- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
D28
tag
válasz
enginev3.0 #10248 üzenetére
A bios az tudja, megnéztem, de akkor még megálmodom h mit csináljak. Köszi az infót.
-
enginev3.0
félisten
válasz
enginev3.0 #10241 üzenetére
Annyit hozzá tennék még a kérdéshez, hogy a 4ből 2 lemezen még 0byte olvasás és írás történt, ezeket szeretném leválasztani róla
-
válasz
enginev3.0 #10220 üzenetére
Nem vagyok egy nagy WD-s, de a PURPLE-nál azt olvastam, hogy videostream tárolásra van kihegyezve. Ez ugye a biztonsági kamerákról érkező datafeed végeláthatatlan írási ciklusok néha 1-1 törlés. De az adatlapon is írják, hogy Write priority, vagyis az írás előnyben. Ezt lehet még Backupra használni jó eséllyel azt is csak írni fogod, ha meg egyszer mégis olvasni kell akkor csak az a fő, hogy tudja nem számít a sebesség.
A RED meg NAS használat, ott nincs írás olvasás priorizáslás, ott a válaszidő szent és sérthetetlen. Ez azért van, mert ha túl nagy a válaszidő a RAID kártya azt mondja szar a disk és szétesik a tömb. Az ügyfél meg üvölt, hogy hova lettek az adatok. Az adott válaszidőhöz kell a lehető legjobb sebességet kitaposni írás olvasásból egyaránt.
Szerintem ebből látszik a két merevlemeznek merően eltérő a felhasználási területe.
Szoftveres raid azért néz ki másképp, mert ott operációs szinten indul el két írási szál és ott a válaszidő nem ennyire fontos...
-
brd
nagyúr
válasz
enginev3.0 #10218 üzenetére
Hát, RAID0-nál felszaladna a szemöldököm, ha nem így lenne.
-
válasz
enginev3.0 #10215 üzenetére
Hát nézd, ahogy látom a 3 merevlemezből kettő WD RED a másik meg PURPLE....
Én nem raknám őket össze, mert látod, hogy az egyik majd megszakad míg a másik kettő fél gőzzel megy.Szerintem alapvetően más a felépítésük videostreamre ajánlják a "lilát" míg a RED a sokat olvas sokat ír NASokhoz.
Inkább a purplet vedd ki a tömbből és nézd meg úgy a két red teljesítményét. -
válasz
enginev3.0 #10213 üzenetére
Hát azzal igazából csak a borulás kockáztatod.
1000 internet elméletileg ki tudja akasztani az invidual merevlemezt. De mond azt, hogy a nap minden percében megy a vonal 1000-el és sosem csökken és te azt mindig 100%-on használod letöltésre....Feltöltés az ugye más tészta
A 200as nethez bőven elég a merevlemez. De feltölteni annyival biztos nem fogsz, mert akkor már az DNS lekérések is akadni fognak és szakadozni az böngészés.
Blokk méret.
Ugye minden fájl min 1 blokk. Most nagy méretnél ugye a kis fájlok elpazarolják a blokkokat. De ha kicsit a blokkméret akkor meg túl sok van belőle, így lassulnak a fájlműveletek. A torrent, jó nagy fájlokból áll főleg mióta nem tömörítik rongyá a dolgokat. Szóval csak torrenthez választhatsz a defaultnál nagyobb méretet is. Azonban a tapasztalat azt mutatja elég elhanyagolható a gyorsulás lassulás, kimérni is nehéz -
Peter Kiss
őstag
válasz
enginev3.0 #10210 üzenetére
Hagyhatod valami "default" jellegűn, mindegy. Ami nem mindegy, hogy a torrentkliensed hogyan használja a disk-et. Netsebességtől függően állíts be nagyon buffert, ha támogatja a kliens, és nem írja ki az összes blokkot mánazonnal, ahogyan lejött. Emellett nem is használnék RAID-et erre, individual lemezek pont ugyanolyan jók erre.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
enginev3.0 #10210 üzenetére
Sziasztok!
Van egy Alienware 15 R3-as gépem (részletes specek az adatlapomon), amelyben pillanatnyilag két M.2-es slotban lévő Samsung SM961 256GB NVME SSD van RAID 0-ba kötve (rajta a Windows 10 Pro oprendszerrel) és a 2.5"-ban egy HGST 1TB HDD (sima adattároló szerepben).
Szeretnék egy teljesen clean Windows 10 újratelepítést csinálni pendriveról és a jelenlegi RAID 0 is maradna.
Namármost, pendrive #1 bedug és arról Windows 10 telepítő elindít, ez alapból ugye csak a HDD-t látja, ennek megfelelően pendrive #2 bedug és arról betallózom neki az Intel Rapid Storage Management driverét, ezt kb. 1 percen belül telepíti majd a lista a következőkre bővül ki:
A kérdésem a következő lenne: Innen mit kell/lehet módosítani vagy törölni vagy formázni? A rendszer természetesen továbbra is az SSD RAID 0 tömbre települne, de nem tudom kell-e bármit is tennem a többi jelenlévő kis recovery és egyéb partícióval.
A segítségeteket előre is köszönöm!
Szerk: új hsz. akart lenni, nem válasz.
-
válasz
enginev3.0 #10198 üzenetére
Max 10K -ért fagyit kap az ember nem RAID kártyát
Azért nem érdemes szerintem ilyenben hardveres raidel vacakolni, mert az implementáció nagyon könnyen kibaszhat veled. Ha mozgatni akarod, vagy új lemezt berakni szarba kerülhetsz. Míg szoftveres RAidnél ilyen nincs
-
válasz
enginev3.0 #10196 üzenetére
Akkor vegyél használtban egy sima Sata bővítőkártyát és kész
-
válasz
enginev3.0 #10194 üzenetére
Én még mindig inkább vennék egy 250es kiswinyót vagy 64/32 GB SSD-t rendszernek...
Igen biztos lehetsz benne, hogy húzni fogja, hiszen amikor adatot forgalmazol a windows írni fog saját magának is bejegyzéseket.
-
válasz
enginev3.0 #10192 üzenetére
Hát ez hatalmas tökönlövésnek hangzik
Tulajdonképpen fel, de csak szoftveres RAIDnél...
Viszont a RAID 1 és a RAID 0 Skálázódik a leglassabb merevlemezhez, szóval ehhez a félig felhasznált lesz valószínű a leglassabb
-
brd
nagyúr
válasz
enginev3.0 #10151 üzenetére
Nem hogy nem érdemes, nem is nagyon lehet mással, mint a beépített megoldással. Alapvetően a dinamikus lemezeket kezelő particionáló program is kevés van, és ezek között még kevesebb, ami a rajtuk kialakítható RAID-et képes létrehozni; de az AOMEI-nek, vagy a Paragon-nak van ilyen programja, ha jól emlékszem.
-
válasz
enginev3.0 #10019 üzenetére
Megértem a problémádat, nekem 450 felfelé futó torrentem van/volt, de már a szerver is nyikorog a másik oldalon. Eleve induláskor kikérdezés, Hash-ek számítása és ilyenek, nincs az a proci ami ne lihegne alatta. Fájlok átnézése..... A szerver sem fog neked egyszerre 500 torrentnyi kérdésre felelni
Ugye a kliens is csak X számú kapcsolatot tud értelmesen kezelni.
Ugye a RAID 0 sajnos nem gyorsítja a kis fájlok írása olvasását kvázi a torrent is addig megy jól amíg elég nagy memória tárhelyet tudsz neki adni.Talán ezek a hybrid diszkek lehet többre mennének, de nem néztem utánuk...
-
válasz
enginev3.0 #10016 üzenetére
Jól, de mennyi felfelé ??
Gondolat: Ha 1000 Megabit lefelé, és szándékosan írtál 1000-et és nem Gigabitet akkor számomra ez a DIGI 1000/200-as netjét jelenti.
Nos, nekem a UPC 500-as netjével 42 Mega/Másodperc volt a rekordom, de tegyük fel az 1000-es elméleti 125 Mega/sec sebességét el tudod érni.
Itt kb teljesen mindegy 2X3TB és 3X2TB is könnyedén eléri ezt a sebességet....NA DE EZ CSAK Lefelé...
Felfelé az a vonal "csak" 200-as, bár a "DIGI" néha azt mondja, hogy nem terhelt a rendszer nesztek az egész... de ezen helyzetekre nem érdemes készülni....
Nos a felfelé 200 az 25 mega/sec elméleti sebesség ezt még a sima merevlemez is bírja gond nélkül.Végkövetkeztetés: Lehet inkább külön kötném a merevlemezeket. A sebességadatok is az elérhető maximumot mutatják, nem pedig azt amit használni fogsz. Én PL nem tudom elég gyorsan nyomkodni a letöltés-> Torrent mentése -> Igen ez sorozat/film/játék oda töltsed le -> OK sorozatot.....
Ha közben jön a szükség "kétbetűs kitérővel" már lent is van minden...Bár persze mit dumálok én mikor nekem SSD + RAID 10 van a gépemben
De talán ne ess az én hibámba, mert felesleges -
válasz
enginev3.0 #10013 üzenetére
3 HDD természetesen gyorsabb, hiszen akkor mindhárom sebességét ki lehet aknázni. Viszont ugye a kockázat is nagyobb, mert 3 merevlemeznek kell egyszerre jól működnie.
Igazából az a kérdés milyen NETed sebessége aminek a végén csücsül a gép....
-
válasz
enginev3.0 #9905 üzenetére
HA...
HA...
HA...
Jó vicc voltNézd akármilyen csábító inkább használd külön külön a winyókat...
Hidd el szopás az egész........... -
Krix
őstag
válasz
enginev3.0 #9903 üzenetére
4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest