- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
peter9228 #4351 üzenetére
egyelőre csak egy sima katódsugaras TV menne az anakóg kimenetére, egy esetleges jövőbeli HD TV-n biztos lenne HDMI, a beállításhoz pedig a desktop gép monitorát tudom használni.
az oprendszerét amúgy mennyire nehéz "kitanulni"? leginkább szüleim használnák, és hát ők már nem az IT generációba tartoznak
rá lehet rakni pl wireless egeret, hogy azzal lehessen filmet választani/lejátszani?
-
azbest
félisten
válasz
peter9228 #3648 üzenetére
Olyan hdmi-vga átalakítót véletlenül se vegyetek, mert nem jó semmire. Erről már többször volt szó a témában.
Ilyen, vagy ehhez hasonló aktív hdmi-vga átalakítóval lehetséges a problémát megoldani: [link]. Ebből is olyat érdemes, ahol van külön táp bemenet, mert a táp nélküliek túlterhelhetik a hdmi portot és kárt okozhatnak a raspi-ben / a készülék hdmi portjában.
Nekem utólag kellett táp kábelt beforrasztani, mert lehagyták róla.
Ebay-ről 12 usd körül lehet venni ilyeneket, ami hasonló áron van, mint az előttem linkelt kamu átkötő kábel, viszont ténylegesen működik.
-
vtechun
veterán
válasz
peter9228 #3573 üzenetére
Ez már az 512 rammal szerelt valtozat lehet? Az elozo openeleces kerdesemre tud valaki valaszolni? Koszi. Mert ha jol muxik, akkor szerintem beszerzek egyet. Samba megosztast latja rendesen? Nem okoz neki gondot, ha sok fajl van egy mappaban? Mert nekem ipades xbmc-nek sokszor nem tetszik az ilyesmi
-
azbest
félisten
válasz
peter9228 #3324 üzenetére
http://elinux.org/RPi_Hardware
85.0 x 56.0 mm, de szerintem +/- 1mm benne lehet a pakliban és ez a nyák mérete, a lelógó alkatrészek még pluszban vannak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest