- Apple Watch
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
hefe77
tag
Én egy Suunto Ambit1-el nyomom, de nekem igazából nem hiányzik a rezgő funkció belőle. Futás közben csak hosszú távoknál hallgatok zenét, akkor pedig nem kell. Interval edzésnél többet nézem/használom az órát, olyankor pedig csak zavar a zene, illetve a füles mozgása. Bringánál pedig a kormányon van tartón, akkor pedig nem kell a rezgés.
Pro: a rezgés hiányát pedig kárpótolja a Suunto végtelen lehetőségű programozhatósága. A kinézete is tükrözi a jó minőségű anyaghasználatot. A műholdat nagyon gyorsan megtalálja (kb 10-15 sec). Az aksi tölhető, így az elemcsere nem veszélyezteti a vízállóságot.
Kontra: az ára kicsit magas. Az Ambit1-az aksija nem biztos, hogy kibír egy 10-15 órás folyamatos használatot (GPS+HR belt). -
hefe77
tag
válasz
schleier #508 üzenetére
Én a Movescount-ot használom, abban vagyok kicsit jobban képben. Korábban regisztráltam a Connectre is, de eszközzel nem használtam. Ahogy az imént néztem talán a Connect több funkcióval rendelkezik, több beállítással és kimutatással, nem beszélve arról, hogy magyar nyelvű.
A Movescounton az egyes edzésekbe alaposan bele lehet mászni és elemezgetni. Lehet, hogy a Connect is tudja, nem tudom.
A Movescount fiókodat össze tudod kötni bizonyos mobilos applikációkkal (pl Strava), de mostanában csatlakozott az Amer Sportshoz, így a közeljövőben a Suunto Amit által rögzített edzéseidet a Sport Trackeren is láthatod.Nem tudom mennyit fogsz összetett edzéseket végezni, de érdemes olyan órát venni, aminek nagy a belső memóriája. Nekem az Ambit1.-nél előfordul, hogy egy olyan edzésprogramot, ami sok összetevőből áll (pl van 10 intervall időre és közbe nézze a pulzuszónát is) nem tudok az órára fellőni.
-
hefe77
tag
Lehet, hogy kicsit off vagy nem jó topic. De! Tudnátok Suunto Ambit1-hez használható pedál fordulatszám mérőt ajánlani? Nyilván lehet hozzá megvenni a sajátját, de ha lehet, valami olcsóbbat szereznék be. Mindegyik ANT+-os jó lesz hozzá?
-
hefe77
tag
Pofás kis jószág, bár ez már inkább egy hétköznapibb viseletre és óvatosabb igénybevételre látom alkalmasnak. Az ára viszont nagyon baráti.
-
hefe77
tag
Isten ments! Nem akarok én vitatkozni, ezek szubjektív dolgok. Pro és kontra mindkettőnél van. Ahogy én sejtem, a GPS nem igazán szereti a nagyon kanyargós pályákat és hajlamos lecsapni a kanyart.
Személy szerint a narrációt a fülembe nem igazán szeressem. Ez megint csak ízlés dolga, de a lényeg a futás!
Ki tudja? Valami technikai-robbanás már lehet, hogy a küszöbön áll és ár év múlva már mosolyogva olvassuk vissza ezeket a sorokat (mint ahogy olvassuk a pl 2010-es hozzászólásokat)ui: megnéztem az általad írt fēnix-et (3-at).
Egy ilyet én is szívesen nyúznék!!
-
hefe77
tag
válasz
schleier #490 üzenetére
Touch ID-t használok.
Igazság szerint, futás v bringa közben elővenni sem akarom. Egyrészt álljak meg vagy menet közben esetleg kiesik a kezemből, de megizzadt kézzel sem csesztetném szívesen. Bármelyik márka és típus mellett döntesz, ha megteheted, ne sajnáld rá a pénzt és vegyél egy újabb típust. Lepd meg magad, a sport megérdemel ennyit!
-
hefe77
tag
válasz
schleier #484 üzenetére
Igen, ez is a problémám. A POLAR-nál az edzéstervezésnél pedig az zavar, hogy az online felület - talán a flow - csak 4 db intervallt enged, míg a polar protrainer edzéstervező és nyilvántartó is csak 12 db-ot. Ez pedig nem mindig elég. Ezzel szemben az ambit-nál az intervall-ok számát csak egy dolog határozza meg, mégpedig az óra memóriája.
-
hefe77
tag
válasz
schleier #480 üzenetére
Szia!
Én most kezdtem el használni egy Ambit-ot (1). Az óra kezelhetősége kis gyakorlás után nagyon egyszerű. Az egyes sportágak profilját pc-n lehet szerkeszteni, de az is elég könnyű. Az adatok fel-le töltése lényegében csak annyi, hogy a krokodilcsipeszt rákattintod az órára és már megy is a kétirányú kommunikáció.
Igazság szerint ez már inkább egy sport pc, ami már nem csak az előre programozott, kicsit egyszerűbb edzéseket tudja. Egy külön felületen elkészítheted a saját alkalmazásod (app-ot), melyet fel tudsz tölteni az órára, de választhatsz a többi felhasználó vagy a movescount által készített app-ok közül. Az edzésterven kivül akár viharriasztást vagy napkelte-napnyugta jelzést is lehet egy-egy app-hoz rendelni.Én edzéstervet csinálok (futás-kerékpár), mely elég sok intervall edzést tartalmaz. Ezeket több-kevesebb sikerrel sikerül fellőni az órára. Magyar nyelvű segítséget sajnos nem találtam a programozáshoz, de még itt a fórumtársak sem írtak eddig semmit erről. Angol nyelvű fórumok vannak hozzá, illetve angol nyelvű felhasználói tapasztalat van dögivel. A pozitív vélemények száma jóval jelentősebb volt a negatívnál, de hát ez is csak személyes megítélés kérdése.
Az óra kialakítása szép, minőségi anyagokból készült, mérete nekem nem zavaró. Edzés közbeni adatok pontosnak tűnnek és menet közben is könnyen olvashatóak.
A cserealkatrészek (mellkaspánt, óraszíj) ára olyan mint a többi, hasonló kategóriájú óráé. Nekem nagyon bejött, igaz az előző órám egy régebbi, de megbízható Polar. -
hefe77
tag
Köszönöm szépen. Annyiban okafogyott lett az egész, hogy közben átváltottam Suunto Ambit-ra. De!
Ezzel kapcsolatban is lenne kérdésem ám! Jól látom, hogy nem tudom a profilomnak megadni a relatív VO2 max-ot?
Más: van valamelyikőtöknek jártassága az intervall app-ok létrehozásában?ui: ugyanitt Polar S625X pánttal, foot pod-dal, irda-val eladó.
-
hefe77
tag
Ma teszteltem, de nem jó az a javaslatod, hogy a tényleges távolságnál álljak meg. Az első - javaslatodon alapuló - kalibráció utáni futásnál a tényleges 1000 méter helyett 890-et mért. A következő kalibrációnál, az óra szerinti 1500 méternél álltam meg és hozzáállítottam a tényleges távolságot. Ez utáni tesztnél 1000 és 2000 méter távolságnál is csak 30-40 méter volt az eltérés, azaz hozta a gyári 97 % pontosságot.
-
hefe77
tag
Üdv! Tudtok segíteni egy polar foot pod s1 kalibrálásába? Pontosabban egy vmi nem tiszta.
Elindítom a kalibrációt, az óra megkezdi a táv mérését, teszem azt 1500 méter hosszt állítottam be. A kérdésem, hogy az óra által mért 1500nál kell megállnom vagy a tényleges 1500nál?
Van egy utánaállítási lehetőség (adjust), de nem tudom melyiket kell melyikhez állítani. Az óra egy Polar SX625.
Még egy kérdés: az polar irda win7 támogatása megoldódott? Esetleg tudtok vmi alternatív infra csatlakozót. Az eredeti nagyon drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Óra topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elite: Dangerous
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Apple Watch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest