Új hozzászólás Aktív témák
-
leleszi
csendes tag
Én most váltottam. A Syno is elég alap volt (212j, 1,2GHz/256 RAM) a Qnap TS 212 sem egy erőmű. (1,6 GHZ/512 RAM).
A Qnapnban vanpár pozitívum, de egyelőre nem tudom eldönteni, hogy ne küldjem-e vissza. A qnap sokkal hangosabb, a szoftvere számomra kevéssé letisztult. A Syno a Mac Finder oldalsávon szépen megjelent, egy példányban (fogalmam sincs milyen protokoll szerint). A Qnap-ból van vagy 3 példány a Finderben pl. külön AFP, SMB. A fő bajom nem a márkával van, hanem azzal, hogy nagyobb teljesíményűt kellett volna vennem, ami viszont a synology esetén hamar 100 fölé repít. -
atosz
őstag
Ezt egyelőre - legalábbis úgy tűnik - sikerült megoldani.
Viszont megint más:
Én a Transmission torrent klienst használom, mert ezzel sikerült először összerakni a telefonos/tabletes/wines távoli elérést, viszont távolról
- elindítani tudok újat
- pause
- töröl
- töröl + töröl adatEz tök jó, viszont szeretném, ha távolról lehetne összességében is be-kikcspolni a Transmission-t. Van erre mód? Gondolom, igen, de még nem találtam meg a módját...
Ha más appal megy ez, akkor szívesen átállok arra is...
-
atosz
őstag
Próbálkozom ezzel a PhotoSync-el + owndrive-al.
- 8.2.2 az aktuális verzió => persze ami elérhető a QNAP-re, az 8.0.4, remélem ettől még megy
- megvettem az appot, regeltem az owndrive-on, stb
- igyekeztem beállítani a PhotoSync-ben a WebDAV-ot (ha nem keresgetsz rá, akkor sose jössz rá, hogy ez kell, na mindegy, ennyit az easy to use megoldásokról)
- egy ilyen leírást találtam a 7-es verzióhoz, de írhatok én be bármit a mezőkbe, természetesen nuku kapcsolat.Szerintetek mit kellene beírnom, hogy legalább azonos hálón menjen?
-
benoce
tag
Szerintem nem nagyon fogsz találni olyan megoldást ami direktben hozzáfér az iCloud-ra mentett képeidhez.
Olyanok vannak amik szinkronizálhatják a képeidet, a tárolóhelyek között.
Esetleg egy privát cloud létrehozása - Owncloud ?Régen volt egy használható - Tonido - de valamiért elhalt
-
atosz
őstag
Nos, kezd egy kicsit betelni a pohár nálam. Lehet, hogy én vagyok nagyon értetlen és béna, de azért általában meg szoktam tudni oldani a problémákat kis utánajárással. Ha ennél több (vagy csak negyed ennyi...) utánajárás kell, akkor az a termék nagyon nem felhasználóbarát!
A problémám:
Alapvetően Apple cuccokat használunk itthon (kivéve a laptopokat) => iphone + ipad + apple tv3
A NAS egy QNAP TS-212pAz egyik célom a NAS beszerzése kapcsán, hogy végre legyenek egy helyen a fotók és videók, amit bárhonnan nézegethetünk, lejátszhatunk, stb. Van egy régebben használt Pana fullHD kamerám is, így gondoltam végre tudom rendszerezni a régi anyagokat, amik egyébként m2ts formátumban vannak.
Sajnos viszont én nem találam még olyan appot, amivel az iCloud-ról, az iPhone(ok)-ról nemhogy automatikusan, de úgy egyáltalán be tudom szívni a NAS-ra a fényképeket és videókat! Az nonszensz, hogy egyenként kellene a fájlokat kiválasztani. Természetesen a cél azon van, hogy ez automatikusan menjen, azaz:
- ha wifi-n lógok, akkor az újabb kéepek és videókat tolja fel nekem bárhova, nem érdekel, de a végén landoljon a NAS-on
- ne csak egy készülékről nyilván
- ha valami mappában van, akkor jó lenne azzal együtt szinkronizálni
- egy egyszerű account és megosztási management, hogy beállítható legyen, mely készülékekből származó fotókat ki láthassaVan egy fizetős PhotoSync nevű app, ami a leírtak alapján tökéletesen megy a Synology-val. Valóban nem létezik megoldás a QNAP-re?
Illetve arra is várnék tippeket, hogy az iCloud-ban lévő sok GB-nyi fotót és videót, hogyan tudnám egyszerűen a NAS-ra "varázsolni".
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest