- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
schleier #590 üzenetére
Ezzel vitatkoznék, hardverben (GPS chipset, antenna, erősítő) és szoftverben is jóval erősebbek, mint az olcsóbbak. Térképet is sokkal szebben rajzolják, van kismillió példa a neten, ahol összehasonlítják őket. Nyilván a jobb minőségért sokkal többet kell fizetni. Az áruk ezeknek a termékeknek amúgy nekem sem tetszik, 120-ért vettem tabletet billentyűzettel legutóbb, azt is sokalltam, de hogy egy GPS-es óráért vagy egy mobilért én 60-nál többet adjak, az kizárt. Nagyjából tudom, hogy miből áll, és milyen minőségben csinálják meg, és egyszerűen nem ér annyit, csak még szűk a piac és kicsi a verseny. Szerintem jót fog tenni az áraknak, ha bejönnek a nagyobb gyártók is a piacra, mint az apple, samsung, stb... Ugyanolyan rossz minőségű összetákolt termékek lesznek, de legalább az áraik lejjebb fognak menni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
schleier #587 üzenetére
Én olvasgatom a Garmin fórumokat, de ott szidták az FR220-at talán a GPS pontosság miatt, már nem emlékszem, mindenesetre általában nem tartják egy jó terméknek. Most a Garmin Fénix3, Garmin 920xt, Polar V800, Suunto Ambit3, amik a legjobbak. Nagyjából az a különbség ezek meg a többi között, hogy ha futsz egy úton, akkor ezek (esetleg néhány méter eltéréssel) azt jelzik, hogy tényleg az úton haladsz, szemben a többivel, amik szerint az út mellett lévő erdőben vagy épületekben. Nyilván ez meglátszik a távolságmérésnél is.
A másik feature, amit általában rosszul tudnak az olcsóbbak, az az instant pace. Pl FR620-nál írta egy srác, hogy fél percet kocog előtte, és csak utána kapcsolja be, mert annyira bugyuta az instant pace, hogy kell neki fél perc, mire a tényleges értéket kezdi mutatni. Azt írták, hogy az FR610 egy footpod-al, amivel van értelme futni ebből a szempontból, ha nincs annyi pénzed, hogy a komolyabbakat megvedd.
Az FR610-el viszont több gond is van: ugyanúgy szakad a szíja, mint a többi Garmin-nak, és nem biztos, hogy be tudsz szerezni csereszíjat, most, hogy már nem támogatott (egyébként ronda a csereszíj, de ez mellékes). A másik probléma, hogy az elektródái hajlamosak berozsdálni, és onnantól nem tölt. A harmadik, hogy valamikor alapból selejtesen jön ki a töltő része, és töltés helyett inkább merít (ezt a mai napig kb 5 év után sem javította a Garmin, viszonylag gyakori hiba). A negyedik, hogy idegesítő az érintőképernyő, legalábbis nekem biztosan az lenne. Azért sokaknak bejön ez a kompromisszum, és jól elvannak vele, szóval kis szerencsével és az elektródák sűrű takarításával talán nem totál bukó a termék.
Én még körülnézek mobilok terén is, de úgy néz ki, hogy használtan fogom megvenni valamelyik drágább órát, mert nekem fontos a GPS megbízhatósága.
-
hefe77
tag
válasz
schleier #508 üzenetére
Én a Movescount-ot használom, abban vagyok kicsit jobban képben. Korábban regisztráltam a Connectre is, de eszközzel nem használtam. Ahogy az imént néztem talán a Connect több funkcióval rendelkezik, több beállítással és kimutatással, nem beszélve arról, hogy magyar nyelvű.
A Movescounton az egyes edzésekbe alaposan bele lehet mászni és elemezgetni. Lehet, hogy a Connect is tudja, nem tudom.
A Movescount fiókodat össze tudod kötni bizonyos mobilos applikációkkal (pl Strava), de mostanában csatlakozott az Amer Sportshoz, így a közeljövőben a Suunto Amit által rögzített edzéseidet a Sport Trackeren is láthatod.Nem tudom mennyit fogsz összetett edzéseket végezni, de érdemes olyan órát venni, aminek nagy a belső memóriája. Nekem az Ambit1.-nél előfordul, hogy egy olyan edzésprogramot, ami sok összetevőből áll (pl van 10 intervall időre és közbe nézze a pulzuszónát is) nem tudok az órára fellőni.
-
hefe77
tag
válasz
schleier #490 üzenetére
Touch ID-t használok.
Igazság szerint, futás v bringa közben elővenni sem akarom. Egyrészt álljak meg vagy menet közben esetleg kiesik a kezemből, de megizzadt kézzel sem csesztetném szívesen. Bármelyik márka és típus mellett döntesz, ha megteheted, ne sajnáld rá a pénzt és vegyél egy újabb típust. Lepd meg magad, a sport megérdemel ennyit!
-
hefe77
tag
válasz
schleier #484 üzenetére
Igen, ez is a problémám. A POLAR-nál az edzéstervezésnél pedig az zavar, hogy az online felület - talán a flow - csak 4 db intervallt enged, míg a polar protrainer edzéstervező és nyilvántartó is csak 12 db-ot. Ez pedig nem mindig elég. Ezzel szemben az ambit-nál az intervall-ok számát csak egy dolog határozza meg, mégpedig az óra memóriája.
-
hefe77
tag
válasz
schleier #480 üzenetére
Szia!
Én most kezdtem el használni egy Ambit-ot (1). Az óra kezelhetősége kis gyakorlás után nagyon egyszerű. Az egyes sportágak profilját pc-n lehet szerkeszteni, de az is elég könnyű. Az adatok fel-le töltése lényegében csak annyi, hogy a krokodilcsipeszt rákattintod az órára és már megy is a kétirányú kommunikáció.
Igazság szerint ez már inkább egy sport pc, ami már nem csak az előre programozott, kicsit egyszerűbb edzéseket tudja. Egy külön felületen elkészítheted a saját alkalmazásod (app-ot), melyet fel tudsz tölteni az órára, de választhatsz a többi felhasználó vagy a movescount által készített app-ok közül. Az edzésterven kivül akár viharriasztást vagy napkelte-napnyugta jelzést is lehet egy-egy app-hoz rendelni.Én edzéstervet csinálok (futás-kerékpár), mely elég sok intervall edzést tartalmaz. Ezeket több-kevesebb sikerrel sikerül fellőni az órára. Magyar nyelvű segítséget sajnos nem találtam a programozáshoz, de még itt a fórumtársak sem írtak eddig semmit erről. Angol nyelvű fórumok vannak hozzá, illetve angol nyelvű felhasználói tapasztalat van dögivel. A pozitív vélemények száma jóval jelentősebb volt a negatívnál, de hát ez is csak személyes megítélés kérdése.
Az óra kialakítása szép, minőségi anyagokból készült, mérete nekem nem zavaró. Edzés közbeni adatok pontosnak tűnnek és menet közben is könnyen olvashatóak.
A cserealkatrészek (mellkaspánt, óraszíj) ára olyan mint a többi, hasonló kategóriájú óráé. Nekem nagyon bejött, igaz az előző órám egy régebbi, de megbízható Polar. -
Galahed
senior tag
válasz
schleier #480 üzenetére
Itt van a kollega 310 xt-je (Garmin) , nagyon jó kis óra. Igaz nekem az elődje volt (305), de ez képes 1 időben 4 adatot kitenni a képernyőre. Nagyon szerettem, egy pillantásra ott volt minden adat pl nálam a futásidő, tényleges idő, megtett táv, pulzus. (persze ezeket te tudod beállítani, hogy mit szeretnél látni...)
OFF:
Még mindig a Fenix 3 -on gondolkodom, de lehet maradok a telefonnál.
Azt ígyis-úgyis vinnem kell magammal, és teljesen jó hozzá a Suunto smart BT pulzusmérő öve. Program meg rengeteg féle van hozzá, fülemre mondja a zene alatt a résztávokat, pulzust stb... Teljes összkomfort. -
Galahed
senior tag
válasz
schleier #477 üzenetére
A feleségem használ Ambitot, teljesen nem vagyok büfé ebben, de úgy emlékszem , hogy a movescount-al (számítógép app) tudsz kb 10 sportot előre definiálni és előre beállítani a képernyőket. Alapban is van benne, de a movescount-al tudod teljesen testreszabni. A képernyőket akár automatikusan is váltja. Az órán is elég sok mindent be lehet állítani, de szvsz nézd meg a használati utasítást, hátha megtalálod benne azt amire Neked pontosan szükséged van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged