- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
Na, de jó, hogy végre írt valaki, nekem pontosan az Operát kéne gyorsítani, és én is rá akarom rakni (elég ha átmásolom a ramdiskre, vagy telepítsem?), úgy ahogy van az egészet, mert az indulás is lassú. Ezek szerint átrakom rá úgy, ahogy van, és öröm, bódottá. 512 Mb elég vajon neki? 50 Mb maga az opera (legalább is programokban ennyit foglal), nem tudom, hogy más kell-e neki.
-
Mauzes
addikt
1. Én csak böngészővel kapcsolatos dolgokat akarom áttenni, így engem nem érint a hiba.
1-2. Az meg, hogy programot érdemes-e ram drive-ra telepíteni, azért merült fel, mert most ha én telepítek oda egy firefox-szot, beállítgatom, stb, akkor minden bekapcsolás után elvesznek a beállításaim, előzményeim, stb (ha nincs az automatikus mentés bekapcsolva)?
Cache-sel ugyanez a helyzet, az csak akkor gyorsíthat valamit, ha megmarad az adat, hiszen ha törlődik, akkor a böngésző újra minden adatot tölthet le jó lassan a netről.
Tehát a fentiekből jól következtetek, hogy csak akkor van értelme az egésznek, ha az automatikus mentést mindenképpen bekapcsolom? Csak ebben az esetben ugye a felesleges temporary internet fájlokat is oda-vissza töltögeti.
A végső kérdésem pedig, SSD + 6 GB RAM esetében hogyan tehetem a böngészési élményt a leggyorsabbá (kell-e ram drive, mennyi kell, mit tegyek oda, stb.)?
Köszi!
-
sanyek2
senior tag
A lapozófájlt nem tetted át? Egyáltalán lehetséges?
Végignéztem az ezidei hozzászólások több mint felét, keresve olyan ramdisk progit, ami nem csesztet, hogy free licenc, és normálisan teszi a dolgát. Újrainduláskor betölti HDD-ről az odaszánt dolgokat automatice, rendszerrel együtt indul, meg ilyesmi.....de nem találtam. Legalábbis nem egyértelműt. Ötleted, tapasztalatod volna ezzel kapcsolatban is?
-
Hunork
veterán
Hát sajna a dataram esetében felemás a helyzet, hiába jelöltem meg, nem nagyon ment rá...
Több órás netezés után kemény 1,2MB-ot tárolt el... Az Asrock saját terméke a legjobb ezen a téren nálam, de csak IE megy most, viszont azt kezeli is rendesen... Mindegy, a gyártó honlapján ígérik, hogy több más böngésző is benne lesz, max várok...de köszi a tippet azért!
-
Lapajbacsi
aktív tag
Egy 32 bites oprendszer csak 4 Gb memóriát tud megcímezni. Link
Swapfilet meg felesleges ramdiszkre rakni, mert ha van elegendő memória gépben akkor az oprendszer semmit sem fog kiswappolni, így akár a swap file-t nagy memória esetén akár ki is lehet kapcsolni. De ekkor csak a fizikai memória mennyiségű memóriát tudunk biztosítani a programoknak. Virtuálisat nem.Még ehhez annyit, hogy amit itt leírtál, kb egy kicsit is IT érdeklődő első gimis is tudja... tán magamba kell szálljak ha ekkora lámának nézek ki a beírásaim alapján, hogy ezt magyarázgatod nekem mint egy hülyegyereknek...
Node mind1 a lényeg, hogy én egyáltalán nem erről írtam.
32 bites oprendszerrel, 8+ giga ramos hardver konfigon is képes egy ramdiszk alkalmazás az oprendszer által allokált 3,2 gigán túli memóriát MINDET felhasználni ramdiszknek, arra meg ráirányíthatod a swap file-t, ha tetszik fullba is (bár sztem felesleges)... ergo gyakorlatilag így csinálhatsz 32 bites oprendszerrel is 8-, de akár több giga műveleti memóriát, ha úgy tartja úri kedved...
Már csak azért is csodálkozom hogy ezt nem tudod - legalábbis a beírásodból az jött le - mert pár napja ezt itt kitárgyaltuk... (én spec nem tudtam, de én csak hobbi júzer vagyok...) -
Lapajbacsi
aktív tag
Nade ez már spéci cél-felhasználás, mivel mezei (épelméjű) júzer nem tart nyiva 30+ tabot...
Bizonyos munkaköröknél viszont valóban van olyan állomás ill szitu, amikor tényleg indokoltan meg kell nyisson/megnyit ilyen sokat paralel a kolléga, pl brókercégeknél ill bizonyos újságírók stb... bár sztem szinte minden esetben némi ésszerűség, optimalizálás, gondosság, elejét vehetné az ilyen kupinak..
Csak azért mezei júzerként ne tegyem már ramdiskre a böngésző kesst, mert majd ha netán néha extrém sok tabom lesz nyitva akkor majd jól jön... nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest