- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Moto G Stylus (2026) és a Moto Pad (2026)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Bemutatkozott a OnePlus Nord 6
- Hamarabb hajtogathatod az iPhone Foldot, mint vártad
- Apple Watch
- iPhone topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
anglergab
üzenetére
Af9015 és rtl2832u chipsetes már használtam vele, arch linux rendszerrel. Az af9015 alapból támogatott vele, csak a firmware fájlt kell felmásolni rá. Az rtl2832u esetén pedig fordítani kell drivert hozzá. Más chipsetekhez sajnos akkor nem sikerül feltenni a v4l driver frissítést.
A Pi-n tvheadendet futtattam és az streamelte az adást a hálózatra. Egyszerre két tunerrel is próbáltam, úgy is jól ment. Rtl2832u chipsetes tunerből sokféle kapható a boltokban is, ebay-en 20 dolcsi körül vannak. Az it9135 chipsetest lenne jó beüzemelni rajta, mert az is elterjedt és 8 dolcsiért beszerezhető.A streamelés még nem tökéletes, valami bug lehet a tvheadendben, ami a relatíve lassú Pi-n jobban kijön, mint az erősebb pécéken. Más progival nem próbáltam, de dvblast vagy mumudvb progi is elképzelhető, hogy menne rajta.
Ha kiforrottabb lesz az openelec, akkor elképzelhető, hogy az alá menüből telepíthetően is lesz ilyesmi, mert láttam, hogy más rendszereken most is támogat tunereket és tvheadendet.
Ja igen: természetesen aktív usb hub kell a tunerekhez, mert sok energiát fogyasztanak.
A tévé adását pedig úgy néztem vele, hogy egy pc-n futott a tvheadend és az openelec xbmc-je játszótta le a pi-n. Egészen jól ment.
Három problémát láttam vele:
- a zoom nem igazán működik, így nem lehet belenagyítani a letterboxos adásba
- deinterlace nem történik, így gyors mozgáskor fésűs hatást jelentkezik
- hangcsatorna váltáskor megakad az adás, újra ki kell választani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gumi és felni topik
- Apple asztali gépek
- Futás, futópályák
- Szó szerint kifüstöli az AI-t a Közel-Keleten Irán
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASUS TUF B650M + Ryzen 7800X3D + Kingston 2x8GB DDR5 6000MHz + ID-COOLING SE-214
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan B / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Z790 / I5 14600KF / 4070Ti Super / 32GB DDR5
- Lenovo M720s Core i5 9500 // 16GB // 256GB SSD számla + gari - több db elérhető
- 15.gen! Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) +32GB DDR5 kit +ASROCK Z890 PRO-A! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AOC Q27G4XF 27 2560x1440 QHD Monitor 2026.10.27-ig Garancia Házhozszállítás
- ASUS ROG Z890-E Gaming Wifi lap Intel Core Ultra 7 265KF procival akciós áron garanciával eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann