- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz
golya87 #14697 üzenetére
Az Adafruiton írják, hogy 160 LED, 10A. Akkor én 50-re azért szamolnék 3A-t. (Bár máshol mintha max 60mA-t látnék... Az meg 3000mA-re jön ki.
) A Pi2-nek is adnék azért 2A-t...
-
tvamos
nagyúr
Felteszel egy kamerát a szalag fölé, a főnök meg megmondja a dolgozónak, hogy visszanézi a videót, ha rossz sorrendben hajtja be a csavarokat, kifizetteti vele a kárt.
(#14543) inf3rno válasza DeniL (#14537) üzenetére
Küzdöttem ilyen emberekkel. Nem lehet őket betanítani... direkt nem úgy csinálja... vagyis csinálja rendesen, amíg nézed, utána meg... -
tvamos
nagyúr
Letoltottem az uj raspbiant, de nem sikerul feloldani az opencv fuggosegwit, meg letilteni az opencv-t. Tudnatok segiteni? Elore is koszonom! / Tomi
-
tvamos
nagyúr
válasz
LLKobe #13833 üzenetére
Nem lesz semmi baja, max. osszekuszalodik a file-rendszer az SD-n. Menteni kell, amikor minden beallitas jo, oszt annyi! Ha baja lesz, visszateszed. En meg sosem allitottam le, de kutya baja sem lett eddig sosem, filerendszernek sem, es nem tegnap ota vannak meg.
Az egy mas kerdes lenne, ha mondjuk egy ntfs-re formazott USB HDD lenne rakotve. Az nagyon aggalyos. -
tvamos
nagyúr
válasz
feketegergo #13771 üzenetére
Igen, nekem 2 usb webkamera van rajta, de nekem csak a saját Python scriptemmel sikerült. Open CV-t is használok.
-
tvamos
nagyúr
válasz
gyurkikrisz #13662 üzenetére
Nekem egy wd my passport 500 gb van, az 350ma korul eszik, usb2-be dugva, amugy usb3-as. Nem tudom, hogy ez segít - e. (Egy fél éve mértem, a b-n volt gond vele, a 2-n nem próbáltam.)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
RPI2-n probalok motion-nel kepeket menteni, de azt irja a motion a kamerara, hogy UNABLE TO OPEN VIDEO DEVICE.
A beallitas a motion.conf-ban: videodevice /dev/video0
Es valoban, van ilyen: /dev/video0 /dev/video1
Tudja valaki, mi lehet a gond, es a megoldas?
Elore is koszi! -
tvamos
nagyúr
Az Avago megvette a Broadcomot!?.. Milyen érdekes fejlemény.
-
tvamos
nagyúr
Nem tudja valaki, hogyan tudnam az RTL8723BU chipes USB to WIFI/BT stickemet mukodesre birni? (Ha egyaltalan lehetseges.) Jo lenne, mert meg tudnek sporolni egy USB portot...
-
tvamos
nagyúr
XBIAN van Raspberry-men, de egy csomo Youtube videot nem jatszik le. Mitol lehet ez? Hogy tudnam "megjavitani"?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12967 üzenetére
Mekkora kondi kell oda? Egy 10 uF kerámia elég lehet? Az ott az 5V?
-
tvamos
nagyúr
Van itthon egy kimaradt RPi B. Gondoltam, kiprobalom XBIAN-nal. Egesz turheto, de jo lenne, ha tudnam az android telefonomrol bluetooth-on keresztul (nem wifi-n) vezerelni. Van erre valami ugyes megoldas?
(Nagyon tetszik, hogy az android stick-kel ellentetben, ez elmegy a nas usb portjarol.) -
tvamos
nagyúr
válasz
Chris Kiki #12823 üzenetére
Ugy erted, hogy az RPi-ra kotsz egy USB-s HDD-t, ami raadasul NTFS-re van formazva?
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12701 üzenetére
Azert javasoltam, mert a szamtek boltos azonnal megvan, ha nem jo vissza tudod vinni, es nem csak a Raspberry PI-hoz jo, hanem akar masba is be tudod dugni. Sokfele megondolas lehetseges, termeszetesen.
-
tvamos
nagyúr
Abban szeretnek segitseget kerni, hogy a PI-re ket kamerat kototte, de neha bekapcsolaskor megcsereli oket. (video1, video2) Be lehet ezt valahogy allitani, melyik-melyik legyen?
Nem tudom, ez off-e itt... azert off-ba teszem. -
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12697 üzenetére
Oke, ez csak egy mechanikus csatlakozo. Mogotte akar mi is lehet....
Azon az Aten-en, amit javasoltam, azon ez van amugy.Itt egy ebay szures. En a Geunine ATEN UC 232A-t vennem a helyedben...
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12693 üzenetére
Nekem ilyen van, egy szamtek boltban vettem otthon.
De ennek is jonak kell lenni, siman, a PI serial portjan. Ez nem penz erte. Rendelnek is egyet, csak nem hianyzik. Raadasul bambano mester is ilyesmit javasolt.
Majd holnap megnezem, mit hasznalok az oscilloscope-omhoz a cegnel, az a Farnelltol van, es az is valami olcso USB RS232 FTDI-vel, meg valami TTL-RS232 konverter IC-vel.
-
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12686 üzenetére
Arra USB-RS232 kell! Invertalni kell.
A zibejen olyan is van. -
tvamos
nagyúr
válasz
huliganboy #12682 üzenetére
Nekem az Aten USB-RS232 siman megy a PI-vel.
Amugy ilyesmi USB-serial interface-t hasznalok. PC-n is, meg a Raspberry PI-on is. Termeszetesen ez nem RS232, hanem csak TTl jelszint. (Allithatod 3.3, vagy 5V-ra. Pl. Arduino mini es PI koze nagyon jo, en PI2-n probaltam 3-mal.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #12667 üzenetére
Az a compute module nekem is tetszene, de olcsobb megvenni egy PI2-t... Bar ez sem lenne, ha nem ingyen kapom.
En nem tudom, miert pont ez a Raspberry PI terjedt el ennyire, a sokszor ellenszenves uzletpolitikajukka. Ugy latszik mukodik. Tisztan uzleti alapon nem lehet elinditani egy ilyen panel fejlesztest. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #12638 üzenetére
Ertem...
(#12628) Mr Dini válasza tvamos (#12626) üzenetére
Van router a munkahelyen, csak nincs rajta SSH. Es a PI sem mehet fol.
(A router beallitasokhoz meg johogy nem ferek hozza. Eltolnam, ezer ember nem tudna dolgozni.)
A mobilos megoldas mukodik, csak akkor meg a szamitogep is a mobilnetemet akarja.
En meg azt nem szeretem.(#12627) cigam válasza tvamos (#12626) üzenetére
Koszonom! Elsore nem sikerult, de valoszinuleg a PI-t allitottam be rosszul.
Holnap folytatom a probaszkodast, munka utan. -
tvamos
nagyúr
válasz
Mezga Aladár #12634 üzenetére
Az usb-vel mi a gond?
-
tvamos
nagyúr
Van egy gepem, ami wifi-n csatlakozik az internethez, meg egy pi, amin szinten van wifi.
Arra gondoltam, hogy a gepembe dugok egy masodik usb-wifi kartyat, es szeretnem a netet megosztani a geprol a pi-nek, es kozben ssh-val bizgetnem a pi-t. Hogyan tudnam ezt megcsinalni?
Bocs, ha of-topic, es ezt valahol mashol kene kerdeznem.... -
tvamos
nagyúr
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #12490 üzenetére
Nagyon hosszu az uzenet, es putty-ban vagyok.
Hogy tudnam menteni az eredmenyt?
A "strace fbi -T 1 >> strace_fbi.log" meg 0 hosszusagu filet eredmenyt ad.Sajnos "strace fbi -T 1 | tee strace_fbi.log" is rossz. Gondolom, hogy nem a strace kimenetet menti...
A netoen olvastam, hogy -o "file nev", de nalam az sem megy.
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12460 üzenetére
Nem tetszik ez a megoldas. Plane, hogy neha meg 5 perc sem telik el, hogy befosson. Sajnos...
Fura, mert kozben meg olyan, mintha a script futna tovabb, probal kepeket kirakosgatni, de sokszor csak fekete kep van, sokszor meg kitesz egy kepet megis.
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom:
- Raspberry PI2
- Adafruit PiTFT 2.8"
- USB-WIFI converter
Egy slideshow fut rajta, meg soros konzol van.
Az a gondom vele, hogy alkalmankent 2-30 perc, kiakad, keri a felhasznalot, meg a jelszavat, de rettenetesen lassan ragal, teljesen hasznalhatatlan. Ujra kell inditani, akkor jo lesz.
A legutolso RASPBIAN fut rajta.
Nincs valami otletetek a megoldasra?
Udv, Tomi -
tvamos
nagyúr
Ilyenje van valakinek itt? Nekem tetszik, csak sajnos nincs rajta BT4. Raspberry PI 2-hoz hasznalnam. Kellene rajta a WIFI, meg a GPIO, meg jo volna a BT4, meg dugnek meg ra egy Adafruit 2.8" touch TFT module-t.
-
tvamos
nagyúr
Hiaba upgrade-eltem RPi2-re, nem akar a motion rendes mozgokepet tovabbitani, csak kb. 2 fps-t. Nincs otletetek, mit csinalhatok rosszul?
-
tvamos
nagyúr
válasz
wassermann #12161 üzenetére
De az elvek!... legyen ingyen!
Kaptam egy RPi2-t, megy egy Adafruitos TFT-t, de en szeretnek hozza valami olcso HDMI touch display-t. HD volna a jo... Tudtok ilyet ajanlani?
-
tvamos
nagyúr
válasz
smallmer #11072 üzenetére
Annyit mint egy ugyan olyan processzoros mobiltelefon. Tehat ebben Samsung Exynos5422 van, tehat mint egy Samsung Galaxy S5. Szodaval elmegy szerintem. (A Raspberry szerintem semennyire nem jo. Latod, ez 4xARM Cortex A15 2GHZ-en.)
Amugy, persze, egy desktop performance-t meg sem kozelit. (En ugy sejtem, hogy itt inkabb a RAM miatt, mert a 2GB keves.) -
-
tvamos
nagyúr
válasz
lord.lakli #10787 üzenetére
Hogyha nem TV boxnak hasznalod, hanem valamilyen alkalmazas fejleszteshez, akkor nem feltetlen adott a lehetoseg, hogy dobozba tegye, ugyanis akkor eleg nehezkes hozzaferni pl. oscilloscope-pal, spektrum analizatorral. Neha az alkalmazasban vannak olyan dolgok, amit esetleg le is kell fenykepezni. Ha egy laborban dolgozol, eselyes, hogy vakut, hasznalj. Esetleg stroboszkoppal mersz motor fordulatot. Ilyenkor jo, ha tudod mire szamits!
-
tvamos
nagyúr
Ugy latom, jol jon a fekete doboz!
Photonic Reset of the Raspberry Pi 2 -
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #10469 üzenetére
Hat... nehogy vitat inditsak, irtam rola egy szemelyes blogbejegyzest, hogy mi van. A logbol latszik, mi, hogyan indul. Ha meg valami erdekel valakit, szoljatok, megprobalom... TV nincs!
-
tvamos
nagyúr
válasz
modellmaker #10429 üzenetére
Igen.
(#10430) rolio1 válasza tvamos (#10428) üzenetére
Koszi! Szepek!/* Azert kene, hogy amit beteszek kiegeszito panelt, az is elferjen. */
-
tvamos
nagyúr
Nincs valakinek 3D modell egy pofas dobozhoz, amibe jol illeszkedik a Pi (Modell B) ?
-
tvamos
nagyúr
Mivel jobb, vagy egyszeribb ez a noobs mint a raspbian?
-
tvamos
nagyúr
válasz
azbest #10026 üzenetére
Ugy latom, az odroid c1 is az Amlogic openlinuxot hasznalja. Akkor lehet, hogy menne az MK808B Plus-on is ugyan az...
-
tvamos
nagyúr
válasz
PeterPH #10017 üzenetére
Nem tudok valasztani a ket ajanlat kozott:
Raspberry Pi Project Board Model B+
MK808B Plus -
tvamos
nagyúr
Ez egy jo ajanlat szerintetek?
-
tvamos
nagyúr
Nem tudja valaki, hogy lehetne 120 fps-re birni a PS3 eye-t RPi-vel. (Nem kell online, csak sd-re mentenek vele.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird #9704 üzenetére
Ertem. Nincs Raspberry PI kameram, Sony PLAYSTATION Eye-t akarok hasznalni hozza.
(#9705) moli.hu válasza tvamos (#9703) üzenetére
Igen, az valoszinuleg jobb lenne! -
tvamos
nagyúr
Tudok en RP-re Debian alapu OS-t letolteni elore installalt GUI nelkul? (Raspbian GUI nelkul.)
-
tvamos
nagyúr
A multkor valaki keresett megoldast, hogy egyszeruen legyen digitalis kimenet... En most rendeltem nehany DLP-IOR4-et, meg egy DLP-IO8-at. Mind a ketto frankon megy a Raspberry-vel, most probaltam, es nem kell semmit forrasztani, meg szalagkabellel tokolni. (Szoval a PI benne maradhat a kis hazacskajaban, a relek is korrektul meg vannak hajtva... Termeszetesen PC-vel is.) En speciel a DigiKey-tol vettem, ceges dolgok miatt...
-
tvamos
nagyúr
Ugy keressed, hogy alternativ kapcsolas. Az egyik kapcsolo helyere kell kotni a relet.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Penge_4 #9493 üzenetére
Annyti tennek meg hozza, hogy Raspberry Pi Broadcom chip-je mobil processzor vonalon regi, elavult. Gyakorlatilag csak a kozosseg tartja eletben. Es azert egy modern mobiltelefon sem tudja az altalad emlitett dolgokat egyszerre. (Kulon-kulon persze igen...)
Talan egy Odroud-U3... vagy inkabb XU3. Ez jobb topic itt.
De akkor mar inkabb egy J1900-as alaplap, sok SATA porttal. -
tvamos
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #9453 üzenetére
Ha nem kell a linux, akkor inkabb egy CortexM-es Discovery-t ajanlanek neked, meginkabb egy ArDuinot.
Ha Pi-n akarsz programozni, akkor irsz script-et, van python, C, Pascal, vagy amit akarsz.(#9452) tvamos
Jo lehet ez a Raspberry Pi Model A+, de az Odroid-W meg mindig a legjobb ajanlat lenne, ha kapna a Hardkernel SOC-ot. -
tvamos
nagyúr
válasz
orbitalion #9445 üzenetére
Ne legyen nagyobb a di/dt, mint a megengedett, mert akkor sorban hullanak majd ki a MOSFET-ek, olyan aramkornek nincs ertelme. Izzorol eddig nem volt ugyan szo. Induktiv terhelesnel freewheeling dioda kell, a helyett ne hasznalj supressort. Aranylag nagy MOSFET-et javasoltam, ha ki akar belole hajtani valaki 10-20A-t, akkor kell neki egy gate driver is. A gate ellenallas meg lassitja a MOSFET-et, nagyobb lesz a melegedes. (Az EMC-nek jot tesz.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
orbitalion #9443 üzenetére
Mitol szakadna at a fet? A 100 ohmot nem azert szoktak oda kotni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gyúrósok ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Subaru topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- iMac 2020 27" Mac OS 26 natívan! i7-10700K, 40GB RAM, 5500 XT 8 GB 512 GB SSD, garanciával!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged