- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milliókkal olcsóbb a Model Y Standard Magyarországon
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
lockdown90 #24520 üzenetére
A tunered az astrometa egyik változata, nekem is van hasonló
Az egyszerűség kedvéért egy pi1-esre teszem, mert nincs kéznél hub a zérómhoz. Múltkor rendeltem egyet én is (3 port usb hub + lan). Libre 7.0.3-assal.
Régi legelső generációs p1, 256MB rammal. De erre van már licenszem régről.A hd adás azt hiszem h264-es a diginél, az sd viszont mpeg2, amihez egyébként nem olyan drága a licensz közvetlen az alapítványtól megvéve, kb 850 forint körül van [link]. A vc1 licensz tévéhez nem kell.
A tvheadend 4.0 addon (ez stabil, de a 4.2 bétát is próbálhatod) telepítése után kellett egy újraindítás, hogy megtalálja a muxokat.
Először csak gépről böngészőből bekonfiguráltam, meg onnan vlc-vel kipróbáltam.
Maga a streamelés sd adásnál 20% alatt van, de persze ilyenkor nem a pi játsza, csak streamet tölti róla a pécé.Szóval felcsaptam a tvheadend kliens addont is a libreelecre.
Mindenképp legyen user és jelszó megadva (backend és kliens is), mert úgy hajlandó csak kapcsolódni.
(sokszor volt már itt ezekről szó, de openelechez anno írtam is egy tutorialt én is [link], a libre is hasonló, annyi hogy a libre repóban eleve ott vannak ezek az addonok)Áh pi1-en licensz nélkül csak hallani, de nincs képe az mpeg2 adásnak. Szóval beírtam a kulcsot a config.txt-be, hogy legyen hardveres lejátszás.
Amennyire bő fél óra alatt beállítottam, úgy tűnik elbírja az astrometa tunert az első generációs pi libreelec 7.0.2-mal. A zero még akár pörgősebb is lehet, mert annak 512MB ramja van és magasabb órajelre van húzva gyárilag. Amikor nagyon nyomogattam és epg-t néztem, akkor kezdett buffereléssel szórakozni, ha nálad lenne ilyen, akkor egyik konfig fájlban lehet növelni a buffert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- One mobilszolgáltatások
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Házimozi belépő szinten
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 9500 16GB DDR4 120GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB ÚJ Zalman T4 Plus 600W
- Lenovo ideacentre Gaming 5 Limited
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Zalman T4 PLUS FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest