Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Ha jól emlékszem vannak itt, akik töltöttek le a Store -ról fizetős tartalmakat... game, add-on tartalmak, stb. Az érdekelne, hogy hányszor (hány alkalommal) lehet letölteni a fizetést követően, és meddig (időben 1 hétig, 1 évig vagy meddig) vehetem igénybe a letöltést?
-
szasanyi
félisten
válasz
dhcodoki #11174 üzenetére
Nem. A Shaun White Snowboarding az ami hasonló.
-
szasanyi
félisten
válasz
jookomak #11122 üzenetére
Épp ezt magyaráztam a minap, mert nekem is ez a véleményem... sőt, 69.990 HUF-ért van/volt PS3 Slim! A másik meg az, hogy egy jó LCD esetleg Plazma mindenképp kell, mert anélkül éppen azt nem látni, amivel ez több, jobb és szebb mint az előző generációs konzolok.
DE egy dolog tény: mindenki a saját pénztárcájából gazdálkodik (na jó, ez nem így van, az állam és a kereskedők a miénkből), és ha nincs annyi, akkor nincs annyi. Ekkor két lehetőség van (három, de az már valszeg bűncselekmény
), és egyénfüggő ki melyiket választja.
Egy megjegyzés: LG HDReady LCD tévét (2 éves múlt) cseréltem le nemrég egy Samsung B650 tévére. A PS3 képminősége olyan változáson ment keresztül, mintha videókártyát cseréltem volna benne. Pontosabban az semmit sem változott, csak az újabb megjelenítő olyan színeket, képélességet és részleteket mutat, hogy az előző LCD tévéhez képest is csodaszép. Érdekes, hogy ezmég úgy is igaz, hogy a FullHD felbontás ki sincs használva, mert ugya minden játék (kivéve e a Lair) 720p felbontásban megy.
Nehogy azt gondoljátok, hogy csak emiatt cseréltem tévét. A "kisfiamnak" is kellett egy, mert hárman háromfélét akartunk nézni, ami már sok(k) volt, így ő megkapta tévéséhez a régebbi LG-t. Így megoldódott a probléma, most már csak egyet akarunk... amit az asszony. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Innen vettem helyből. Sztem is jó vétel volt, mivel bontatlan, sérülésmentes, haza kereskedelmi forgalomból származó darab. Ja, és postával együtt volt 10k ami plusz pont a srácnak. A GoW Collection ~11k körül beszerezhető hasonló módon.
Szóval szted jó vétel egy bontatlan InFAMOUS 6.4k-ért? Karácsonyi ajándéknak szánom amúgy, de ennek jónak tűnik az ára, ezért gondolkodom előre a dolgon.... -
szasanyi
félisten
Érdekelne vélemény az inFAMOUS játékról végigjátszást követően. Lenne egy új, bontatlan 6.4k-ért, ennek eldöntéséhez kellene egy kis segítség. Demo alapján nem tűnik rossznak, az csak egy kis rész...
-
szasanyi
félisten
Nem nekem címezted, ezért nem vettem észre. A konzolom 2 éves elmúlt már, így garancia nincs. A portalanítás - mármint az ahhoz szükséges szerelési folyamat - bonyolult? És honnan lehet tudni, vagy lehet-e egyáltalán tudni, hogy a porosodása olyan mértékű, hogy ez szükséges? Vagy ez olyan általános tapasztalat?
-
szasanyi
félisten
válasz
Bikerman #11039 üzenetére
Az akadás valszeg hálózati beállítás probléma, vagy - ha WiFi - akkor a jelminőség gyengélkedése. USB csatolóval bármilyen külső HDD rádugható, DE csak FAT32 fájlrendszert ismer és lát, ott meg ugye a 4GB korlát okoz(hat) problémát. DE a .mkv filmeket onnan (sem) tudod lejátszani, mert ez nem támogatja a SONY így a PS3 sem.
-
szasanyi
félisten
Szerencsére nekem a 60GB verzió van, PS2 kompatibilitással. Semmi bajom vele, eszemben sincs cserélni. DE ha már szakember is van köztünk, kihasználnám én is: a maxon pörögő hűtőventi - mert ha jól hallom, akkor hang alapján kábé 3 féle fordulaton mehet hőfoktól függően - hangosodott. Még nem zavaró, de jól lehet hallani ha nincs más hang... lehet-e/érdemes-e ezzel foglalkozni? Értem ez alatt a tisztítást, kenést, esetleg (ha rosszabbodna) hogyan alakulna egy csere? Másik kérdésem: olcsó, és ideális HDD típus van-e hozzá? 160-250GB körüli elég lenne. Már régóta gondolkodok, de eddig mindig volt fontosabb kiadás, a fene vigye el...
-
-
szasanyi
félisten
válasz
DM-Fan #11006 üzenetére
Jó volt, köszi! Látható a különbség ez nem vitás, de nem estem hasra. Nem hiába nyert technológiai díjat annak idején a GoW 2! Asszem így egyértelműen nem ér nekem annyit amibe kerül, minthogy mind2 meg van PS2 verzióban, és már 3. alkalommal tolom végig. Aki viszont nem játszott e két remekművel (és ez nem túlzó jelző!) annak mindenképp jó vétel 10k környékén, vagy még inkább kicsit később 7-8k körül. Persze biztosan van akinek a műfaj nem jön be, nekem viszont nagyon! Ez nem Killzone 2 ahol eszetlenül lűni kell mint a zállat, mert itt bizony hamar, és többször is el lehet akadni a játékmenettel.
-
szasanyi
félisten
A jatekaim.hu oldalon van egy 1300 HUF-ért! Az általános ár ~3-3,5k.
MÁS: tolja már vki a GoW, GoW2 gamet? Én újra elővettem és most épp a 2. részt nyomom, mert már kezdett fakulni az emlék, mekkora a játék! Arra lennék kíváncsi van-e olyan aki a PS2 és az új, 720p-s PS3 verziójával is játszott... mekkora a vizuális különbség?
-
szasanyi
félisten
Ebben igazad van, de akkor sem az a jobb választás! Én biztosan várnék, míg összejön a 70k, vagy megbeszélném a családdal, mivel úgy is jön a karácsony. De te tudod, tedd azt amit jónak látsz.
Mondjuk hasonló esetben a fiamnak biztosan ugyanezt tanácsolnám, vagy a segítségemmel meglenne a karácsonyi ajándék mind2nek, és mindenki happy.Szóval nem okoskodásnak szántam, hanem jó tanácsnak, és nem vizet prédikálok, hanem valóban így is tennék!
-
szasanyi
félisten
válasz
nokia párti #10945 üzenetére
Miért érdemes 50k-ért használt, 40gigás PS3-at nézni? Van 70k-ért új, 120gigás PS3 Slim... nem értem, hogy miért lenne az jobb vétel?
-
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #10924 üzenetére
Én nem mondtam, hogy a cikk jó, és megírták a frankót. Viszont tényleg van benne igazság, és ez sztem vitathatatlan. Véleményem szerint a BD terjedését nem igazán segítik az árak csökkentésével. Legalább is nálunk biztosan nem. BD lejátszók ára - sok esetben a technikai színvonalának emelkedése mellett - elég jelentősen csökkent, míg a BD filmek (és egyáltalán maga az adathordozó) nem annyira. Persze ez sem a teljes igazság, de ugye én magyar vagyok, Magyarországon élek, és a fizetésemet (nem sokára nyugdíjamat!
) is magyar forintban kapom - és azt sem jóval az átlag fölött, hogy ne számítson -, úgyhogy nekem alapvetően az itteni viszonyok a mérvadóak. BD jó, korszerű, én is használom (PS3 esetében mást nem is nagyon tehetnék), és BD filmeket is szívesen vásárolnék (különösen a FullHD tévé miatt, ahol már látom is azt, amiért pölö a BD többe kerül). Csak ugye az ár a probléma... nálam legalább is. A szürke piacot nem figyelembe véve én túlzásnak tartom egy új film esetében kirakott 7-8k árat, míg egy régi (még szinkronnal nem rendelkező) akciós ára is 5k.
Persze tudom, egyes esetekben hozzá lehet olcsóbban is jutni, de nem az az átlag, a mindenki által elérhető (ha más nem, hát a posta/futás plusz kltsge miatt, mert ugye megint csak az átlag nem 5 db vagy afeletti mennyiségben rendel egyszerre, ahol már nem számítana annyit).
BD írók nem izgatnak (BD filmeken kívül a DVD9 mindenre elég), és 2009-ben különben sem arra kell törekedni, hogy tőccsük le, oszt másoljuk jó sokszor. Többek között e hozzáálláson is változtatna valamelyest az árcsökkenés és az azzal összefüggő gyorsabb és szélesebb körű elterjedése. De ugye nálunk más - igen komoly - probléma, vagy inkább problémák is jelen vannak, aminek köszönhetően kis hazánkban jó sok dolog, jó sokkal kerül többe, mint több más országban ugyanaz. Hurrá!
Bár nem ide tartozik, de hasonló példák során - általánosságban véve - mondtam volt azt, hogy nem sok demokrácia van, ahol a saját kormánya így szopatja a saját polgárait. -
szasanyi
félisten
válasz
wrathchild #10728 üzenetére
Nem tudom hány éves vagy - honnan tudtám -, de elhiheted, hogy a 41 évemmel én sem számítok fiatalnak... főleg nem a PS3 topikban.
De egy fórumban nem nyilvánvaló az életkor, és amúgy sem attól tesszük függővé miként szólunk/válaszolunk. Legalább is sztem, bár az is gaz, hogy vannak tiszteletlenek, sokszor bunkók is, de azok emiatt, hanem mert többnyire így születtek. Itt amúgy nem ez a jellemző, ebben biztosíthatlak. Szóval ha lesz esetleg PS3 konzolod, itt normális partnereket találsz a témához.
-
szasanyi
félisten
válasz
wrathchild #10712 üzenetére
Ha már a rosszindulatnál tartunk: te miért feltételezed rólunk, hogy nem akarjuk megmondani a választ, nehogy neked jó legyen? Az nem jut eszedbe, hogy nem játszunk PC-n a MW2-vel, esetleg nem jelentkezett ilyen probléma, és nem tudjuk a választ?
Ráadásul megmutattam hol az a topik ahova tartozik, és ahol valszeg fognak tudni segíteni. Nem látom hol itt a rossz indulat.
-
szasanyi
félisten
válasz
wrathchild #10707 üzenetére
Miből gondoltad, hogy ennek a kérdésnek a PS3 topikban van a helye?
Esetleg itt nem próbálnád meg?
-
szasanyi
félisten
válasz
BaliJack #10703 üzenetére
Köszi. Nálam ez nem gond, mert a DTS nem fontos, és felirat is csak ritkán mert inkább a szinkront preferálom. Igaz az is, hogy egyes esetekben jobb az eredeti hang, de amit eddig próbáltam elsőre ment minden - film, szinkron és/vagy felirat. Tehát az eddigi próbálkozásaim során nem volt kompromisszum, de az egyszerűség és a minőség kedvéért annyit hajlandó vagyok bevállalni.
-
szasanyi
félisten
Többen említették a .mkv fájlok lejátszásénak problémáját, körülményességét. Itt egy kitűnő megoldás annak, aki esetleg tévét akar venni.
Említettem, hogy új tv készüléket vásároltam, és mostanra meg is ismertem. Szóval a kitűnő képminőség és számtalan szolgáltatás/beállítás mellett külső USB eszközöket támogat, és az USB porton keresztül képes lejátszani bármilyen kép és videófájlt!
Ismeri a FAT16, FAT32 és NTFS fájlrendszert, kezeli az USB pendrájvokat és HDD-ket egyaránt. Egyszerűen megfogtam a külső, mobil HDD-met és USB bedug, vinyó bekapcs, mappák és a film (DivX, Xvid, AVI, .mkv, stb.) kiválaszt és kész, megy is. Kitűnő szolgáltatás FullHD felbontással (ha 1080p) vagy egyéni beállítás szerint sokféle módon és minőségben. Egyszerű, hibátlan! Nagyon örülök ennek, gondolom nem kell mondani miért. -
szasanyi
félisten
válasz
Piotrus #10673 üzenetére
FullHD készüléken tolod? Mert ha nem, lehet ez az ok. Ha igen, akkor én sem értem, mert a HDMI csatlakozás beállítása során automatán felismeri és úgy is kezeli a PS3 a megjeleníthető felbontást - természetesen a játék függvényében.
Erről jut eszembe: tudjátok -e hol lehet megnézni, mely PS3 gamek 1080p felbontásúak? Nincs sok, úgyhogy nem lesz hosszú a lista. Ezek amiket itt felsorolnak biztosan nem igaz, legfeljebb részben. Engem a játékok valódi felbontása érdekelne, nem az amire a PS3 felskálázza.
-
szasanyi
félisten
válasz
jookomak #10655 üzenetére
Aki szinkronnal nézi, az nem kicsit mazihosta.
Én elszenvedtem a 2. részt moziban, de az első ismeretében messze nem volt jó... összességében, főként az autobotok és álcák hangjai. Persze a szereplők egyik-másikánál nem volt gáz, legalábbis nem tűnt annak. Ma megvettem a 2. részt BD-n (2 lemezes különleges kiadás, különlegesen akcióóós 6.9k áron
) mert tetszik, és nagyon látványos. Felülbíráltam magam - lehet utoljára -, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan néz ki egy jó minőségű 1080p film. A film technikai infóinak birtokában nem keveset várok tőle.
-
szasanyi
félisten
válasz
DM-Fan #10640 üzenetére
Nézegettem, de én nem láttam jó áron... mondjuk 5k-nál többet nem akarok fizetni egy filmért. Lehet ezzel vitatkozni, de nekem nem ér többet, és annyit is csak akkor, ha nagyon jó, és látványos! A külföldi rendeléssel annyi a gond, hogy nem tudok fizetni, nincs dombor-nyomott, aranyozott, elektromos-balmenetes herepacsizóval ellátott full-extrás bank kártyám. A másik probléma, hogy apáméknak sem.
Szóval ez kilőve. Viszont az általad linket oldalon van pár jó árú BD film, lehet onnan választok egyet, meg persze nézeget én a kínálatot mindenhol amerre járok, mert hátha.
Amúgy néztem plazmát is, de nekem nem kellett nagy tévé mert kicsi a szoba, ez tűnt jó választásnak. Amúgy plazmából egy hasonló tudású - és persze nagyobb képátátlójú - tv sokkal többe került volna, és hát ahogyan Rokker Zsolti is mondá vala: szegény ember kézzel nőz.Ráadásul a készülék dizájn, valamint a képminőség, és a technikai színvonal is ütős, úgyhogy eddig nagyon tetszik.
Valamit rebegett egy fiatal eladó srác az üzletben, hogy kivonják a plazma tévéket a forgalomból, vagy mi a fene. Annyira nem érdekelt, így beszéltem végig a dolgot, de valami ilyesmit említett...Te hallottál erről, vagy ez nem igaz?
-
szasanyi
félisten
No, vettem egy új tévét. Beszarás milyet kép van rajta... a tévé sem rossz, a DVD hihetetlen. Ezek után igazán kíváncsi vagyok milyen a képen egy BD filmnek.
Hol lehet viszonylag nagy választék és jó ár egyszerre? Lehetőség szerint NE a MM-ot vagy EW-öt javasoljátok és hasonlóan "jó" üzleteket...
-
szasanyi
félisten
Próbálta már vki a Lost Planet 2 demo-t? Csak nekem nem tetszik, vagy ti is úgy látjátok, hogy vmi nem "kerek"?
Nem csúnya a grafika, de nem is jó... és hova lett a hó?
-
szasanyi
félisten
Vagy peched volt, vagy az a PS3 nagyon sokat ment. Az enyémnek semmi baja, pedig csak a Uncharted: Drakes Fortune 3x lett már végigjátszva (most is azt tolom, míg lemegy a 2. rész ára
), ami ugye igencsak igénybe veszi az olvasót. Ami egyébként még mindíg nagyon halk, csak néha lehet hallani egy picit... Szóval pontos okát nem látom, mivel nem lehet tudni, melyik hány üzemórát ment, de feltételezem, hogy komoly különbségek lehetnek. Minden esetre ez nem jó hír neked, mert nem olcsó egy bele való BD olvasó. Igaz, az új, Slim PS3 70k-ért is tartalmazza, de biztosra veszem, hogy a szervízárak nem csökkentek ezzel arányosan.
-
szasanyi
félisten
Meg jobb teljesítmény, több feature és periféria.
Abból, hogy jobban melegszik én semmit sem veszek észre, és halkabb mint egy átlagos PC, amiből persze megint csak semmit nem lehet észrevenni, mivel egy játékot sem játszottam még hang nélkül. Felhasználótól (üzemidőtől) függően lehet kisebb-nagyobb eltérés az éves (!) fogyasztásban, de sztem senkinek sem attól fog leseggelni az EON számlája. Én nem cserélnék, 40nm ide, Slim oda.
-
szasanyi
félisten
válasz
Paarthurnax #9955 üzenetére
Én inkább a CoD4 Modern Warfare és Killzone 2 gameket javaslom, ezek valszeg menni is fognak a PS3 konzolon.
-
szasanyi
félisten
válasz
nokia párti #9951 üzenetére
Én azt a kissé magas hangot is hiányolom a gamek indulása előtt. Ez van, így döntöttek, nem lehet vele semmit sem csinálni. De biztosan vannak, akiknek meg ez tetszik, van nem tudják milyen volt korábban, így nem hiányolnak semmit sem.
-
szasanyi
félisten
válasz
nokia párti #9949 üzenetére
Szerencsére nem. Miért kéne elindulnia? Mi van, ha nem játszani akarok? Vagy mondjuk nem azzal, ami benne maradt? Jó ez így, ahogy van.
-
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #9710 üzenetére
Bizony más. De mondom, nem az a legnagyobb gond, hogy nem néz úgy ki, mint egy gamer PC-n, hanem az, hogy akad a játék. Szinte az elején van a barlangban, amikor a nagy állattal küzdesz... pfff... az katasztrófa. Amikor beindúl, pörög, akkor elmosódik és akad a kép, alig lehet játszani vele. De sok helyen van hasonló. Én azt mondom maradj a PC változatnál (mert sztem legalább 1x mindenképp told végig), aztán ha 2. résznél nincs ilyen probléma, inkább azt vedd PS3-ra.
Bikerman: miért az első részénél nem ültél le? A tesztekben több helyen fogalmaztak úgy, hogy Tomb Raider gyalázó, és az első olyan game, ami miatt igazán érdemes PS3-at venni.
-
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #9704 üzenetére
Nincs olyan, és sok helyen akad is. Nem tudom a 2. részt hogyan sikerült optimalizálni, mert az egyet nem túl jól. A PC-s verzió grafikailag - persze jó gépen - olyan ahhoz képest, hogy az állad leesik. És nincs akadozás, lassulás, ami engem nagyon zavart PS3-on. Pedig az egyik kedvencem, most is tolom - sokadjára - a Colonies Edition-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
skylinelaca #9576 üzenetére
A PC kábellel legyen összekötve a routerrel. Általában 192.168.1.1 a címsorban, és enter. Ha van felhasználónév és/vagy jelszó, azt ezután kell beírni. Ha megváltoztattad mentsd el! És persze újra kell konfigurálni a hálózat összes állomását a megváltozott jelszó miatt.
-
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #9543 üzenetére
Pedig érdemes lenne kipróbálni a kiterjesztést, meg mittomén milyen beállítások vannak még, amik kimondottan a jeltovábbítást javítják. Ha jól emlékszem a doboz hátulján van is vmi képes illusztráció a technológiáról, amit tud a router, és javítja a távolságon, a nagytérben, és talán falakkal keresztezett jel útját, erejét. Én kipróbálnám, mert mit veszthetek?
-
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #9534 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok hálózati szakember. Bár nekem is az tapasztalatom, hogy e téren ő sem mindig brillíroznak. Amúgy nem biztos, hogy a router által sugárzott jel gyenge, hanem a PS3 WiFi-vételi képessége. Ezt úgy a "legegyszerűbb" kipróbálni, ha van egy kölcsön router, ami biztosan erősebb a tiednél. Persze ez sem egyszerű, de adott esetben kivitelezhető, és akár megoldásnak is jó lehet.
-
szasanyi
félisten
Nekem még meg van UDF ami nagyon tetszett, és az előzetes infók alapján biztosra vettem, hogy a 2. rész sem lesz csalódás. Itt egy teszt, ami megerősíti ezt a feltételezést, sőt... úgy tűnik, hogy az Uncharted 2: Among Thieves túltesz a legoptimistább elképzelésen is.
Már csak azt remélem, hogy a God Of War 3 picit ezen is túltesz.
-
szasanyi
félisten
válasz
manutdzoli #9495 üzenetére
Frissits 3.01 verzióra, mivel azt éppen hibajavítás gyanánt adták ki. Remélhetőleg megszűnik a probléma.
-
szasanyi
félisten
A vadászgépeket le kell szedni (The Force hozzávágsz vmit, vagy villámmal felrobbantod), aztán "megfoghatod" a cirkálót szintén az erővel, és a fölrde kell húzni. Ez csak többszöri nekifutásra sikerülhet, mert közben újra jönnek a vadászok, és a folyamatot végig kell csinálnod. A végén intro mutatja, hogy a küzdelem jutalmaként a földre "rántott" cirkáló lezuhan, felrobban.... szinte oda ahol állsz, úgyhogy ugrás!
-
szasanyi
félisten
Hát ha szerinted ez a fajta árukapcsolás korrekt...
Én el tudtam volna dönteni mi jó nekem, csak éppen más alternatíva nem volt. A BD lemezek fele üres, és ha úgy írnák a programot a max. 50GB BD mellé nem valószínű, hogy installálni kéne akár több giga anyagot. Mert, ha jól emlékszem ez volt az egyik érv, és ha jól csalódom ma sincs kihasználva. Szóval hol van pozitív különbség a DVD-n kiadott játék(ok)hoz képest, a BD-n kiadott játékoknak? Sehol.
Én koránt sem tudok annyira tapsolni ennek az erőszakos marketingnek mint te, bármennyire is magasztalod a SONY rejtett árukapcsolásos, rendkívül okos és előremutató, piactudatos marketingdöntés-ét. És ha már úgy erőltettek rám egy technológiát, engedtessék már meg, hogy kifejezzem ez irányú nemtetszésem, vagy ahogy te fogalmaztál, hadd zsörtölődjek már érte kicsit. Ugyanis én fizetem meg az árát nem a SONY, se nem a marketingesei. És mint említettem úgy, hogy ki sincs használva, és semmiféle előnnyel sem jár a játékkonzol esetében!
Kettőnk között nagy különbség az, hogy téged látható módon túlzottan rabul ejt a nagybetűs TECHNOLOGY, emiatt aztán hajlamos vagy könnyebben elfogadni féligazságokat és a hozzá tartozó marketing dumát, no és persze többet áldozni rá. Én nem, mert a valódi előnyök helyett (vagy néha mellett, de ez a kevesebb) csak a magasabb árat és a sok (mellé)magyarázatot találom. -
szasanyi
félisten
Ez más kérdés, egyén/igény/elhatározás/pénztárca függő, de semmi esetre sem összehasonlítható az eredeti, legális, külső megjelenésében teljesen, beltartalmában meg sok esetben kisebb-nagyobb mértékben különböző termékekkel.
Viszont abban egyáltalán nem vagyok biztos - sőt, az ellenkezőjében vagyok szinte biztos -, hogy a BD lejátszó és lemez a PS3 játékokhoz elengedhetetlen lenne. Nem az érdekel elsősorban, hogy ezt a SONY mennyire erőltette (persze mégis, mert ezért van a PS3-ban is), vagy mennyibe kerül a BD film. Ha az lenne a fontosabb, valszeg nem PS3 konzolt és a hozzá való gameket, hanem BD lejátszót és BD filmeket veszek.
Ha valaki tudja, sorolja az(oka)t az előny(öke)t, ami(k) miatt kihagyhatatlan lett volna a BD a PS3 játékok kiadásához!Gyanítom nem sok lesz.
Ez azért probléma a sok felhasználónak, mert két dolog biztosan következik belőle: a játékok telepítésének szükségessége (ennél fogva egyre nagyobb HDD igény, ami adott esetben "szükségtelen" többletkiadást von maga után) megmaradt, és nyilvánvalóan nem pozitívan befolyásolja a játékok árát (sem). Ugyan sokan meg-megnézzük a HD anyagokat, de a legtöbben nem BD lemezen, vagyis amiatt sem lenne mindenképpen szükséges.
És ugye X360 esetén (multi címeknél teljesen nyilvánvalóan) bizonyított, hogy egy DL DVD bizony elég! És most ne jöjjön már senki azzal, hogy de majd később meglátjuk ám, meg fúúú az újabb technology... a PS3 évek óta a piacon van, lassan jön a leváltására hivatott újabb konzol, úgyhogy az ilyen magyarázatok kissé nevetségesen hatnak. -
szasanyi
félisten
válasz
Gebriel #9300 üzenetére
Ugyanazt tudom mondani neked is, mint DM-Fan PH!órumtársnak is: már a t*k*m tele van azzal, hogy azt kell magyarázni mi és miért nem jobb, nem olcsóbb, stb. Ez se nem vigasz, se nem befolyásoló tényező egy esetleges PS3 game vásárlásakor kifizetendő összeg miatt.
Én mondjuk még egyetlen egy - nem akciós, azaz - teljes árú PS3 játékot sem vettem üzletben, és ha az árak nem csökkennek, nem is fogok. Mondhat bárki bármit, nekem nem mind1, hogy ugyanazt az új, fóliás játékot 7-10k között veszem meg bárhonnan (internetes rendelés, magánszemély, stb.) vagy a helyi üzletben 14-16k-ért. De a pofátlan áraknak itt még nincs vége! MM-ban Killzone 2 19.990 HUF, DS3 21.990 HUF volt, de lehet még mindig annyi.Szinte hihetetlen számomra, hogy egyet is eladnak. Az üzleteknek, üzletvezetőknek nem tűnik ez fel, és nem csodálkoznak rá miért ne fogy több? Vagy a magyar kereskedők nem olvasnak fórumokat, ahol leírják, hogy sokszor (postaköltséggel együtt) az itthoni ár feléért (vagy alig többért) ér el hozzánk ugyanaz a külföldről rendelt játék?
Szóval warezzel vagy anélkül, de szerintem indokolatlanul magas a PS3 gamek ára itthon. Aztán ennek okát lehetne megint tovább magyarázni, de minek? A lényeg a lényeg. -
szasanyi
félisten
válasz
Paarthurnax #9295 üzenetére
Engedelmeddel kiegészítenélek ennyivel, saját tapasztalatom alapján:
Sajnos vannak játékok, amiknél tapasztalhatod, hogy "nem simán megy"... és nem a multiplayer esetén. Ilyen a kiemelkedően sz@r, exclusive Lair, és ritkán a Heavenly Sword egy-egy részén is, aztán ott van már említett GTA4. Különös a Tomb Raider: Underworld is, ami nem akad, csak olyan furcsán lassú, vagy mi... engem valahogy zavart. Lehet az alacsony framerate miatt?
A játékok hazai árán pedig azt láttam, hogy az X360 játékok olcsóbbak mint a PS3 gamek, sokszor nem is kevéssel. Persze nem az új, frissen megjelent játékokra gondolok.
Egyébként nem az a leglényegesebb, melyikre hány játék van. Inkább az, hogy melyik jön be jobban, melyik konzol játékkínálatából tudsz több, neked tetsző darabot kiválasztani. -
szasanyi
félisten
válasz
AXisBOLD #9285 üzenetére
Olvasd el ezt, és némileg könnyebb lesz döntened. Az egérpad mérte nagyobb, a használt anyagminőség meg éppen jobb, mint az első verziónál volt.
Eddig nem sok ember vetemedett arra, hogy 20k-ért ilyet vegyen és használjon, úgyhogy sok tapasztalatot nem fognak megosztani veled (sem).
-
szasanyi
félisten
válasz
skylinelaca #9271 üzenetére
Aha értem... száguldasz, akadás, majd a következő kép a a palánk. Az jó. Akkor mégse állíts be 4xAA-t és 16xAniso-t.
-
szasanyi
félisten
válasz
skylinelaca #9262 üzenetére
Nem tudom, én a teljes játékot telepítettem, nem a demót. Ott alapból nem volt bekapcsolva a törésmodell, menüben kiválasztva én kapcsoltam be. De 4xAA + 16Aniso mellett igen jól néz ki a játék!
DM-Fan: nem tisztem megítélni azt, hogy mit és hogyan csinálsz! A te életed, a te dolgod, a te felelősséged. Olyat se mondtam, hogy haszontalan tagja vagy a társadalomnak, mert még nincs gyereked. Sőt, akkor is lehet hasznos tagja, ha nem lesz.. és fordítva! Szóval félreértetted kicsit, mert nem személy szerint neked szántam, és rád értettem amit írtam. Viszont két dologra akartam rámutatni:
1. az általad is említett, elferdült értékrend ilyen téren is tetten érhető - társadalmi szinten, és nem egyéni problémaként! Nem a család, és a tisztesség az előre valóbb (túl)sok esetben, hanem a... nem is tudom hogy fogalmazzak... a harácsolás, a mának és az élvezeteinknek élés.
2. milyen ország, társadalom az, ahol normális szemlélettel - és kis túlzással, és gazdag szülői hátteret nélkülözve - te kerülsz hátrányba? Mert felelőségtudó, tisztességes családfő vagy, korlátozott jövedelem lehetőségekkel?
Én egyébként most így ugyanúgy döntenék mint ~18 évvel ezelőtt, szóval nem bántam meg semmit! Nem is kimondottan panasznak, vagy magyarázatnak szántam ezt a 2 gyerek dolgot, de tény, hogy az állam/társadalom igazából NEM díjazza ezt.
Egyébként ha lényeges változás nem történik (márpedig az eddigiek alapján az esély nem túl sok rá), kíváncsi vagyok 10-15 év múlva is ez lesz-e a véleményed, amikor mondjuk már van 2 gyereketek.
Aztán neked is megmondja a frankót egy tizenakárhány évvel fiatalabb, gyermektelen ember, ugyan ne apellálj már, vedd tudomásul, hogy neked van két gyereknek, ami (az egyéb, családi kiadásokkal együtt) elviszi az átlagjövedelmetek nagy részét, oszt ez van, ne akarjál többet... se magadnak, se a gyerekeidnek. -
szasanyi
félisten
Csak halkan kérdezem... miből profitál a magyar társadalom többet: ha többet költök szórakozásra/hobbira (mind1, hogy BD hívják, PS3-nak, vadászatnak, autónak, kocsmának, stb.) vagy felnevelek és taníttatok két tisztességes, értelmes és egészséges magyar fiatalt? Ha már említetted az értékrendet...
Arról nem igazán tehetek milyen a magyar mentalitás, az nem én hanem a társadalom alakítja, amibe igen kicsi a beleszólásom. Sajnos. Az is tény, hogy egy tisztességes, átlagos, négytagú családnak sok dolog csak valami más helyett lehetséges, és sok dolog pedig egyáltalán nem elérhető, és nem a valóságtól elrugaszkodott, valóban luxus kategóriába tartozó kívánságokról beszélek. Nem a mentalitás, vagy túlzott igények miatt, hanem egy jó átlagos fizetés alapján az egy főre eső jövedelem miatt. És mivel sok normális ember van (lehet, vannak olyanok akik szerint ez nem az) akik a kétgyerekes családot választják, azoknak egyszerűen nem juthat több az utóbbiból az ismert okok miatt. Ezt valóban nem köszöni meg a társadalom, semmilyen formában. Viszont lépten-nyomon sulykolják, hogy vegyél ezt, cserélj autót, ÉS vegyél fel fitel(eke)t! Igaz, soknak se lakás, se autója, sem egzisztenciája, és még csak kicsi társadalmi érdek sem fűződik hozzá, mégis erre "tanítják" a népeket. Ez a szomorú tény.
Lehet példát hozni más országokból, társadalmakból, ezen nem változtat. És mint az elmúlt 20 év bebizonyította: az sem kire szavazol.B-L-A-C-K : PC verzió nagyon jó, ez esetben alapból nincs törés, opciók között be kell kapcsolni. PS3 verzióban is lehet, hogy így van... nézd meg.
-
szasanyi
félisten
Én nem tudok ilyen optimistám és nagyvonalúan állni a témához. Nekem sok a 6k is egy filmért, amit 2-3 alkalommal nézek meg! Az említett hasonlat sem helytálló, mert ki a picsa vesz 4k-ért DVD filmet? Én ugyan nem.
Pár napja vettem meg A sötét lovag duplalemezes extra kiadását akcióban (TESCO
) 1.180 HUF-ért. Többnyire hasonló vásárlással beszerzett filmjeim vannak, nem véletlenül.
Majd ha lesz 2 gyereked (és nem milliomos csemete vagy, tisztességesen dolgozol a pénzért - mert ugye a másik kategória nem mérvadó) megérted miről beszélek. És igazság szerint nagyon unom már azt, hogy mindent magyarázni kell... a ki nem használt csúcsteljesítményt, a BD létjogosultságát, a nagyobb HDD igényt, az 1080p gamek hiányát, a játékok magas árát, stb., stb. Amikor a PS3 mellett döntöttem, jobbnak tűntetek a kilátások, és ésszerűbbnek a magyarázatok. Na mostanra az ésszerűséget megkérdőjelezem, és a magyarázatok növekedésétől meg herótom van (BD szükségessége, BD olvasóminősége, RSX képessége, és más, már korábban is említett problémák).
A te lelkivilágodnak (lehet a pénztárcádnak is) jót tesz, hogy tudod mi van az USA-ban, meg más "jobb" helyeket. Engem kicsit se vigasztal sem az, hogy ott mennyivel jobb, sem az, itt meg miért nem.
Ez, ma magyarországon egy nextgen szopás, nem más. Erre a többségnek igen is áldozni kell valami más rovására, miközben komolyan mérlegelni kell mit is vesz meg az ember, és honnan. Hasonlíthatnánk Japánhoz is, ahol a háztartásokban 2-3 konzol van, és nem gond a hozzá tartozó fenntartási költség sem. Csak hát mi nem Japánban élünk, nem olyan kultúrában és nézetekkel (ha mást nem is, legalább a konzolokat tekintve) és jövedelmekkel... a pénztárcámba nézve ettől sem lett sem több sem jobb.
Sőt! Az sem változtat semmin, hogy tudom: kormányunk, adó-, és TB rendszerünk valamint a magyar (kereskedői) mentalitás (kapzsiság) a fő oka annak, hogy mi a "legdrágábbak" közé tartozunk. Én így gondolkozok, és ami a lényeg: tisztességesen dolgozok, a saját pénztárcámból és lehetőségeimből gazdálkodok, plusz 3 emberért felelősséget vállalva. Így aztán ne mondja vagy magyarázza már meg senki, mi drága és mi nem, vagy, hogy mi mennyit ér ma magyarországon. -
szasanyi
félisten
Érdekes lenne tudni, mo-n hány PS3 tulajnak fontos a BD filmek lejátszása.
Cirka 7-8k/film ára mellett engem kicsit sem izgatnak. És tudok pár embert, akiket szintén nem, pedig hozzám képest Krőzusok, de egyszerűn nem adnak egy filmért annyi pénzt, mert nem is ér annyit.
Visszatérve a super technology-ra: ha már BD akkor miért nem az van kihasználva maximálisan, és miért telepít még amellé sok-sok gigát? Miért nem csak néhány száz megát (mondjuk) és a többi úgyis ott van a frankó BD-n. Szóval olyan sejtésem van, hogy a kígyó a farkába harapott.. -
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Nehéz közös nevezőre hozni a véleményeket, amíg különböző megjelenítőn nézitek a játékok képét. Az 1024x768 felbontású plazma, az 1366x768 HD Ready LCD, és egy 1920x1080 FullHD LCD esetleg PC monitor nem ugyanolyan képet ad!
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Ha még nem látta valaki, letölthető a 3.01 firmware. Gondolom hibajavítást tartalmaz.
-
szasanyi
félisten
Nem kívánok Plazma vs LCD vitába bonyolódni, egyszerűen elmondtam azt, amit a saját szememmel láttam. És nem a topikban leírtakat, vagy más véleményét tartom fontosabbnak, mert ez saját tapasztalat, amiről a két szemmel győződhettem meg. És ez egy komoly paraméterekkel rendelkező, Panasonic FullHD készülék volt!
...az általános tapasztalat, hogy a nagy multi ezerfelé osztott forrást dugnak a TV-k seggébe... - ez azért nem olyan lényeges, mert mindegyikhez ua. a jel megy, tehát mégis összehasonlítható a képminőség, aztán - szintén uo. - HD demo is megy, valamint - az eladók elmondása alapján - minden készülék a gyári alapbeállítással üzemel (hacsak el nem állítja vmi jóképű vevő, de azt meg igyekeznek visszaállítani).
De, hogy tovább "gerjesszelek" kapaszkodj meg, mert elmondom a két szakeladó tapasztalatát a rengeteg beüzemelt készülék meghibásodásával és garos cseréivel (72 órán belül ugyebár) kapcsolatban, és annyit előrebocsájtok, hogy NEM LG az, ami ROSSZ! A két legtöbbet meghibásodó, és cserélt készülékek gyártója a SONY és a SAMSUNG. Ez megint csak nem olyan, amit mondott valaki, vagy olvasták valahol. Ez a gyakorlati tapasztalatuk.
A Panasonic (igaz drágák, nem is fogy annyi) és a LG (ez kábé Samsung kategória, és általában olcsóbb is mint a SONY) tévékből nagyon kevés hibásodik meg, és nem visznek vissza 72 órás cserére. Természetesen ez egy általános helyi, és nem egzakt módon kimutatott országos szervíztapasztalat, minden esetre én pozitívnak tartom. Egyébként a jelenlegi tévém is LG, ami hibátlanul működik, a képminősége jónak mondható még annak ismeretében is, amit a drágább, magasabb kategóriájú készülékeknél tapasztaltam.
Mindezekkel együtt most semmit sem veszek, mert nem találtam a pénztárcámmal és az elvárásaimmal is szinkronban lévő készüléket sem plazma, sem LCD vonalon.
Asszem a LED TV nyűgözött le a legjobban, de ahhoz közöm sincs, meg nem is lesz jó ideig. -
szasanyi
félisten
Ez nagyon szépen hangzik, csak nem sokat ér, ha egyszer azt tapasztaltam amit. Ha ráérsz/arra jársz menj be egy ElektroWorld üzletbe és nézd meg. Ugyanaz a tévé adás, majd HD anyag ment minden (!) tévén. Ez amit említettem (most 200k, 0% THM - eksön), silány színminőséggel és gyenge kontraszttal kirítt a drága Plazmák és a hasonló árkategóriájú LCD tévék (még az olcsóbbak) közül is. Olyasmi volt a különbség, mintha egy DVD filmet egy gyári VSH videóval hasonlítanál össze. Utóbbi se rossz, ha nem láttál még DVD minőséget.
Olyan paraméterei, meg annyi matrica volt a tévén/(tv előtt, hogy a képernyőt le lehetett volna fedni vele, de ezek a képminőségen nem látszottak.
Az LG 32LH5000 képe olyan kiváló minőségű (színgazdagság, képélesség) volt mellette, hogy az már-már természetellenesnek tűnt. -
szasanyi
félisten
Nincs valakinek ilyen LCD tévéje? Tapasztalat érdekelne, elsősorban képminőség terén. Néztem ma egy Panasonic plazma tévét is, olyan gyenge képminőséget mutatott, hogy leesett az állam. Ezután már nem is néztem a plazmákat.
-
szasanyi
félisten
Ha én hamarabb látom, valóban én lettem volna az első... de érdekes módom a gamepodra elég ritkán ugrok "át", legalább is a PH! fórumhoz lépest.
Ha elviszik a - szinte teljesen új állapotú - GoW, GoW II PS2 gameket, asszem jön is egy. Leginkább a javított grafika miatt,mert a game nyilván ua. lesz. Na, de akinek PS2 van, annak csak a PS2 gamek jók, így gondolom lesz vmi kereslet, aztán jöhet a BD kiadás!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest