share of this first batch from Raspberry Pi and ship these to customers in the locations where the compliance standards have been met on a strictly first come, first served basis. Those who ordered first in those countries will receive the product first.
Regrettably we cannot give any firm delivery commitments on Raspberry Pis until this testing is complete. Please be assured we will provide this information as soon as we can.
Once the product is fully compliant our manufacturing partners have the necessary stocks of components to ramp up production very quickly. So, despite these frustrating, initial delays we are confident the picture will improve and lead times for new orders will reduce.
We will email you individually to confirm your personal delivery date as soon as we are able to. We will continue to share generic information, but recognise that it is the detailed specific information to your order that is most important to you.
We will continue to post news and updates on our element14 community. Next week, on April 4th, Raspberry Pi founder, Eben Upton will give a 40-minute webinar on programming the Raspberry Pi as part of our element14 Design Flow series.
To join the 2000+ Pi fans who have already registered to attend and learn more Click here
Once again we apologise to all of our customers for this delay in providing the hotly awaited Raspberry Pi. Despite these initial teething troubles, we're certain you'll be delighted with the end result.HOT OFF THE PRESS UPDATE FROM EBEN UPTON OF RASPBERRY PI:
“We have spoken with BIS this morning, and have been told that, given the volumes involved and the demographic mix of likely users, the development board exemption is not applicable to us; as a result, even the first uncased developer units of Raspberry Pi will require a CE mark prior to distribution in the EU...... ....we are working with RS Components and element14/Premier Farnell to bring Raspberry Pi into a compliant state as soon as is humanly possible.”
From Farnell element14
-
fo_di
őstag
Sokan érdeklődtek, hogy mikor rendelhető meg a Raspberry Pi webáruházunkban. Mikor a Raspberry Pi-t bevezették, mi az RS-nél úgy döntöttünk, hogy nem veszünk fel megrendeléseket, amíg nem tudjuk, hogy mikor kapjuk meg a terméket. Mivel az első szállítás hamarosan megérkezik az RS raktárába, a várólistán szereplő első ügyfeleket értesítettük róla, hogy hamarosan feladhatják megrendelésüket. Ezen ügyfelek hamarosan kapnak egy meghívó e-mailt, mely a termék megrendelésére jogosítja őket. A szállítás szigorúan a regisztációk érkezési sorrendjében történik.
Amint megkapjuk a következő szállítást, a várólistán szereplő következő ügyfelekkel vesszük fel a kapcsolatot és értesítést küldünk, hogy mikor adhatják fel megrendelésüket. A rendelés feladása után továbbá értesítjük ügyfeleinket a kiszállítás várható időpontjáról, valamint e-mailt küldünk a csomagküldő nyomonkövetési számával.
Amennyiben még nem látogatott el elektronikai tervezőmérnökök számára létesített portálunkra - http://www.designspark.com - fedezze fel ezt a nagyszerű tudástárat, melyen számos Raspberry Pi-ről szóló információt talál, a gyakran feltett kérdésektől a blogokon át a különböző videó bemutatókig.
-
fo_di
őstag
na igen, a kérdésesség miatt nem vettem még (így nem tudom desktop linux disztrón sem tesztelni)
az áram szerintem elég lesz, mert 2.5ös rackbe teszem bele, ami 2 usb dugós, annyinak szerintem elégnek kéne, hogy legyen már
de szerinted melyik esélyesebb? az igen, vagy a nem? (mondjuk mást nem, akkor veszek még egy szett adaptert a másik drive-hoz, ha nem jön be, nem kerül túl sokba ebayen egyik adapter sem) -
fo_di
őstag
mit gondoltok? ha 2 cf-kártya formátumú vinyót ráteszek egy ilyen double cf-ide adapterre, azt meg egy usb mobil rackbe teszem, a gép látni fogja mindkét vinyót? képes az usb rack mindkét drive-ot kiszolgálni? (az áram része kevésbé kérdéses, az adatforgalom inkább)
ilyen adapterbe menne bele:
egy microdrive[ Módosította: doc ]
-
fo_di
őstag
és akkor az ígért infók még a mai napra:
a compilance testing a farnell és az rs ötlete volt, annak az eredményéig nem is hajlandóak árulni a lapot (az eun és az usán kívül árulhatnák, volt is erre gondolat, hogy akkor az első 10k lapot oda szórják el, de elvetették a várható harag miatt az eu/usa vevők részéről)
azt nem értik az alapítványban, hogy a beagleboard és mások miért árulhatók ce minősítés nélkül, ők meg miért nem, erre minisztériumi választ várnak, ami úgy tűnik, hogy jó ütemben halad
az eredmények biztatóak egyébként, úgy tűnik, hogy elérhető a ce minősítés, de az eredmény még későbbre várhatóés a végén két kép:
1. a kihajózásra kész lapok a gyárban2. a gyári működési teszt során egy lap (nem a ce compliance tesz, hanem annyi, hogy működik-e vagy nem, egyébként jelenleg kb. 95-97%-os a gyártási hatékonyság)
-
fo_di
őstag
még újabb fejlemények, ezúttal az RS Components háza tájáról:
We will be opening up a bespoke Online Raspberry Pi Store for customers to order their Raspberry Pi Model B boards and all associated accessories. The store will be opened up to customers who have registered with RS, in sequence, according to the time that they registered their interest with us. Our new Raspberry Pi Store has been designed to support private individuals wishing to purchase Raspberry Pi’s and has a number of advantages for customers:The current RS websites do not support PayPal but the new RS Raspberry Pi Store will accept orders via PayPal, Visa and Mastercard. (I know there has been some questions about this!)
Customers will be able to select between payment currencies of GBP£, Euro€ or USD$.
We are no longer restricted from selling to private individuals in Austria, so we are able to support all countries unless we are legally prohibited by trade restrictions.dátum továbbra sincsen, az elvileg a compliance teszt után várhat, de liz elvileg a mai napra még ígért néhány információt
-
fo_di
őstag
talán új fejlemény, tegnap eben állítólag ezt mondta a beeb30 konferencián:
What he said was that 1,950 Raspberry Pi’s were at that moment somewhere over Siberia and should be in the UK either Monday or Tuesday! -
fo_di
őstag
-
fo_di
őstag
itt van kép a végleges lapkáról: [link]
azt nézem, hogy rajta vannak a gpio meg a dsi és csi tüskék is -
fo_di
őstag
egyébként az egyik admin ezt tette hozzá kommentnek a mai hírhez, no comment...:
I believe it’s been told that one if not both distributors have decided to not release the first 10K until they can release a huge batch (a fact which I think is lame and defeating the whole point of getting the first batch… but what are you gonna do?). It was said elsewhere that Liz or Eben are going to be talking to them early next week so we should be getting some updated information shortly there after.
-
fo_di
őstag
-
fo_di
őstag
azt tudom, hogy a cf és az sd nem ugyanaz, de a belső sdre lehet majd úgy tenni a rendszert, hogy csak a feltétlen minimum kerüljön az sd kártyára, a többit már külső meghajtóról töltse. egy normális sebességű kártyaolvasóval meg lehet utána ezt usbről használni (swappolni szerintem csak beállítás kérdése, hogy az ember hova rakja a swappot, de a rendszer is megoldható így)
-
fo_di
őstag
most találtam az aprón néhány ehhez hasonló csodát, nem túl horror áron 6GB (hasonló sd kártyákkal partiban van az ára):
elvileg cf-kártya dugóval rendelkező hddk, swappolni pont jó lenne egy ekkora példány (meg a rendszer is elférne rajta), ez sokkal jobban tolerálná, mint az sd kártya -
fo_di
őstag
még nem vettem hozzá semmilyen hdd-t/racket, de a lehetőségre érdemes lehet készülni. egy konnektor azért praktikusabb, mint egy kupacnyi, de akkor majd 2.5öset veszek hozzá (köszönöm a felvilágosítást, ezt eddig nem tudtam, hogy csak a 2.5ösnek elég a 2usb)
egyelőre a galaxy s töltőmről tervezem futtatni, az éppen 5V 700mA teljesítményű -
fo_di
őstag
ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy az rs components telefonos ügyfélszolgálat nem tud továbbra sem semmit arról, hogy mikor lehet majd leadni a végleges rendeléseket...
nagyon kedves volt a hölgy a telefon túlvégén, de sajnos semmit nem tudott mondani -
fo_di
őstag
akár külső vinyót is elbírna a 2A, meg lenne benne bőven tartalék (ha már 750mA kell csak a pinek)
a farnelltől én is kaptam megint egy levelet, ebben már nem gratulálnak, de lényegében ugyanaz mint az előző
az rs meg felszívódott, vagy hírzárlat van, vagy nem tudom, de egy mukkot sem írnak vissza majd egy hete... holnap reggel szerintem feltelefonálom őket, hogy mi a helyzet (mert azt mondták, tájékoztatni fognak, hogy mit kell csinálnom, ha írtak, hogy ott elsőkörös vagyok, de 2 hete egy mukk nem jött arra sem) -
fo_di
őstag
erről mit gondoltok?
elvileg 5V, 2.1A teljesítményű ipad töltő. vajon ki lehet ennyit tényleg venni belőle, vagy csak parasztvakítás ez a számadat? -
fo_di
őstag
de 5 ledhez is elég gazdaságos? mert csak max 5-10 centi lenne ledenként
vagy ha felszabdalok egy kábelt, azt mivel lehetne rögzíteni a ledeken? mert akkor gondolom, valami sötét papírral kitakarom a közüket, hogy ne dumáljanak be egymásnak, a kábel maga meg szigetelt (beborított) -
fo_di
őstag
ezekre szinte majdnem mindre jó lesz az openelec distro, ami kb. 80 megás lesz készen
van benne xbmc, samba vagy valami hasonló fájlmegosztás, van hozzá torrent kliens is beépíthető modulként (transmission)
openelec.tv
az airplay is működik raspin, itt be is mutattákmás:
mit gondoltok, a ledek fényét mivel lehetne elvezetni? mert valószínűleg nem tudom majd úgy forgatni a lapot, hogy pont megfelelő helyen legyenek az előlapi helyhez, így valahogy vezetni kéne a fényt
neten néztem, hogy egyesek toslink kábelt akarnak szétszabdalni (elvileg üvegszál), én valami formázott plexin gondolkoztam
mit gondoltok, melyik lenne jobb? -
fo_di
őstag
én meg most nézem, hogy kaptam egy ilyen levelet néhány napja:
igaz, románul volt a levél fejléce, és semmi szöveg nem volt benne, csak egy link, hogy oda kattintsak, ha nem jelenik meg rendesen. ráadásul bekerült sunyin a spam mappámba és nem láttam meg eddig:
még a végén belátható időn belül kapok raspitTisztelt Ügyfelünk,
Gratulálunk Önnek! Örömmel értesítjük, hogy az Ön Raspberry Pi-re vonatkozó kérvénye az első körben érkezett be hozzánk, melynek köszönhetően Ön azon szerencsés ügyfelek közé tartozik, akik az elsők között adhatják le a termékre vonatkozó megrendelésüket. Kérjük vegye figyelembe, hogy korlátoztuk a Raspberry Pi számának elérhetőségét ügyfelenként egy darabra annak érdekében, hogy a lehető legtöbb érdeklődőnek biztosíthassuk a termék hozzáférhetőségét. A megrendelés menetéről hamarosan értesítjük Önt, addig azonban szeretnénk megkérni, hogy adja meg nekünk a pontos szállítási címet a következő oldalon:
Fizetésre vonatkozó információk: A fizetés MasterCard hitelkártyával és betéti kártyával, Visa bankkártyával illetve PayPal használatával lehetséges.
A Raspberry Pi-vel kapcsolatos legfrissebb információkat nyomon követheti Twitteren az RSElectronics RSElectronics oldalán, illetve megtekintheti a leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat a következő weboldalakon: DesignSpark
Köszönjük érdeklődését és még egyszer gratulálunk Önnek a Raspberry Pi miniatűr számítógéphez.
Üdvözlettel:
RS Components
Kérjük ügyeljen az adatok helyességére. -
fo_di
őstag
a 800at túlfeszelés nélkül is viszi, az 1.15höz meg kell neki 1.35V (elvileg az alap fesz az 1.2V)
3. hsz.
a mobilokat sem kell hűteni OCnál, és ez lényegében egy mobilba szánt csip
elvileg van benne egy egyszer írható bit, ami átbillen, ha a feszen is emelnek, és azt írják, erre vége lehet a garanciának (mondjuk nem is tudtam, hogy lesz rá garancia) -
fo_di
őstag
most olvastam a fórumban, hogy a beta lapokon az egyik tesztelőnek sikerült elérnie 1.15 ghz -t is egy kis overvoltinggal, és azt mondja, stabil volt
van azért akkor kis tartalék ebben a lapkában -
fo_di
őstag
boldog Pi-napot mindenkinek
(a hp/palm support meg használhatatlan, és nem akarja kiadni az adatokat...) -
fo_di
őstag
én is ezt az openelecet néztem, hogy jó lenne
a maemo/meego/mer portot megnézem majd, meg a valószínű androidot is (ha ics nem is, froyo/gb biztos lesz rá)
pont az egyszerű kártyacsere miatt akarok sd hosszabbítót gyártani, aztán megfelelő helyre lehet tenni a dugóját
meg gondolkodok, hogy a tápellátását egy palm touchstone-nal kéne megoldani, éppen a hptól várom, hogy vajon elbírná-e teljesítménnyel, mert azért menő lenne az indukciós töltéspersze ez majd csak valószínűleg későbbi upgrade lesz majd
-
fo_di
őstag
a routerből biztosan csak egy vezeték kell, a dongle még nem jött meg, de gondolom, azon is annyi lesz, ha meg nem, még mindig itt van ez a lehetőség is
a plexivel valószínűleg megvárom, mire megjön a lap, aztán a hátlapot is abból fogom megcsináltatni, úgy talán már kevésbé küldenek el a fenébe, hogy mit kezdek ott egy egérpiszoknyi darabbal
majd még azt kell kitalálnom, hogy hogyan rögzítsem a házba bele -
fo_di
őstag
válasz
Neil Watts #691 üzenetére
villám csapott bele a wan porton keresztül, ezért használhatatlan routerként
(egyszer a kábeltévé zsinórján keresztül bevágott a villám, elsütve a kábelnet modemet, azon át meg a wan-portot a routeren és egy tvtuneren át a gépem igen kellemes részét: a tunert, a tápot meg az integrált háló és hangkártyát - a hálózat a routeren át jött ki, a hangra meg a tuner volt rádugva)
(egyébként egy tplink wr-741nd)vamzi: és vajon meg is tudja nekem munkálni ilyen formán, ahogy szeretném? (mármint lemarni a szélének a kb. fele vastagságát)
azt néztem, hogy a routereben jelenleg egyetlen dróttal van a nyákhoz forrasztva, azt terveztem leforrasztani a nyákról és a wifi dongle antennája helyére odaforrasztani. szerinted nem éri meg? mert így jobban ki lehet használni a helyet a hátlapon, ha már úgyis ott van az az antennra rajta -
fo_di
őstag
válasz
Neil Watts #682 üzenetére
én egy tplink routert fogok kibelezni és felhasználni erre a célra. a terv az, hogy beledugok egy usb hubot is, meg hosszabbítókábelekkel lehetőleg mindent a doboz hátára vezetek (majd egy sd kártya hosszabbítót akarok még eszkábálni, ha megjönnek az alkatrészek hongkongból)
ő lenne az alany, az antennát meghagynám, rendeltem egy usb wifi adaptert, annak az antennakimenetére fogom ezt ráforrasztani, a tplink felirat helyét meg kivágnám, és oda tennék egy plexi elemet raspi gravírral (persze, ha tudok ekkora kis méretben szerezni és megmunkáltatni plexit): lenne egy kb. 6x6-os négyzet, aminek a szélső 1 centis csíkját kivékonyíttatnám, így belülről be lehetne ragasztani a házba úgy, hogy kintről nem látszana a ragasztás helye. az elején lévő gomb helyére egy árammegszakító gombot tennék (így nem kell kihúzni a kikapcsoláshoz) meg a ledek fényét kéne még valahogy előrevezetni (valószínű, ehhez még kisebb plexidarabot kéne vágatni) -
fo_di
őstag
mipi csi-2 szabvány
dsi interface
jtageben és gert éppen filóznak, hogy vajon lesz-e rajta gpio, mert talán gert úgy tudja, hogy nem lesz, eben szerint meg mintha lenne valami, de ő is csak azután tud mondani bármit, hogy megérkeztek a lapok a gyárból végre
elvileg lett volna egy i2s kimenet is, de az minden valószínűség szerint elveszett a végleges lapra (bár lehet, ez is valami tartalék gpio padra felforrasztható lehet)
-
fo_di
őstag
elvileg a lan dugó alatt egy CSi kamera csatoló lesz, a gpio mellett meg az sd kártya túloldalán egy dsi csatlakozó (monitorokat lehetne rádugni)
a legszebb az egészben az, hogy az alapítvány sem tudja, hogy be lesznek-e ültetve a végleges változatbantupacamaru: legalább teljes meglepetés lesz, ha csönget a ups-es fickó a csomaggal
-
fo_di
őstag
mivel a jövendő raspim dobozolásáhozhoz kapcsolódik a kérdés, gondoltam itt is megkérdezem, hátha tud valaki segíteni
tudtok olyan helyet, ahol nem túl horror áron vállalnak plexi megmunkálást?
amire szükségem lenne, az egy kb. 6x6 cm-es plexi tömb, monjduk kb. 5mm-es plexiből, aminek a szélső 1-1 cm-ét körben lemarnák 1-2 mm vastagra (így a használandó router tetejébe lyukat vágva alulról be lehetne ragasztani, és nem lóg ki a doboz síkjából, valamint kívülről nem látszik a ragasztás), valamint gravírozni kéne bele egy néhány centis raspi mintát
mit gondoltok, ez kb. mennyiből jöhet ki? van bárkinek is tapasztalata, hogy ennyire apró darabbal hol szolgálnak ki és nem röhögnek körbe, hogy ez nem táblás mennyiség?
köszi -
fo_di
őstag
és úgy tűnik, az rs components is kiértesítette az első x ezer vásárlót, akik az első körben kaphatnak rapsit
[link]
valaki esetleg kapott levelet? -
fo_di
őstag
ha jól láttam, még nem volt szó az új distroról:
openelec: médialejátszó distro, xbmc alapokon, és elvileg 70 megás lesz összesen -
fo_di
őstag
válasz
PistiSan #645 üzenetére
láttam, hogy valaki tervez olyan modot mondjuk, hogy elraktározza az időt kikapcsoláskor és azt állítsa be bekapcsoláskor
azért kellene bele óra, hogy ne legyen mindig net nélkül 1970 jan. 1 dátumú(gondolom a linuxnak sem tesz jót, ha tele van jövőből érkező fájlokkal)
-
fo_di
őstag
erről mit gondoltok? elvileg 5v/1a kimenő áramú, és akkus felhasználásra is jó lehet. max 4db 3.7 voltos elem megy bele, talán elvannak egy darabig, a doboz meg tudja tölteni is
-
fo_di
őstag
további csúszások lehetnek a szállításban, bár állítólag az első kört nem éri további időveszteség: valami elrontottak a gyárban és elcseszték az ethernet dugót (valami mágneses/nem mágnesmagos probléma volt az ok, ami miatt a beültetett példányokon nem működik a lan)
ha a részletekre vagytok kiváncsiakja és ezt most olvastam az rs components faq-jában: Along with the other supplier of Raspberry Pi, we are expecting our first shipment of boards towards the end of March.
-
fo_di
őstag
ez is egy érdekes projekt lehet, amit érdemes figyelni: miniDVBlinux
elvileg egy xbmcre hasonlító, vdr alapú lejátszó, ami kezdőknek való -
fo_di
őstag
amennyiben ez megjelenik, érdemes lehet venni egyet
elemmel táplát óramodul a raspihoz, hogy ne felejtse el az időt mindigmeg ebayen találtam egy eladót, akinek ígéretes lcd controllerjei vannak, amik usbre dughatók és tonnányi modullal képes együtt dolgozni (azaz ha valakinek van egy bontásra ítélt lcdje, a panelt emgmentve még tudja használni), most éppen érdeklődök, hogy ippon4 lcdhez nincs-e valami szimpatikus moduljuk (vagy más hasonló méretű, könnyen elérhető panelhez)
-
fo_di
őstag
én is főleg a htpc funkcióra veszem a cuccot
pl. ezt a kártyaolvasót néztem ki magamnak, ez csak 8+1 dollár
a tvtunerem elvileg megeszi a linux, vagy legalábbis hekkelhető, hogy működjön
szoftveres oldalba még nem túrtam bele magam, amit először találtam az kártyaszerver volt linux alá, gondolom az ottani megoldások legláis célra is működnek (azaz nem osztom senkinek se semerre a kártyát), de xbmcnek is tuti van kártyaolvasó modulja (vagy nincsen?)ja és végre kezdem látni a fényt az alagút végén: levonta a farnell a foglalót tőlem is, így remélem, hogy időben fogok kapni pit
meg megkérdeztem a farnellt, hogy az előrendeléshez adott póló rvényes-e azokra valami csoda folytán, akik előbb rendeltek, várom a választ
liz meg nem írt vissza az rs-t illetően -
fo_di
őstag
most ugye akkor meg fogom kapni a kiírt dátumkor a raspimat, ha kaptam levelet, hogy rendelési szám xy, szállítás W/C 30/04/2012-kor (mondjuk mi ez a w/c?) a farnell oldalon a rendeléstörténetemnél meg még mindig függőben a tétel státusza (amihez azt írják, hogy rendelésem beérkezett, ha van rendelési szám, az elvileg már beérlkezett kéne, hogy legyen)
vagy csak túlaggódom? -
fo_di
őstag
Vegre en is megkaptam a levelet. Aprilis 30 lesz a nagy nap.
-
fo_di
őstag
ami viszont árnyalja a képet, az az, hogy bár a telefonban ugye azt mondták, hogy it-vonalon adják ki az első lapkákat, de a regisztrációs emailben, amivel feliratkoztam, hogy szóljanak, amikor lehet majd rendelni az rs components azt írja, hogy aki kapja marja alapon lesz...
-
fo_di
őstag
Na telefonaltam az rs componentsnek, azt mondtak, hogy nem lehet meg elorendelni, csak a tajekoztatasra feliratkozni (bar huposok szerint mar lehetett elorendelni szemelyesen). Kb 1-2 het legalabb, mire megnyitjak a rendelest, viszont darabszamot meg nem tudnak.
Elvileg azt is mondtak a telefonban hogy mivel tul nagy az erdeklodes, varhatoan a szamtech vonalon mozgo ceges ugyfelek fognak toluk eloszor kapni...
Ugyhogy itt sem vagyunk elorebb -
fo_di
őstag
hát én még várom a levelet a farnelltől, de lehet, délelőtt felhívom az rs components magyarországot, hátha tudnak adni előbbi időpontra áprilisnál
aztán majd visszamondom a farnellnél ezesetben -
fo_di
őstag
a fenti linket követkve még sikerült kosárba tenni, kérdés, hogy mikora lehetne kapni, na meg hogy mikor jönne ki az a modell
vissza lehet még mondani a szállításig? (csak mert ha lenne aztán elérhető időn belül a modell, lehet átváltanék arra)hát kértem egy előrendelést, aztán kiderül, mi lesz ezzel
-
fo_di
őstag
na, a farnell már végleg megtelt előrendeléssel is:
Following the successful launch of Raspberry Pi Board B this morning we've seen unpresidented levels of interest in this product. Stocks from Raspberry Pi of the initial production quanitiy are limited and these have already sold out. For those of you who have already pre-ordered, we will let you know in the next few days when you can expect your delivery. We're working very closely with Raspberry Pi to ensure we meet the demand as soon as possible. We will be one of the first to have Raspberry Pi's in stock and delivered to you, so if you haven't been able to pre-order, register your interest below so we can let you know as soon as you can order again and keep you updated with the latest on availability.
-
fo_di
őstag
Valaki esetleg ha raer, felhivhatna a magyar rs /componentset, megtudni, hogy mi a helyzet: 06 1 408 8371
-
fo_di
őstag
Az rsnel az adatok megadasa az nem vasarlas (ha az interestes formot toltotted ki)
viszont ezt most lattam twitten:
@Raspberry_Pi Spoken to RS sales team. Not on sale until end of week. -
fo_di
őstag
válasz
PistiSan #459 üzenetére
En inkabb veszek majd egy hubot meg egy usb wifi modult. Mivel ezeket ugyis megvettem volna, inkabb sporolok 10 dolcsit.
Az mondjuk erdekelne, hogy lehetett venni, mert twitten is mindenki azt panaszolha, hogy csak preorder meg interestes level volt, vasarlas nem. (Mondjuk a raspisok szerint elkepzelheto, hogy egyes regiokba iranyitottak az osszeset, de ez meg milyen aljassag mar...)
-
fo_di
őstag
ja nem tudom, figyeltétek-e, de ugye mostmár az a modell majd ugyanúgy 256 rammal fog jönni, az egyetlen különbség az ethernet port és a 2 helyett 1 usb dugó lesz
ennyiért lehet megéri kivárni, hogy kapható legyen az ismivel nem férek hozzá, így majd marad a következő adag. inkább megyek egyetemre, felesleges tovább f5öznöm
-
fo_di
őstag
válasz
tupacamaru #456 üzenetére
na a raspisoknál is csak az interestes levél feliratkozás van az rs componentsnél
Raspberry Pi @Raspberry_Pi
We believe Farnell has sold out already. Blimey. -
fo_di
őstag
az rs componentsre meg nem tudok nemzetközi regisztrációt tenni
a uk oldal simén engedi, az itthoni már nem jön be -
fo_di
őstag
na, kezd elérhetetlen lenni a szerver
eddig még apache hibaüzenetet dobott, most már nem elérhető -
fo_di
őstag
válasz
PistiSan #426 üzenetére
szerintem ez továbbra sem az eladás lesz még:
The Raspberry Pi Foundation will be making a big (and very positive) announcement that just might interest you at 0600h GMT on Wednesday 29 February 2012. Come to www.raspberrypi.org to find out what’s going on.inkább a konkrét időpontról fog szerintem szólni, meg twitteren olvastam, hogy a postázásról is szerdán fognak beszélni
(mert ugye az announcement az nem a go on sale, persze valószínűleg azért én is felkelek biztos ami tuti alapon) -
fo_di
őstag
válasz
szabi__memo #412 üzenetére
most mi az ami minősíthetetlen?
megmondták előre, hogy majd február végén lesz, konkrét dátumot direkt azért nem mondtak, hogy ne legyen hőzöngés, ha csúszik, de azt is mondták, hogy 48 és 24 órával előre fognak szólni, hogy készülhess
a múlt hétfőt sem mondta senki, hogy akkor már árusítás lesz, arról volt szó akkor is, hogy a gyárból elküldik nekik (persze a kínaiak csúsztak vele)
a fórumban/twitteren sem bunkók, de szerintem te is unnád, ha egy nap 25x kellene arra válaszolni, hogy lehet-e előrendelni/lesz-e rajta windows 8/kapható lesz-e egyáltalán, amikor ezeket leírták a faqban is, meg 600x a fentebbi helyeken is -
fo_di
őstag
válasz
szabi__memo #391 üzenetére
mondjuk szerintem abból a 100000ből a végén bőven 50 alatt lesz, aki tényleg venne is magnak egy raspit, mire odajutna
na meg ugye mire megjönnek a tapasztalatok az első adagról, az is fog még jópár embert lemorzsolni, mert rájön, hogy a 650000p hd videót nem játssza le, meg a crysis3 sem fog menni rajta (mert a fórum alapján sokaknak ilyen kellene 30 dollárért) -
fo_di
őstag
válasz
szabi__memo #389 üzenetére
a fórumukon valaki azt írta, hogy most kb. 100 000 elemű az a levlista, amin a startról fognak tájékoztatni
valamint azt is, hogy a második kör bőven 10 000 fölötti lesz és talán rögtön azután elindítják a gyártást, hogy ez elfogyott (és elvileg lesz a és b szeréia is már) -
fo_di
őstag
válasz
PistiSan #366 üzenetére
briteknél 20%-os vat van, úgyhogy 42 dollár+posta lesz várhatólag a vége (9200+posta)
persze, ha eun kívülre rendelsz magadnak, akkor nem kell adót fizetni
töltőnek szerintem bármelyik nem túl régi mobil töltője pont jó lesz hozzá, de az ember bemegy valamelyik hiperbe és a polcról leemel valami univerzális mobiltöltő csodát, az is elég lehet hozzá. 2 gb sd kártyákat már 1200-tól kapsz itthon, ezért szerintem fölösleges onnan postáztatni, nem hiszem, hogy olcsóbb lenne
na és ugye az első szállítmány csak B modell lesz
azt is írják már, hogy amint elkapkdják az első adaggal, már rendelik a következőt, ami kb jövő hónapra lesz kész és valószínűleg több lesz 10000nélBalinov: twitteren külön kiemelték, hogy euba szállításkor számolnak fel vatot (gondolom, utánajártak ennek)
-
fo_di
őstag
hétfőn még nem lesz raspberry pie, ezt írták tegnap twitteren:
7 days until they come off the production line; we have to test them & bring them up, so launch will be a few days after that. -
fo_di
őstag
válasz
James Bond #329 üzenetére
van rajta hdmi, így bármire rákötheted, amin van hdmi vagy dvi (ugye egy hdmi -> dvi-d átlakító nem kerül túl sokba)
sima crt monitorra nem igazán tudod rákötni, viszont van rajta kompozit kimenet, amit scart dugóba bedugva a tv-k 99%-ához hozzá tudsz kötni
a botkormányt ha linux lekezeli, akkor ez is fogja -
fo_di
őstag
válasz
Csicsóka #315 üzenetére
minek neked már most image? úgysincs még nálunk a gép, tehát addig szerintem felesleges, de le lehet tölteni arm alapú disztrókat netről
a megjelenéskor nyilvánvalóan lesz rá majd letölthető image, különben használhatatlan lenne a gép
itt nézelődj: http://elinux.org/RPi_Distributions -
fo_di
őstag
azt tudom, hogy kikapcsoláskor törlődik, viszont swappolni mondjuk tökéletes lett volna
a technológia viszont tényleg létezik, de 2 éves cikkeket találtam róla utoljára
de így marad tényleg az sd kártyaegyébként abban bíztam, hogy 2 év alatt esetleg sokkal lentebb ment volna az ára és előbukkant volna valami sata/ata kivitel belőle
-
fo_di
őstag
más: szerintetek létezik elérhető árban bármi olyan kütyü, amivel ddr ramoból lehetne ssd meghajtót varázsolni? a technológia elvileg létező, láttam róla több éves cikkeket
mert itthon van valamennyi ramom elfekvőben, jó lehetne flashdrivenak a kicsikéhez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest