- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Aktív témák
-
Akheron
senior tag
válasz
DokiMovies #20 üzenetére
Én próbáltam, és ezen kívül még sok minden mást is. Talán a feszültség emelése segített volna, de a régi alaplapomon nem lehetett emelni.
-
DokiMovies
csendes tag
Akinek hasonló gondja van mint a fent leírtak probálja meg a biosban
4x agp beállítani és a Fast agp Writet letíltani! -
Akheron
senior tag
Nah, az alaplapcsere segített. Már tökéletesen működik a kártya. Végül Asus A7N8X-et vettem, de az nForce-os alaplappal sem volt még gond, az összes eszköz szépen működik (igaz, az nvidia féle drivercsomagot nem raktam fel, hagytam inkább a WinXP-ben találhatókat).
Már csak jobb CPU-t és 2x512 MB normális memóriát kéne vennem a Doom 3-hoz :D -
Sero
csendes tag
Sziasztok,
Nekem egy sima R600-om van, nem kb. 3 hónapja vettem. Nekem is hasonló volt a próblémám mint ahogy olvastam az eléjén. A gép elindult és sötét volt a képernyő. Ha beleraktam másik gépbe ott frankón müködöt. Nos kiakadtam és elkezdtem mozgatni a AGP slotban, hátha jobb lesz. :(
BIOS frissitettem az alaplapon, mert az okosok azt mondták az a baj. Hát nem az volt! :) Akkor kitalálta valaki, hogy a táp gyenge. Na és akkor elmentem venni egy tápot! Az új táppal is ua. volt a szitu! :( Na itt már féltem, hogy alaplap csere lesz. Aztán mikor raktam vissza a tápot elfelejtettem a CD-ROM-ra rádugni a csatit és a gép életre kellt!! :) Na ekkor már örültem, mert ez volt az első életjele a kártyának.
Lényeg, hogy a CD-ROM valamiért ütközött a kártyával, mert más CD-ROM-mal elindult az egész! Vettem egy DVD-t bele és azóta csontra müxik az egész! :)
Ez csak egy ötlet, de meglehet próbálni!
ÜDv
Seró -
Svenike
tag
Szép napokat!
Az a, meglehetősen ostoba kérdésem lenne, hogy miként lehet az AGP feszültségét emelni, ha az alaplap bios-ába nem tudom?
Nekem is vacakol a kártyám és úgy vélem egy ilyen kis emelés segíthetne rajta.
Alaplap: Epox 4BDAE, proci: 1,7@2,04 Celeron, kártya: Abit 9600 Xt...
Segítség! :O -
Akheron
senior tag
Megvettem tegnap a 420-as chieftec tápot, de a helyzet változatlan, úgyhogy ma be kell ruháznom egy alaplapba is. Azt hiszem MSI KT880 deltát vagy ASUS A7N8X-et veszek... bár a KT880-as MSI-ről nem sokat hallottam.
A tesztek alapján még mindig lassabbnak tűnik a VIA chipsete az nforce-nál.. de félek az nforce IDE-kezelésétől :(
Viszont a KT880-tól is félek egy kicsit, mivel nem sok tesztet láttam/olvastam róla... :) Na majd meglátjuk, mi lesz...
Ha alaplapcsere után sem fog működni a 9800pro, komolyan mondom, idegösszeroppanást kapok :O -
Akheron
senior tag
Igen, épp ma próbáltam ki egy számtech.boltban, tökéletesen működött... :D
Nekem még mindig nem sikerült működésre bírnom, BIOS update nem segített, feszültséget pedig nem lehet emelni a KR7A-n :(
Rendeltem egy 420-as Chieftec tápot, nemsokára meglesz valószínűleg, este kipróbálom, hogy segít-e.. ha nem, akkor holnap veszek új alaplapot..
Lehet, hogy ez valamiféle árukapcsolási akció igencsak elfajzott változata? :DD -
pallmallka
tag
Ha jól tudom nincs neki külön topic hanem tobbeknek volt ojan problémája nV rol ATI csere után h különböző programok hibát irtak ki vagy lassan futottak. Erre volt az egyik megoldás a reinstall mivel az ATI driverrel ellentétben az nV t nem lehet tökéletesen uninstallálni. (használd a keresőt:) )
-
Noctua
csendes tag
válasz
pallmallka #11 üzenetére
A teljesítmény külömbségre kíváncsi lennék mondjuk, bár az se lehet
olyan egetrengető mert nekem valahogy azt se sikerült észre venni.
Hol van erről topic vagy valami? -
Noctua
csendes tag
Hát az az igazság, hogy nem unatkozom annyira, hogy minden egyes
vga cserével meg miegymással windows reinstalt játszak. :t -
pallmallka
tag
dejo itt valakinek:) Örülök h tobb csere és rendszeres tesztelési tapasztalatokkal Lenet tudsz mondani a jopár oreg PH!-snak akik pont az ellenkezőét allítják mint te:) De orulok h neked aki rendszeresen cserili nV és az ATI kártyáit nem fordult meg elo h a rendszere gyenebb teljesitmenyt hozot (mert ezt ugye a rendszeres tesztekből tudod) vagy h valamien programnak nem tecett a két különböző driver.
Megnyugtató h ilyen is van:)
No offense, a fentieket nem bunkoságból irtam, de azért szúrja szemem h most kezdtél itt irogatni es mar is azal tood kezdeni (szinten a tapasztalatod miatt) h amit irtam hulyeseg...
Az előző hozzászólásom a PH!-n olvasottakat tükrözi, más emberek tapasztalatait, nekem még nem volt hasonló problémám, mert mindig reinstall volt.(és nem csak a driver miatt:) ) -
Noctua
csendes tag
válasz
pallmallka #9 üzenetére
Ez hülyeség sztem lehet, hogy nem lehet uninstallni, de nem is kell.
Egyébként külön könytárba rámolja az Nv a cuccait. Hogy értsétek én
már millió egyszer váltogattam nv és ati kártyát a windows alatt és
soha semmi baja nem volt. -
pallmallka
tag
Igen előfordulhat, hogy más feszültséget használ a regi meg az új kártya...
Mindenesetre ha nV rol váltotok ATI ra az nagy valoszinoseggel egy Win reinstallt is fog jelenteni mert a nV drivereket nem igazan lehet uninstallalni :(
Bár az az igazság h en ezt a fesz dolgot kicsit furcsának talalom bar lehet h alaplapfuggo. nekem az abit lapommal nem volt ijen gond nV GeF2 rol Sapphire R9600pro ra váltáskor:) (KD-7 és NF7-S) Mindkettoben bennvolt az nV meg a R9600PRO is) -
Akheron
senior tag
Jut eszembe, a biost default-ra állítottam, majd próbáltam resetelni is... még az elemet is kivettem pár percre.
Szóval ha valakinek ilyen problémája akad, valószínűleg rajta sem segít a fenti eljárás, úgyhogy ne is nagyon szenvedjen ezzel. -
Akheron
senior tag
Én is ugyanezzel a problémával szembesültem tegnap, mikor beszereltem a gf2mx400 után a Club3d 9800 prot :]
Szintén kipróbáltam mindent... minden kártya ki, meghajtók kábele kihúzva, bios állítgatása...
Próbáltam a DSub-on, a DVI-n, még az Svideo csatlakozón is, sehol semmi jel...
Viszont, ha az áramkábelt leszedtem a VGA-ról, akkor bekapcsolta a monitort, és megjelenített egy piros színű üzenetet, hogy csatlakoztassam a tápkábelt, és olvassam el az útmutatót :)
A gép egyébként nálam is rendesen indult, csak kép nem volt, de nem is csipogott. Reset után viszont nem éledt újra, CTRL+ALT+DEL után pedig 1 hosszú és 2 rövid csippanást hallottam. Nem néztem utána, de gondolom ez a vid.kártya lehet..
A feszültségemelést még nem próbáltam, mert sajnos nem a prohardveren kezdtem a keresgélést :(
Egyébként viszonylag sok fórumon találkoztam ilyesmivel...
ABIT KR7A alaplapom van, és az abit webhelyén találtam is egy bios frissítést, mely állítólag a 9700 bootolásával kapcsolatos, bizonyos típusú tápegységek esetén fellépő hibát javítja.
Viszont még nem sikerült frissítenem, mert nem volt floppy-m, az awdflash meg nem fut XP alatt :D De először természetesen a fesz. emelésével fogok próbálkozni, remélem segít... nagyon megijedtem tegnap, mert egy apronetes arctól vettem a kártyát 47K-ért, hiányosan kitöltött jótállási papírral (bontatlan volt) :]
A hozzászólásommal persze nem sok újat mondtam, de legalább látja az idetévedő, hogy nem egyedi problémáról van szó, hanem sorozatosan fordul elő ilyesmi...
Remélhetőleg nekem is sikerül megoldanom a problémát... majd megírom, hogy a fesz. emelés, vagy a bios frissítése segített-e. -
kriszosz
csendes tag
Hááá!
Sikerült :D:D:D:D
VGA voltage 1,5ről 1,7re
oszt ment ;)) -
kriszosz
csendes tag
Hát a BIOSt maj kiprobálom, csak előbb minden munkámat lementem vmi biztos hejre, meg az eredeti BIOS konfigomat is, nehogy itt a 200 oldalas fordíttásom elszájjon, mer morci leszek! ;)
-
kriszosz
csendes tag
Sziasztok!
Óriási problémám van. Tennap vettem egy Club3D Radeon 9600 Pro-t. Beleraktam a kis gépembe (ASUS A7V8X, AMD 2100+, 512 RAM, korábban Geforce FX 5200-m volt), és a gép bár elindult, a képernyőn semmi sem jelent meg. Gondoltam rossz a kártya, de beraktam egy másik gépbe (Celeron 1700, szintén ASUS alaplap) és ott tökéletesen szuperált. Már probáltam mindent, kivettem és visszaraktam kb. 50szer, Hatmillio BIOS beállitást kiprobáltam, de semmi. Valaki aszonta nem kap elég áramot, lehuztam a tápról minden felesleges cuccot, de SEMMI!!! Most már kezdek begajdulni, pliz segiccsetek!! Ötlet, hozzászolás?
Ja, amugy Írtam a CLub3Dnek is, szonták kontakt ASUS, refresh BIOS. Ezt még nem probáltam. Szerintetek érdemes?
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest