Keresés

Aktív témák

• Akheron

senior tag

válasz DokiMovies #20 üzenetére

Én próbáltam, és ezen kívül még sok minden mást is. Talán a feszültség emelése segített volna, de a régi alaplapomon nem lehetett emelni.

• Akheron

senior tag

válasz Akheron #16 üzenetére

Nah, az alaplapcsere segített. Már tökéletesen működik a kártya. Végül Asus A7N8X-et vettem, de az nForce-os alaplappal sem volt még gond, az összes eszköz szépen működik (igaz, az nvidia féle drivercsomagot nem raktam fel, hagytam inkább a WinXP-ben találhatókat).

Már csak jobb CPU-t és 2x512 MB normális memóriát kéne vennem a Doom 3-hoz :D

• Akheron

senior tag

Megvettem tegnap a 420-as chieftec tápot, de a helyzet változatlan, úgyhogy ma be kell ruháznom egy alaplapba is. Azt hiszem MSI KT880 deltát vagy ASUS A7N8X-et veszek... bár a KT880-as MSI-ről nem sokat hallottam.
    A tesztek alapján még mindig lassabbnak tűnik a VIA chipsete az nforce-nál.. de félek az nforce IDE-kezelésétől :(
    Viszont a KT880-tól is félek egy kicsit, mivel nem sok tesztet láttam/olvastam róla... :) Na majd meglátjuk, mi lesz...

Ha alaplapcsere után sem fog működni a 9800pro, komolyan mondom, idegösszeroppanást kapok :O

• Akheron

senior tag

válasz Angie™ #8 üzenetére

Igen, épp ma próbáltam ki egy számtech.boltban, tökéletesen működött... :D

Nekem még mindig nem sikerült működésre bírnom, BIOS update nem segített, feszültséget pedig nem lehet emelni a KR7A-n :(

Rendeltem egy 420-as Chieftec tápot, nemsokára meglesz valószínűleg, este kipróbálom, hogy segít-e.. ha nem, akkor holnap veszek új alaplapot..

Lehet, hogy ez valamiféle árukapcsolási akció igencsak elfajzott változata? :DD

• Akheron

senior tag

Jut eszembe, a biost default-ra állítottam, majd próbáltam resetelni is... még az elemet is kivettem pár percre.
    Szóval ha valakinek ilyen problémája akad, valószínűleg rajta sem segít a fenti eljárás, úgyhogy ne is nagyon szenvedjen ezzel.

• Akheron

senior tag

Én is ugyanezzel a problémával szembesültem tegnap, mikor beszereltem a gf2mx400 után a Club3d 9800 prot :]
    Szintén kipróbáltam mindent... minden kártya ki, meghajtók kábele kihúzva, bios állítgatása...

Próbáltam a DSub-on, a DVI-n, még az Svideo csatlakozón is, sehol semmi jel...
    Viszont, ha az áramkábelt leszedtem a VGA-ról, akkor bekapcsolta a monitort, és megjelenített egy piros színű üzenetet, hogy csatlakoztassam a tápkábelt, és olvassam el az útmutatót :)

A gép egyébként nálam is rendesen indult, csak kép nem volt, de nem is csipogott. Reset után viszont nem éledt újra, CTRL+ALT+DEL után pedig 1 hosszú és 2 rövid csippanást hallottam. Nem néztem utána, de gondolom ez a vid.kártya lehet..

A feszültségemelést még nem próbáltam, mert sajnos nem a prohardveren kezdtem a keresgélést :(

Egyébként viszonylag sok fórumon találkoztam ilyesmivel...

ABIT KR7A alaplapom van, és az abit webhelyén találtam is egy bios frissítést, mely állítólag a 9700 bootolásával kapcsolatos, bizonyos típusú tápegységek esetén fellépő hibát javítja.

Viszont még nem sikerült frissítenem, mert nem volt floppy-m, az awdflash meg nem fut XP alatt :D De először természetesen a fesz. emelésével fogok próbálkozni, remélem segít... nagyon megijedtem tegnap, mert egy apronetes arctól vettem a kártyát 47K-ért, hiányosan kitöltött jótállási papírral (bontatlan volt) :]

A hozzászólásommal persze nem sok újat mondtam, de legalább látja az idetévedő, hogy nem egyedi problémáról van szó, hanem sorozatosan fordul elő ilyesmi...

Remélhetőleg nekem is sikerül megoldanom a problémát... majd megírom, hogy a fesz. emelés, vagy a bios frissítése segített-e.

Aktív témák

Hirdetés