Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Akciófigyelő: A One listázta be a legolcsóbb hajlítható telefont
- Apple iPhone 14 - tavalyi termésből főzve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeniL
tag
Sziasztok!
Elektronikai ismereteim hiányában okosabbak álláspontjára lennék kiváncsi. 1,2A-es tápom van jelenleg a pi-hez (512, rev2). Szeretnék beszerezni egy aktív usb hubot hozzá, amire majd szépen rákötöm a wifi adaptert és a 500GB-os 2,5-es vinyómat. (Kipróbáltam pi-ről hajtva, rendesen megült a rendszer, kapcsolgatta ki-be a vinyót, mivel nem kapott elég kakaót, de ezt tudtam is, csak hát a kíváncsiságom nem bírt ...)
Szóval lesz aktív hub, egy dologgal nem vagyok tisztában. Olvastam, átkötésekről, hogy azután USB-ről (hubról) tápláljátok a Pi-t, meg GPIO felől. Egyenlőre én nem másznék bele ilyen "bonyolult dolgokba"
Csak az lenne a kérdés, ha aktív hubot kötök rá, nem fog "két felől tápot kapni?" Tehát nem lesz gond, ha megy a saját tápjáról és "visszatáplál" ? Vagy nem mindegyik aktív usb hub táplál vissza? (Vannak fogalmi zavarok, de nem igazán értem....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- Lenovo ThinkCentre M910S SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia
- Dell Optiplex 3040 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR3, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Dell Optiplex 3050 SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd vég
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Karácsonyi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Csak az lenne a kérdés, ha aktív hubot kötök rá, nem fog "két felől tápot kapni?" Tehát nem lesz gond, ha megy a saját tápjáról és "visszatáplál" ? Vagy nem mindegyik aktív usb hub táplál vissza? (Vannak fogalmi zavarok, de nem igazán értem....)
wassermann