- Így néz ki és ekkor startol a Honor 600 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
válasz
cherockee
üzenetére
Hi !
Ugyan akkorának kell lennie és lehetőleg ugyan olyan típusnak(és cahce ,méretnek) A méret a lényeg. Ha a többi nem stimmel még elmehet a rendszer. (én is maxtor+samsungot használtam,bár RAID0-ban)
Ha nem akarsz rá sokat költeni, akkor:
Vegyél egy Sil 0680-ast (legolcsóbb, de suta is) kb 4-5 ezer
Veszel még egy maxtort. (80GB) ha nagyobbat veszel azt fújhatod,mert nem tudod kihasználni a plusszt.
Elméletileg belegyűröd a kártyát, ráteszed két külön kábelre a két vincsit (master legyen a mostani) majd taposod az F3-at (asszem ezt írja ki a vezérlő a bootolás elött) Ott kiválasztod a ''mirror(ed)'' opciót és elméletileg meg kell adni, hogy melyiket akarod tükrözni a másikra. Aztán vagy megcsinálja magától vagy be kell menni ismét a RAID bios-ba és rebuild parancsal munkára kell fogni az új vincsit.
Azért írom feltételes módban,mert én még csak RAID0-t csináltam (és használok) RAID1-et (azaz a mirrored-et) még csak ki sem próbáltam. De elméletileg így kell csinálni.
Még egy-két tanács:nem kizárt, hogy újra kell telepíteni a win-t. Már csak azért is,mert a drivert valahogy be kéne neki adagolni mert különben nem tud bebootolni. (ezt a win telepítésekor kell egy kislemezről. Mikor mondja, hogy más RAID és SCSI driver telepítéséhez nyomd meg az F6-ot)Ha van egy másik vincsi a gépben,akkor le kell azt tiltani a bios-ban,mert különben mindig arról akar boot-olni. De lehet, hogy az egész cirkusz elött elég ha feltelepíted a drivereit és csak utána állsz neki RAID-elni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- SAMSUNG 970 EVO PLUS 250GB M.2 NVME PCI-E 3.0 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- XPG SPECTRIX S40G RGB 512GB NVMe SSD 100% / Beszámítás OK!
- Intel D3-S4520 1,92 TB - 2,5", SATA3, 8800 TBW - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 512 GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
- iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4328, 100% AKKSI
- Dell Optiplex 3020 MT,i3-4130,8GB RAM,128GB SSD,WIN10
- Apple MacBook Air M3 15 256GB,Újszerű,Dobozaval,24 hónap garanciával
- Xiaomi Mi 10T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest