- Netfone
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Márkaleépítés árnyékában dönt üzemidőrekordot a OnePlus 15T
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Huawei Watch GT Runner 2 – óra a futóra?
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Az OS által használt file-ok viszonylag kicsik, pár tíz-száz KB-osak, ezek elérésén a RAID0 nem sokat tud gyorsítani, kivéve, ha pontosan egymás mellett vannak, de ez ritka. Sőt, a RAID0 kicsit ront is a seek time-on (pláne, ha nem azonos szerkezetű - tányérok száma, sebesség - HDD-k vannak összekötve). Természetesen, ha többnyire nagyméretű file-okkal dolgozol, és azokban olyan adatok vannak, amelyekre stream-szerűen van szükség (pl. digitalizálás, konvertálás, de ezek is csak akkor, ha a háttértároló vissza tudja fogni őket egyáltalán a sebességben), akkor RAID0 ajánlott egyértelműen (persze ha tudatában vagy még az 1 db HDD-nél is nagyobb kockázatnak). Én a tapasztalataimat írtam le, próbálgattam én is RAID0-t az OS alá, de ha két régebbi HDD volt a RAID0, és egy gyorsabb seek time-mal bíró HDD volt az alternatíva, mindig az utóbbi lett a gyorsabb. Ha beleolvasol a topic korábbi részeibe, ahol ez a kérdés felmerül, a tapasztaltabb topictársak hozzászólásaiban is ezt fogod olvasni.
Tomate: Igen, az az elején van, és minden, amit a telepítők hoznak létre egy üres HDD-n, az az elején lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA Ultimate SU650 1TB - 2.5", SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital WD GOLD 10TB - WD102KRYZ - Keveset futott - Eladó!
- Western Digital WD GOLD 10TB - WD102KRYZ - Új, tesztelt - Eladó!
- Intel D3-S4510 1,92 TB - 2,5", SATA3, 7100 TBW - 100/99% - Eladó!
- Intel D3-S4510 1,92 TB - 2,5", SATA3, 7100 TBW - Új - Eladó!
- Intel Core I5 7500 félkonfig RAM nélkül + olvass!
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest