Hirdetés
- Nagyon erős ajánlat lett az Apple Watch SE 3
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nyolc év után a Spotify eljutott a veszteségmentességig
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
lockdown90 #24520 üzenetére
A tunered az astrometa egyik változata, nekem is van hasonló
Az egyszerűség kedvéért egy pi1-esre teszem, mert nincs kéznél hub a zérómhoz. Múltkor rendeltem egyet én is (3 port usb hub + lan). Libre 7.0.3-assal.
Régi legelső generációs p1, 256MB rammal. De erre van már licenszem régről.A hd adás azt hiszem h264-es a diginél, az sd viszont mpeg2, amihez egyébként nem olyan drága a licensz közvetlen az alapítványtól megvéve, kb 850 forint körül van [link]. A vc1 licensz tévéhez nem kell.
A tvheadend 4.0 addon (ez stabil, de a 4.2 bétát is próbálhatod) telepítése után kellett egy újraindítás, hogy megtalálja a muxokat.
Először csak gépről böngészőből bekonfiguráltam, meg onnan vlc-vel kipróbáltam.
Maga a streamelés sd adásnál 20% alatt van, de persze ilyenkor nem a pi játsza, csak streamet tölti róla a pécé.Szóval felcsaptam a tvheadend kliens addont is a libreelecre.
Mindenképp legyen user és jelszó megadva (backend és kliens is), mert úgy hajlandó csak kapcsolódni.
(sokszor volt már itt ezekről szó, de openelechez anno írtam is egy tutorialt én is [link], a libre is hasonló, annyi hogy a libre repóban eleve ott vannak ezek az addonok)Áh pi1-en licensz nélkül csak hallani, de nincs képe az mpeg2 adásnak. Szóval beírtam a kulcsot a config.txt-be, hogy legyen hardveres lejátszás.
Amennyire bő fél óra alatt beállítottam, úgy tűnik elbírja az astrometa tunert az első generációs pi libreelec 7.0.2-mal. A zero még akár pörgősebb is lehet, mert annak 512MB ramja van és magasabb órajelre van húzva gyárilag. Amikor nagyon nyomogattam és epg-t néztem, akkor kezdett buffereléssel szórakozni, ha nálad lenne ilyen, akkor egyik konfig fájlban lehet növelni a buffert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új BMAX B9 Power mini PC 32 GB RAM 1 TB SSD Intel Core-i9
- DELL OptiPlex 3050 Micro / i5-7500T / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / WIFI+BT / HDMI / több db / számla
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Eladó INTEL i9-13900KF processzor + ASUS TUF Gaming H770-Pro WIFI alaplap
- Intel i7 10700K + ASUS PRIME Z590-P + Kingston HyperX FURY 16GB DDR4 CL 18
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E752 - i5-3GEN I 8GB I 320-500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- Samsung UE40NU7192 101 cm / 40 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest