- Mobil flották
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz
Proci85 #5616 üzenetére
Igen, ez is gond ezekkel, hogy nem tudom, mennyire megbízhatóak, egyáltalán, igényelnek-e bármi komolyabb kalibrálást (gázérzékelő gondolom igen), milyen távolságból, "mekkora tűznél" jeleznének. Egy mozgásérzékelőt azért aránylag egyszerűen ki lehet tesztelni.
Én abból indultam ki, hogy ha van egy optikai érzékelős megoldás, az figyel folyamatosan, és ha füst kerül a szerkezetbe, riaszt egyből. Ez szerintem elég egyszerű működést feltételez, erre gondoltam van a korábban linkelt PIR modulhoz hasonló kész megoldások.
Gázérzékelés talán kevésbé fontos. Vagy ha mégsem, akkor lehet különálló egységként fogom kezelni, ez úgyis akkor érdekesebb, ha vannak a közelében, nem szükséges emiatt riasztást küldenie / logolni / ki-bekapcsolni / egyéb, amikhez kell a központ. Meg csak két helyiséget érint (kazán, garázs - máshol nincs gáz).Lehet a tűzjelzőket is csak annyira központosítanám, hogy egy tápról menjenek, ne kelljen mindhez elemet / tápkábelt szerezni. Meg végül is rá lehet kötni egy vezetéket, hogy alap dolgokat monitorozzak rajta (pl. működik-e, kap áramot, stb).
Még esetleg a hőmérős megoldás működhet, digit hőmérő modult biztos lehet egyszerűen szerezni / építeni. Itt gondolom elég lenne annyit nézni, hogy pl. küszöbérték fölé megy-e. Teszem azt, levegő hőmérséklete ritkán haladja meg egy átlag szobában az 50-60 fokot. Ez nem lehet nagy költség, akár külön "rendszerként" valamilyen kész füstjelző rendszertől függetlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ingatlanos topic!
- Mobil flották
- Spotify
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Eladó Gamer PC 14900K/192GB/5TB SSD
- Asztali PC , i7 6700K , RTX 2060 Super , 32GB DDR4 , 512GB NVME
- Hp omen x900 2 db gtx 1070 vga-val SLI
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest