Hirdetés
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mesger82
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Raspberry Pi 3 B+, 2TB-os külső merevlemez, 500Mbit-es UPC net (a ConnentBox beállítás érintetlen) OSMC, és Transmission. A transmission pár napot elvett az életemből mire működőképessé tettem, de legalább már működik (teljesen kezdő vagyok a témában és a Linuxban...) Pár dologra még nem jöttem rá, remélem tudtok ebben segíteni...
A letöltés sebességét befolyásolja, hogy a merevlemez NTFS vagy Ext4 file rendszerben van?
Ugyan azt a torrentet a Pi-n NTFS merevlemezre 0-5MB/s, Ext4-esre 0-11MB/s-es ingadozó sebességgel töltötte le, ha a merevlemez a PC-re volt kötve stabilan ~30MB/s-el, SSD-re ~60MB/s-el töltötte le. Vagy a Pi ennyivel lassabb? Bár a rendszerinfóban alig jelzett terhelést a letöltés alatt.Az alapértelmezett "51413"-as Port zárva van. Emiatt lehet ilyen gyenge a letöltési sebesség?
Azért jeleztem az érintettlen ConnectBox beállítást, mert nincs benne Port nyitási lehetőség, emiatt telefonálnom kell az UPC-nek, hogy távolítsák el az ipv6-ot.Az androidos Transmission Remote App-al nem tudok csatlakozni a Transmissionhoz. Mi lehet a hiba?
Már odáig eljutottam, hogy azt írja ki az app, hogy nem sikerült csatlakozni, az **** IP-re, a **** IP-ről (port 60804), ezt a portnyitás hiánya miatt lehet? Esetleg más lehet a hiba? Mert eddig rpc-whitelist-et írt ki, pedig az IP címeket beleírtam a /etc/transmission-daemon/settings.json-ba.Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv,
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Varsapura - Ez lesz a miHoYo következő nagy dobása?
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Temu
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G3 TWR PC, i5-6500 CPU, 16 GB DDR4 RAM, Windows 11
- ÚJ CORE I7 13700KF B760 GAMER ERŐMŰ PC 32GB DDR5 RAM 2.0TB SSD ÚJ RTX 5060 TI 8GB DDR7 2ÉV GAR!
- Kezdő Gamer PC / Számítógép! Csere-Beszámítás!R7 1700X /GTX 1060 6GB /16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- APC NetBotz Rack Monitor 200-6port - környezetfigyelő eszköz
- Új i5 12400F/G.byte B760M.DS3H/32GB DDR4,3200MHz.ARGB/1TB M.2/750GOLD/RTX5070 OC 12GB DLSS4/WIN11PRO
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3842, 100% Akkumulátor
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann