Új hozzászólás Aktív témák
-
bringasisti
őstag
Első körben ha egy műszer mutat valamit nem szabad megijedni. Most voltam egy infúzió kúrán és előtte utána mérnek vérnyomást. Előtte kicsit alacsonyabb volt de utána mikor mérték 72 mármint nem a pulzus hanem a vérnyomás. Mivel éreztem hogy semmi gond mondtam hogy szar az Omron méröke. Megmérték ismét akkor már 90 volt, de mondtam hogy az se lehet jó mert egyszer mikor tekerés után 88 ra leesett akkor mint a vak koldus úgy mentem ki a konyhába teát főzni. Mérték egy harmadikat 107. Mondtam hogy ezt már beirhatják a naplóba mert szerintem helyes az érték.
-
bringasisti
őstag
Te nyilván nem fogod tudni mert ez kardiológiai kérdés, de mint említettem megmutattam orvosnak aki nem hitte el a problémámat és rögtön másképp állt a dologhoz. Amit Te is tudsz értékelni a bekarikázott pulzusszámot és a PNN50 értéket ami kimutatja hogy a mért időszakban 50 msec eltérés két szívverés között hány százalék
-
bringasisti
őstag
Rajtam volt egy 24 órás EKG holter akkor végig a pántot is viseltem hogy tudjam mennyire pontos. Kb. 7 óránként újra indítottam hogy ne legyen olyan sok egy mérés adattartama. Nekem mikor tekerek akkor van fent és másnap ha túltoltam a biringát akkor mérek egyet. Használhatod egész nap, de időnként újra indítod, és ha az addig mért szakasz rendben volt törlöd a rendszerből
-
bringasisti
őstag
Szívfrekvencia rövidítések;
AR > autoregresszív sprektum analízis
AV > antriovventricularis csomó
cAMP > ciklikus adenozin-monofoszfát
CHF > örökletes szívbetegség ( congestíve heart failure)
DFA > detrended fluctuation analysis
EKG > elektrokardiográfia
FFT > gyors Fourier transzformáció ( fast Fourier transformation)
GABA > gamma-amino-vajsav
HF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető magas frekvenciájú tartomány
HRV > szívfrekvencia variancia ( heart rate variability)
HRVti > a HRV diagram hisztogramjának trianguláris index
LF > a gyors Fourier trnszformációval nyerhető alacsony frekvenciájú tartomány
NMDA > N-metil-d-aszparát
HFnu > magas frekvencia normalizált egységben ( high frquency normalised unit)
LFnu > alacsony frekvencia normalizált egységben ( low frequency normalised uint)
pNN50 > az 50 msec-nál nagyobb mértékben eltérő szomszédos RR-távolságok százalékos aránya 24 órás időintervallumra nézve
rMSSD > az egymást követő RR-intervallumok különbsége négyzeti átlagának négyzetgyöke 24 órás intervallumra vetítve
SA > Sinus-csomó ( sinoauricularis csomó)
SD1 > a Poincaré ploton a plotonok alapvonaltól merőlegesen számított szórása
SD2 > a Poincaré ploton a plotonok alapvonallal párhuzamosan számított szórása
SDANN > 5 perces intervallumok átlagának 24 órára kivetített szórása
SDNN index > 5 perces intervallumok szórásának 24 órára kivetített átlaga
SDNN > a normál RR-intervallumok szórása 24 órás mérés alatt
TP > total power, az AR spektum teljes teljesítménye
TSS > teljesítmény-sűrűség spektum
ULF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető ultra alacsony frekvenciájú tartomány
VLF > a gyors Fourier transzformációval nyerhető nagyon alacsony frekvenciájú tartomány*********************************
Szívfrekvencia 02;HRV > szívfrekvencia-variabilitás
HT > hipertoniában szenvedő beteg
HR > maximális szívfrekvencia
mean HR > átlagos szívfrekvencia
min. HR > mini ali s szívfrekvencia
SDANN > NN-intrevallumok 5 perces szegmensekben mért átlagának szórása a teljes megfigyelési idő alatt
SDNN > NN-intervallumok szórása
RR-intervallumok > NN-intervallumok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged