Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz t72killer #35518 üzenetére

    az a 4 port valóban kiesik, ha leveszed a chipet, mert az az usb3 kontroller felel értük, ő használja a pci-e buszt. Ezért tette a helyére a hacker, csak egyúttal újra is hasznosította egyik kimenetet, hogy egy elterjedt és olcsó riser megoldással kompatibilis legyen a pinout.

    Viszont ilyenkor sem veszik el minden usb. A régi, belső, broadcomos usb port a type-c -re ki van vezetve. Persze az csak usb2. De mindenre úgy jó, akár egy hubbal, mint a régebbi pi-k usb2 kimenetei. Mert azok erre voltak drótozva a lan/usb-hub smsc chippel.

    Azt nem nagyon értem, hogy milyen előnye lenne egy pcie kártyaolvasónak. Sd kártyával nem hiszem, hogy sokkal előrébb lennél, mintha veszel egy rendesebb fajta usb3-as olvasót. Ha jól sejtem az a pcie-re közvetlenül drótozott kártyaolvasó azért tud működni, mert az újfajta XDQ szabványú kártyák pcie -t használnak. Hacsak nem pi-vel akarod olvasni azt a fajta kártyát, amit drágán megvettél a kamerához, akkor nem életszerű. Annyiból vehetsz usb3-as ssd-t terabájtos méretben. Ráadásul a piben úgy emlékszem 1x 2.0 busz van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák