Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Jelentem, megtört a jég....
    Kaptam kölcsönbe egy régi B modellt (256MB RAM) pikk-pakk rápakoltam egy openelec-et, és már vitte is hálón keresztül a filmeket..

Bevallom őszintén nem hitem volna, hogy ilyen könnyű lesz beállítani, és hogy ennyire "minőségi" a cucc.
    Tényleg nem egy erőmű, mert vagy film vagy bármi más tevékenység. De lehet ez azért volt mert a codekeket nem kaptam meg hozzá.
    Ha olcsón jutnék hozzá egyhez, lehet vennék édesapámnak, mert ő nem akar rá sokat áldozni, de szeretne filmeket nézni.

Egyedül a HDMI-CEC-et nem tudtam kipróbálni, mert valamiért nem működött a tv-n, pedig összekapcsolódtak.

Így, hogy van objektív tapasztalatom, összehasonlítom a jelenlegi lejátszómat a pi-vel:
    BD-felvevő
    +DVB-C/T CI+ tv tuner
    + optikai kimenet
    + viszonylag jó minőségű analóg hangkimenet
    + BD lejátszás (igaz, még sosem használtam)
    - az alkalmazás bolt eléggé szegényes
    - nem játszik le minden formátumot (bár eddig nem találkoztam olyan filmmel ami fontos lett volna)

Pi:
    +sok formátumot támogat
    +sokféle plugin van openelec alá
    +nem csak UPNP lejátszást tud
    -ha egy komplett rendszert akarsz építeni, annyiból jössz ki mintha vennél egyet készen
    -a processzor ereje nem mindig elég

Hátha segítek valakinek a döntésben.

Amúgy tanulásra tényleg kiváló a cucc, szóval a kitűzött célt teljesíti, de nem érzem úgy hogy a felvevőmet most ki kellene dobnom a kukába.

Szumma szummarum: Bütykölni vágyóknak ajánlott! :C

Új hozzászólás Aktív témák